Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:26 12.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Интернет
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема За или против цензурата в Интернет?нови  
Автор2O-roдишeн (Нерегистриран)
Публикувано01.11.08 23:52

Аз съм за умерената цензура. Знам, че в бъдеще се очаква Интернет да става все по-цензуриран и се предвижда, че това ще отблъсне много от неговите потребители. Така посещаемостта на социалните групи и форуми в Интернет ще спадне.

В отговор на:

Познавате ли някой, който да е пристрастен? Ние, почитателите на Сподели.инфо май сме такива, съдейки по това, колко време прекарваме тука. Да, обаче аз преосмислих нещата и реших по-рядко да пиша и по-рядко да чета, за да имам време за гаджета и приятели. Какво мислите?

Моят отговор:

Да, аз съм пристрастен към писането в Интернет форуми, блогове, чатове и сайтове за анонимни истории като Сподели.инфо. Вече нямам истински приятели, а само виртуални такива.

Решението? От 2009 година смятам да прекратя писане по форуми, блогове, чатове и сайтове за анонимни истории. Ще използвам Интернет само по работа и за сваляне на филми, сериали и снимки.

Тема Re: За или против цензурата в Интернет?нови [re: 2O-roдишeн]  
Автор ExcelF ()
Публикувано17.11.08 11:09

Ами какво означава "умерена" цензура? То , за да има каквато и да е цензура трябва трафика да се "преслушва" 100% за да може да се отсее нужната "информация". Или казано по-просто - да се следят всички и да се репресират тези , които са прегрешили /терористи, педофили/.
Ако не се следи всичко , а да речем само малък процент , то в другата част могат да се промъкнат безнаказано много гадове.
Всъщност винаги службите са се опитвали именно това да правят - максимално да слухтят /има и програми инсталирани по сателитите/ и да отсяват необходимото.
Иначе изборът е - или анархия и пълна сЛободия или - както е в братски Китай или Саудитска Арабия.

А ако се запитаме какъв ще е критерия за това кое е компютърно /или сродно/ престъпление - мисля че вече го има и в нашия НПК.

И така - аз съм ЗА това да има контрол. /То си го има/.

Е.

Тема Re: За или против цензурата в Интернет?нови [re: ExcelF]  
Авторaz (Нерегистриран)
Публикувано18.11.08 10:40

Няма по-голяма глупост от цензурирането на Интернет. Власт имащите използват простотията на бабичките и приказват абсолютни глупости ("опасности през Интернет", сякаш буквите от екрана могат да те ударят. Ами разходките в парка са мноооого по-опасни. Да вземат да набъкат всяко кътче с полиция /което всъщност вече правят/. Обаче тогава ще трябва да се замислим, всъщност КОЙ прави престъпленията, недосегаем и спокоен?!) за да прокарват закони защитаващи безчинствата, зверствата, рекета, корумпцията...

Целта е Мафията да подчини всеки миг, всяка частица от ЛИЧНИЯ живот на ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА.

И при толкова много вируси... всеки посредствен власт имащ може да натопи за каквото си ще когото си ще във всеки един момент. АБСУРД!

Кой ИСТИНСКИ терорист, педофил и там подобни ще използва обикновен Интернет?! Нормални ли сте, че не мислите?! Та тия си имат собствени мрежи, собствени сателите... а няма и от какво да се крият. Обикновено те са въпросните Власт имащи.

Да сте чули до сега да е "хванат" някой терорист-убиец, или изнасилвач на деца и т.н.??? НЕ. "Хващат" разни галоши дето си дремят у дома. Браво! Защо Хората не могат да мислят. Защо?!

Тема Re: За или против цензурата в Интернет?нови [re: az]  
Автор walkman™ (advanced lamer)
Публикувано18.11.08 18:50

>>> Няма по-голяма глупост от цензурирането на Интернет.
Цензура е имало, има и ще има. В интернет - също; даже повече.

>>> Защо Хората не могат да мислят. Защо?!
Ами много ставаме... Количеството интелигентност в природата е константа; а населението се увеличава...

Автор ExcelF ()
Публикувано24.11.08 12:36

Аз съм "за" умерения контрол.

Например - какво ще кажеш да няма КАТ по пътищата ... и баба ти пресича по пешеходната пътека пред вас , а наоколо летят идиоти с 200 км/ч. ? А?

Ако човек не иска да бута небостъргачи или не обича малки дечица(!) , наличните проксита и анонимизиращи програми са напълно достатъчни за всякакви други цели. Ето например ти с твоя ник "az" пишеш напълно анонимно и ако си минал и през прокси НИКОЙ НЕ МОЖЕ да разбере от къде пишеш - дали от София или Кабул или Ню Йорк. Дори и администраторите тук. Е , една-две служби в ЦРУ може би ... Но ако не консумираш горните престъпления си 99.99999999% анонимен. Не ти ли е достатъчно ... и - защо ?

