|
Тема
|
Един странен сайт, моля пояснете
|
|
Автор | Пeтъp (Нерегистриран) |
Публикувано | 27.12.08 22:25 |
|
Значи от много други сайтове видях линкове към ей този сайт: , така обаче както и да цъкам сайта не се отваряше и тва е, през проксита пак не ставаше. Най-многото което видях е няколко кеша от гугъл. Ама нали съм магаре продължих да се опитвам през гугъл да разбера как да влезна в тоя сайт щото много интересни работи пишат там (поне за мен). И изведнъж, о чудо влезнах само, че с една буква разлика, а именно: .
Та кажете ми какво става и какво значи това "s". За пръв път виждам такова чудо, пък да не ви казвам в гугле хром как изписва URL-то (не ми се правят скрийнове), и защо тогава в гугъл е пълно с кешове на сайта без това "s"?????????
| |
Тема
|
Re: Един странен сайт, моля пояснете
[re: Пeтъp]
|
|
Автор |
astra7 (argonaut) |
Публикувано | 28.12.08 21:39 |
|
това е руски сайт, не видях никъде ''s''
Downloading viruses...please wait...
| |
Тема
|
[re: astra7]
|
|
Автор | Пeтъp (Нерегистриран) |
Публикувано | 29.12.08 11:59 |
|
Ами линка "без s" вече работи, но поста го писах когато работеше само линка "със s" и ми беше интересно да разбера какво значи линк който започва с https:\???????
| |
Тема
|
|
|
Автор |
astra7 (argonaut) |
Публикувано | 29.12.08 12:50 |
|
питай Бокор или Вълк на бележка, които са уеб програмисти
Downloading viruses...please wait... Редактирано от astra7 на 29.12.08 12:52.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
karfi911 (непознат
) |
Публикувано | 29.12.08 12:59 |
|
HTTPS (HTTP over SSL or HTTP Secure) is the use of Secure Socket Layer (SSL) or Transport Layer Security (TLS) as a sublayer under regular HTTP application layering. HTTPS encrypts and decrypts user page requests as well as the pages that are returned by the Web server. The use of HTTPS protects against eavesdropping and man-in-the-middle attacks.
Най-общо и грубо казано-защитен сайт или отваряне при определени условия Обикновено се използва от банки и др. институции
| |
|
|
|
|