|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Ping въпрос
|
|
Автор | Pinco_anon (Нерегистриран) |
Публикувано | 28.12.00 12:17 |
|
Имам достъп до определени саитове, но като направя ping към тях (н.п. ping www.yahoo.com) получавам съобщение: "Unknown host...". Каква е причината за тази реакция.
| |
Тема
|
[re: Pinco_anon]
|
|
Автор | gfdgd_anon (Нерегистриран) |
Публикувано | 28.12.00 12:49 |
|
ping yahoo.com
Host-а е yahoo.com а не www.yahoo.com
| |
|
Глупости, няма значение дали слагаш www или не (в повечето случаи). Освен това host-а е www.yahoo.akadns.net. проблемът е вероятно в ненастроен DNS.
Пробвай да му пингнеш IP-то - 216.32.74.50.
| |
Тема
|
Отг: Ping въпрос
|
|
Публикувано | 28.12.00 15:37 |
|
Ping www.yahoo.akadns.net не отговаря. Ping yahoo.akadns.net също. Ping 216.32.74.50 работи. В TCP/IP настройките използвам: IP; Subnet mask; Gateway. Не използвам DNS. Използвам remote proxy server. Ping до Gateway и proxy адресите върви. Както и trecert.Но с hostа не.
| |
Тема
|
Отг: Ping въпрос с продължение
|
|
Публикувано | 03.01.01 09:02 |
|
Като не върви "Ping hostname" трябва да намеря IP на hostname. Kak става това?
| |
Тема
|
NSLookup
|
|
Автор | sid_anon (Нерегистриран) |
Публикувано | 03.01.01 18:08 |
|
Ami zavisi kakva systema polzvash Win ili Linux Za Windows mozesh da otidesh naprimer na: http://www.globsol.com/software/nslookup.htm i da si svalish ot tam edna programka - kazva se NSLookup - ste ja vidish , mnogo polezna e.
| |
Тема
|
|
|
Автор | ce_anon (Нерегистриран) |
Публикувано | 03.01.01 21:12 |
|
пробвай да сложиш DNS 212.50.0.10 na spectrumNet e moje da ti pomogne
| |
Тема
|
[re: ce_anon]
|
|
Публикувано | 08.01.01 08:16 |
|
За съжаление нито DNS 212.50.0.10 , нито NSLookup ми помогнаха. Даите някои други идеи.
| |
|
Probvai s http://www.network-tools.com/
| |
Тема
|
с DNS !!!!! (вероятен отговор)
|
|
Автор | ahalachev_anon (Нерегистриран) |
Публикувано | 09.01.01 18:59 |
|
ако не греша асоциацията име на домейн --> IP се прави от DNS. Ако е вярно това, което пишеш, че нямаш DNS, значи е нормално при пинг на име (ping yahoo.com) да не получаваш резултат.
Не знам чрез каква мрежа си вързан, но в нея ТРЯБВА да има DNS - попитай администратора си за неговото IP и го въведи в Network Properties, TCP/IP.
Ако не иска да ти каже, можеш да го откриеш сам - намери някой компютър, където интернета работи нормално и напиши WINIPCFG от Start->Run менюто, в него кликни на MORE INFO, и от там виж полето DNS SERVERS - втория ред - трябва да пише 1-2 адреса. Това адреса на DNS-сървъра. Напиши го в твоя компютър и всичко трябва да тръгне.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|