Така че нека не си чешеме езиците бадева ...

Автор walkman™ (advanced lamer)
Публикувано24.11.08 20:46

>>> Например - какво ще кажеш да няма КАТ по пътищата ... и баба ти пресича по пешеходната пътека пред вас , а наоколо летят идиоти с 200 км/ч. ? А?

То пък сега като има кат, та идиотите не минават с 200 и не газят наред, а? Ко стана с кънкьорчето, м?

Тема Re: За или против цензурата в Интернет?нови [re: walkman™]  
Автор ExcelF ()
Публикувано25.11.08 08:35

То пък сега като има кат, та идиотите не минават с 200 и не газят наред, а? Ко стана с кънкьорчето, м?

Да , точно така е. И аз предлагам повече контрол , а ти - май не?

Българина не можеш го излекува със слободия. Българина можеш да го излекуваш с тояга ... или най-малко като му бръкнеш в портфейла. Това ще рече - закони. /А законите ограничават./

Авторaz (Нерегистриран)
Публикувано25.11.08 12:00

Или си полицай, който е жаден за... или си глупак, като повечето в нета.

Всеки посредствен администратор може за броени секунди да ме намери. Отлично знам, че не съм анонимен по никакъв начин. Ролята на прокситата е само да те намерят по-бързо (първо там търсят, понеже щом си там се предполага, че нещо криеш).

На улицата - убиват всеки ден. С КАТ или без КАТ, хора умират всяка минута в катастрофи. КАТ, както и всяка институция единствено служи да осигури пари и свобода за опредлена прослойка от хората за сметка на Честния народ.
В Интернет по НИКОЙ начин не могат да те убият (или каквото и да било друго). Това е разликата!
(Що не забранят далеч по-опасните филми по телевизията?!)

Казваш контрол. НО от кого и за какво?! Проблемът с нета е, че само компютърът ти сигурно бъка от десетки вируси (нищо че "никъде не си ходил" и ползваш най-скъпата антивирусна). Така че, всеки престъпник (а те имат пари да си платят на "контролиращите") може да симулира каквото си иска "престъпление" от компютъра ти и да си прави с теб каквото си ще.

Защитен съм, да, ама само ако съм безгласен безличностен роб, такива каквито ни иска империята на злото - полицейско-капиталистическия тоталитаризъм.

Ти наистина ли си убеден, че терористи са съборили небостъргачите, например??! Там, в САЩ, дето пиле не може да прехвръкне в тази военна империя. Дето с всеки дрисльо дошъл да им слугува се гаврят на границата... Смешен си!

Компютъра е като мозъка на човек. Какво по-лично?! Само дето не е евтино четенето на мисли, но скоро ще почнат да нападат и за това, което си мислим! Накрая ще ни програмират и мислите, и обикновеният човек ще се превърне изцяло в роб на една мъничка безкрупулна върхушка от бездушни изверги!

Мисля, че управниците много се извратиха. Идеята е била да защитават хората (които им плащат заплатите), а сега се гаврят с обикновения човек (на чийто гръб лежат).
Някога имаше студена война и извратените професионални отклонения на определена прослойка от обществото се е задоволяваха там, а днес няма кого да преследват и воайорстват, освен невинните хора.

Ето затова скоро е краят на света. Който реже клонът, на който сам седи, той пада накрая. Има Бог и Него нито камерите нито маскираните професионални убийци с държавни превенции могат да наранят!

Автор ExcelF ()
Публикувано25.11.08 12:53

Имам малко свободно време и ще ти отговоря умнико ...

Всеки посредствен администратор може за броени секунди да ме намери

Това е абсолютно невярно. Едно добро прокси някъде из Азия плюс една добра анонимизираща програмка , след това през втроро /едновременно/ прокси - бих се обзаложил , че никой в БГ не може да те открие. Още повече някой администратор , който не му е и това работата. Само организации от ранга на американските агенции биха могли да имат достъп до такава информация. Както и тези дето стопанисват сателитите де. И един пример - влизам в кварталния клуб , правя си акаунт в МАИЛ.БГ да речем минавайки през едно прокси в Китай и едно на остров Ман да речем и пращам мейл на Станишев - "Духай го к**еле !" . И се изнасям след 90 секунди.

На улицата - убиват всеки ден. С КАТ или без КАТ, хора умират всяка минута в катастрофи. КАТ, както и всяка институция единствено служи да осигури пари и свобода за опредлена прослойка от хората за сметка на Честния народ.
В Интернет по НИКОЙ начин не могат да те убият (или каквото и да било друго). Това е разликата!
(Що не забранят далеч по-опасните филми по телевизията?!)

