Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:47 13.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Интернет
*Кратък преглед

Тема Някой има ли си на представа отнови  
Автор БoянlYl (магесник)
Публикувано28.07.09 13:12

ами в общи линии имам следния проблем скайпа ми предава информация с много по ниска скорост от колкото би трябвало немога да разбера дали е от програмата или нещо от протоколите и какво точно може да се направи

Тема Re: Някой има ли си на представа отнови [re: БoянlYl]  
Автор Heykия (ентусиаст)
Публикувано28.07.09 13:27

1.С каква скорост предава?
2.А с колко "би трябвало"?
3.С всички ли тества или само с един е така?
4.Пращаш или приемаш файл?
5.Пита ли си ISP-то?
6.А комшията дето е на същия доставчик? И при него ли е така?

Тема Re: Някой има ли си на представа от [re: Heykия]  
Автор БoянlYl (магесник)
Публикувано29.07.09 23:12

1. С 5-6кб/с максимум до 25
2 торента ми качва с 50 и сваля с 200
3 ами и предния и с най новия
4 пращам фаил
5 какво е ISP-то?
6. комшията си свалил 600мб фаил за час

Автор Чo :) (търси Дипл. раб)
Публикувано30.07.09 02:00

3. На други потребитиели пробва ли да пращаш и да видиш скоростта?
4. Щом пращаш, този който получва, с каква скорост може да получава?
5. ISP - интернет доставчик.

Автор Heykия (ентусиаст)
Публикувано30.07.09 18:14

така....
от 1 и 2 е видно, че не е от ланката и връзката ти с доставчика.
за 5 са ти казали
за торента....Там скоростите се събират и ако има достатъчен брой народ закачен - скоростта може да стане много голяма. Е, от доставчика се резва , до там до дето си платил. Доставчиците определят максимална скорост за двете посоки трафик.
за скайпа...Значи всеки е вързан със скайпа и минава през определен брой ламарини докат стигне го него. Така е при тебе. Така е и при авера ти. Тази верига от 10 ИП (напр..) ако са "твоите" и 15 са на авера ти... Та те двете по някое време се засичат (все едно че сте на два различни клона на едно дърво). Скайпа разбира къде става засечката и информацията не ходи до него, а само да тва разклонение и от там - до авера ти /и обратно/. Казано на друг език - скайпа намира най-прекия път между двамата ви. (Е, ако се ползват защитни стени и разните му там за криене на ИП-та... Тогава може да се излъже). Ако до тук е ясно продължавам нататък...
Та информацията се пренася между двама ви, като минава през определен брой тенекета. То е като за прекараш вода и ползваш определен брой тръби. Но всички тръби могат да са с различен диаметър и различен дебит - и от там скоростта с която тече водата да е различна за всяка тръба.А сега да видим какво може да стане: При тебе тръбата е ЕЙЙЙЙЙ толкоз широка и водата тече по много без да задържа. После една мноооого тъъъъничка тръбичка, дето пуска по 1-2 капки на минута. И после до авера ти пак широооооока тръба, кат твоята.Дет пуска по 2-3 кофи на минута.А сега кажи кво ще стане?
Та и при интернета е така. Ти си имаш добра скорост до некой. Друг си има и той добра скорост. Пък между двамата ви некой педераст сложил капкомера /мамка му..../ и си гледа кефа, пък вие и двамата псувате некой друг.

Тема Re: Някой има ли си на представа отнови [re: Heykия]  
Автор БoянlYl (магесник)
Публикувано31.07.09 08:49

Това значи ли че отхвърляш вероятноста проблема да е в мен

Автор Heykия (ентусиаст)
Публикувано31.07.09 15:04

При такъв проблем аз правя следното: веднага същия файл го пращам на некой друг дето е на линия.(за по сигурно към двама, трима дето са на различен доставчик). Ако към тях е добре всичко - да го духа френда. Или е от него или от педала дето е по средата.
Разбира се трябва да се има впредвид, че ако тегниш/пращаш правиш нещо друго по жицата - тва ше се отрази на скоростта.
Другото може да бъде - торент, говорене по скайпа, гледане на клипчета от vbox/youtube и т.н. Понеже имам като инфо, само това което ти казваш... И не знам доколко ти виждаш какво ти става в машината - не мога да ти хелпна повече.

Тема Re: Някой има ли си на представа отнови [re: Heykия]  
Автор tinkobg (непознат)
Публикувано21.08.09 14:53

При мен лично, ако говоря с човека дето му пращам файла, скоростта става отчайваща. Примерно 1-3 к. в момента в който затворя скача до 100-150. Затова от много време като пращам или получавам файл винаги прекъсвам разговора.

,

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.