Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:02 17.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Интернет
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема За www.nlcv.bas.bgнови  
Автор ExcelF ()
Публикувано08.08.08 18:23

Докато обикалях из нета и търсих инфо за един вирус попаднах на ... няма да повярвате ... Национална лаборатория по компютърна вирусология !!! ... към БАН !!!

Останах като гръмнат и забравих какво бях започнал да търся. Поразрових се из сайта на тази ЛАБОРАТОРИЯ и наистина видях че това е някаква направо измислица. Ами че дизайна на сайта им е май от средните векове ... източих го за 2-3 минути с първата програма , която опитах , имаше вирус в един gif файл

а пичовете от "лабораторията"са си качвали лични снимки и снимки на гаджетата на сайта.
Разгледайте го и кажете какво мислите...

Редактирано от ExcelF на 08.08.08 18:25.

Тема Re: За www.nlcv.bas.bgнови [re: ExcelF]  
Автор walkman™ (advanced lamer)
Публикувано08.08.08 20:30

Че какво му е на дизайна? Или навсякъде трябва да има само флаш-лайнории?

А за гифчето - . НОД си е известен параноик... и некадърник.

Редактирано от walkman™ на 08.08.08 20:33.

Автор Heykия (член)
Публикувано08.08.08 23:40

Еми може и да са некои заплатаджии.... То от много брат'чеди - те министерствата вече са full.

Тема Re: За www.nlcv.bas.bgнови [re: walkman™]  
Автор ExcelF ()
Публикувано11.08.08 09:06

Искаш да кажеш , че на сайта на Национална лаборатория по компютърна вирусология към БАН е нормално да има "вирусче" ? А дизайът наистина е от средните векове...

Публикувано11.08.08 18:33

Ако под "вирусче" имаш предвид оная картинка - малко вероятное да е вирус. Просто НОД е много некадърен "антивирус" и реагира параноично на абсолютно невинни файлове. Преди доста време го пробвай за малко, и го изхвърлих, когато изпищя за вирус на РАР архив с десетина чисто текстови файлове (ASCII).

А за дизайна - ако имаш предвид "от средните векове" това, че няма флаш=лайнария, за мен това е само предимство за тях. Това със "средновековието" си е чисто лична субективна оценка, която не можеш да подкрепиш с каквито и да е разумни средства. Просто... това е само и единствено въпрос на вкус, а за вкусове не се спори.

Автор ExcelF ()
Публикувано12.08.08 08:02

По въпроса за вкусовете ... може отчасти да се съглася ... но ще се съгласиш ли , че освен че наистина е много старомоден дизайна на тази НАЦИОНАЛНА КОМПЮТЪРНА ... и т.н. лаборатория - и информацията е стара и ненужна ... и наистина остава впечатление на нещо наистина древно и вехто. Абе , това трябва да е нашата българска антивирусна лаборатория платена от НАШИТЕ данъци.
И ще се съгласиш , че хубав дизайн може да се направи и без много флаш л**на ... и че сайта им не трябва да може да се източва 1:1 с най-простата прорамка от download.bg която попадне под ръка ... Егати спецовете.

Публикувано13.08.08 02:26

И защо да не трябва да се източва? че те предлагат информация, която е безплатна - какво като някой си я източи? То по принцип едва ли може да се направи нещо абсолютно защитено от източване - след като може да се визуализира от браузера - няма начин да не може да се "източи" и съхрани локално.

А за това, дали информацията им е стара или ненужна - виж, тук нямам мнение. Прегледах ги мнооого набързо, да речем за минута - минута и половина, и не смятам да се връщам там..

Така че - тук може и да си прав - мързи ме да проверявам.

Автор ExcelF ()
Публикувано13.08.08 08:39

Хммм ... добре - хайде източи сайта на Касперски ... или Панда ... дори само в часта за инфото за вирусите. След това ще те черпя колкото бири искаш. Ама иначе - ти ще черпиш 1 Шуменско :-)

И имам още един въпрос /не само към теб/ - КАКВО РАБОТЯТ ТЕЗИ ХОРА ? Какъв е резултатът от дейноста им?

Аз имам мнение - преписват 2-3 вирусбюлетина месечно - и това е! НИЩО ДРУГО...

Публикувано14.08.08 21:43

Хе, не съм казвал, че АЗ мога да го направя; но не може да неможе

нещо, което се визуализира в браузера, да не може да бъде прехванато и записано. Просто трябва да се захванат с работата много знаещите и можещите. Ама те няма да го правят "на ползу роду", и ако някой няма личен интерес да го направи - няма да бъде направено.

Пък за бирите - по принцип ги избягвам, по разни причини. Ама като е за едно шуменско - нямаш ядове. Само дето аз ще бъда на друго някакво...

Пък за работата иим... ами те са там да взимат заплати; дали междувременно ще работят нещо... ами ако са на кеф.

Автор ExcelF ()
Публикувано15.08.08 08:41

... хайде източи сайта на Касперски ... или Панда ... дори само в часта за инфото за вирусите ... ... ...

Да разбирам ли , че можеш. Че вече охладих пиенето :)

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.