Ами - да . На улицата убиват всеки ден. Това означава ли че не трябва да има КАТ и полиция , защото на персони като теб им е хрумнало , че те не си вършат работата и по-добре да ги няма! Ти очевидно това искаш ... или си го въобразяваш. Аз пък казвам точно обратното - само с повече ред и контрол може да се оправат нещата /справка Германия, Скандинавия/. Иначе - анархия. Това ли искаш , умнико?
Филмите не са далеч по опасни от това талибани или педофили свободно да щъкат из нета. Това ли искаш ?
Чрез Интернет МОГАТ да те убият /или на*бат/ , ако гореспоменатите субекти си общуват ненаказано. Това ли искаш ?

Казваш контрол. НО от кого и за какво?! Проблемът с нета е, че само компютърът ти сигурно бъка от десетки вируси (нищо че "никъде не си ходил" и ползваш най-скъпата антивирусна). Така че, всеки престъпник (а те имат пари да си платят на "контролиращите") може да симулира каквото си иска "престъпление" от компютъра ти и да си прави с теб каквото си ще.

Контрол - да. Иначе - безконтролност , анархия , безредие , липса на закон и всичко което може да се роди в главата на престъпните мозъци. Така , де - нали няма контрол и ред. Това ли искаш?
Проблемът за контрола на контролиращите - ами то е ясно - и те трябва да бъдат контролирани! Как ? - В белите страни е измислено отдавна - обществото наблюдава и контролира разните комисии като нашите за досиета , спец. средства и тн. Ние сме в началото на тези промени и пътя е в тази посока. Няма връщане назад. Назад са регресия и анархия.

Защитен съм, да, ама само ако съм безгласен безличностен роб, такива каквито ни иска империята на злото - полицейско-капиталистическия тоталитаризъм.

Не си безгласен ... особено след като пишеш и се произнасяш по такива теми тук. /Малко тона ти куца , ама ще свикнеш./

Компютъра е като мозъка на човек. Какво по-лично?! Само дето не е евтино четенето на мисли, но скоро ще почнат да нападат и за това, което си мислим! Накрая ще ни програмират и мислите, и обикновеният човек ще се превърне изцяло в роб на една мъничка безкрупулна върхушка от бездушни изверги!
Ето затова скоро е краят на света. Който реже клонът, на който сам седи, той пада накрая. Има Бог и Него нито камерите нито маскираните професионални убийци с държавни превенции могат да наранят!

Сега - не съм специалист , но ми се вижда че имаш проблеми. Тези изявления за мозъка , нападения.. , края на света... , маскирани професионални убийци ... розови слонове и тн. говорят сами за себе си.

Или си полицай, който е жаден за... или си глупак, като повечето в нета.

Не съм полицай. Дали съм глупак - има достатъчно хора около мене да преценят. Не си ти този който ще се произнася по въпроса.
Един съвсем добронамерен съвет - пич , ходи се прегледай. Може и да не е нещо много тежко и да се оправиш. Вече има хапчета за всичко. А дотогава спазвай моля те добрия тон тук , пък и другаде - ако пишеш. Има хора и с други мнения. Има хора които , за разлика от тебе искат ред , законност и сигурност и не им досаждай с дивотиите и откровенните си бълнувания. Ако имаш проблеми - изпускай парата другаде.

Авторaz (Нерегистриран)
Публикувано25.11.08 13:14

Проблеми нямам. Работата ми е да се интересувам от причините, защо Хората в 21 век масово НЕ могат да мислят.

Нямам време. Ще ти нахвърлям още 1-2 бележчици само.

- Прокситата за кого логват (както и всеки сървър и изобщо всяко устройство в Интернет). Пък и малко проксита (задължително платени) не прикачат към пакетите си реалната информация.

- Те откриват човек, говорил от уличен телефон, ти мислиш да се криеш в клуб.

Укриват се само "техните" хора. Затова и никое голямо престъпление не е разкрито до сега. ("Разкриват" само глупости).

- Ами да, не е никак безопасно да изявиш свободно мнение днес.
Ще кажеш - какво те притеснява, като не си престъпник. По начало обаче, за престъпник се смята всеки МИСЛЕЩ човек, а днес повече от всякога.

- Контрол?! Какъв? На мислите ти?! А творчество, а промяна, ПРОГРЕС?!
Някога се наказвало със смърт жена, която не се подчини на мъжа си или прелюбодейството (както е и днес, в не малко държави, обявени за терористични). Ако контролът бе железен, днес трябваше да бъде избито Човечеството. И ако и аз съм срещу посочените грехове, то задължително съм ЗА Свободта на Личността.

- Казваш през Интернет ще ме убият или на...т. И как ще стане?! През екрана?! Не могат ли това да го направят само тия, за които говориш - със специалните средства
А ако има такива престъпици сред обикновените граждани, няма ли да им е по-лесно да излязат на улицата и да правят каквото ще правят, вместо да киснат накомпютъра.

Истината е, че "сигурност и защита", в смисъла, който ти ги искаш, ги искат бабки, напълно неграмотни и стресирани от "новите" "технологии" и каквото им каже партията - това е.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.