|
Тема
|
McAfee - антивирусна ли е и др въпроси
|
|
Автор |
ggs (Survivor) |
Публикувано | 14.11.08 23:34 |
|
Здравейте,
взех си нов лаптоп Accer и на него има инсталирана програма McAfee. Чудя се дали е антивирусна, защото мислех да си сваля Авира, защото съм чувала добри отзиви за нея, но зная че не може две антивирусни да мелят заедно. Също на него имам Уиндоус ХП и пише, че имам Хоум Едишън на Офис пакета. Имах обаче и реклама за 60 дневен тест на Офиса и аз го активирах. Мисля си като изтече срока какво става? Ще имам някакъв хоум вариянт ли? Или ще ми се заключи и Офис пакета и ще иска да купувам продължение. какво друго трябва да правя с нов лаптоп, за да се защитя от вируси.
Е, сигурно питам глупости, ама.... Предварително благодаря!
| |
Тема
|
Re: McAfee - антивирусна ли е и др въпроси
[re: ggs]
|
|
Автор |
teou (форумна калинка) |
Публикувано | 15.11.08 18:41 |
|
Ако върви със същите глупости с които и acer one който аз имам от оня ден и офиса и макафито са 60 дена и след това или спират да работят или плащаш. Иначе е антивирус и стена и май не е лошо.
Та варианта е - деинсталация на 2те и слагаш авирата и един опен офис да си безплатен и законен
или си дръпваш каквото ти трябва от замунда ако пиратството не ти е грижа
| |
Тема
|
|
|
Автор | hm (Нерегистриран) |
Публикувано | 16.11.08 16:44 |
|
бива , но касперски и битдефендър са доста по надеждни
| |
Тема
|
[re: teou]
|
|
Автор |
ggs (Survivor) |
Публикувано | 16.11.08 22:47 |
|
Благодаря ти, ще сменя макафито с авира, че много ми я хвалят напоследък.
Не зная само какво е законен опен офис.... всъщност какво е опен офис?
Ассера ми е същия - уан , с такъв мерак го взех...На кутията пише, че имам Windows XP Home edition, не трябвали като изтече срока на тези 60 дена на офис едишъна да мога да си ползвам поне Хоум едишъна..... в комплекта нямам диск с уиндоуса. Трябва ли да го слагат като си купуваш нов лаптоп диска с уиндоуса вътре?
| |
Тема
|
|
|
Автор |
teou (форумна калинка) |
Публикувано | 18.11.08 10:31 |
|
Вече не слагат диск за съжаление и това е нормално не си прецакан.
Нещо не схващаш. В цената на компа ти е включен напълно законен уин хп хоум.
Освен него има няколко демонстрационни неща - офис (Word, Excel нещо да ти говори?) и макафито. Тях не ги притежаваш защото не си ги платил. Оставени са там с цел да те зарибят, за 2 месеца да свикниш да си ги ползваш с кеф и когато на 60-тия ден те изпищят че вече няма да работят ти да се паникьосаш и да извадиш $$$$ от кредитната карта за да ги активираш пак, защото трябва за следващия ден да работиш по важни служебни документи, а няма как!
Така че махай ги и щом не знаеш какво е не се занимавай с опен офиса. Иди в zamunda.net и си свали един пиратски microsoft office 2003
И авирата си сложи естествено - дръпни я от офиц. сайт, тя е безплатна. http://www.free-av.com/en/download/1/avira_antivir_personal__free_antivirus.html зеления бутон.
Редактирано от teou на 18.11.08 10:32.
| |
Тема
|
[re: teou]
|
|
Автор |
walkman™ (advanced lamer) |
Публикувано | 18.11.08 18:48 |
|
А защо да не се занимава с отворения офис? Аз сложих на работа един, и колежката (дето почти не отбираше от офис) вече щрапа бодро на него и се оправя с (почти) всичко. Та - може да опита, не пречи.
|
|
|