|
|
|
Тема
|
Skype - въпрос за микрофон и камера
|
|
| Автор |
milka73 (непознат) |
| Публикувано | 19.04.07 15:58 |
|
|
Извинявам се, ако не на място задавам въпроса и ако ви прозвучи некомпетентно. Инсталирах си скайп-а. Сега ще купуваме микрофон и камера. Въпроса ми е как се връзват за компютъра, трябва ли инсталация и как да ги използвам, нещо друго необходимо ли ми е? Май много тъп въпрос, но няма да мога да се справя сама. Благодаря предварително!
| |
|
Тема
|
Re: Skype - въпрос за микрофон и камера
[re: milka73]
|
|
| Автор |
ghs (v.2) |
| Публикувано | 19.04.07 16:53 |
|
|
нормално за микрофона не се изисква нищо, само го включваш и тръгва.
за камерата също, ноако случайно не ти я открие компютъра, идва с диск с програма за инсталация.
колкото до skype, ако не ти ги открие при включването, имаш едни падащи менюта от където можеш да избереш устройството
| |
|
Тема
|
[re: ghs]
|
|
| Автор |
milka73 (непознат) |
| Публикувано | 19.04.07 16:59 |
|
|
Много благодаря, ще трябва да се справим някак. А само микрофон ли ми трябва или микрофон + слушалки? Благодаря!
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Moan (Quantum satis!) |
| Публикувано | 19.04.07 17:21 |
|
|
Здравей milka73,
Само с микрофон ще можеш да приказваш, но ако PC-то ти не е вързано към уредба например, няма да можеш да чуваш какво ти говорят. И обратното, само със слушалки ще чуваш отсрещната страна, но няма да можеш да й отговаряш :)
Никога не позволявай Компромисът да унищожи мечтите ти!
| |
|
Тема
|
Само да допълня...
|
|
| Автор | lvan (Нерегистриран) |
| Публикувано | 19.04.07 22:13 |
|
|
Ако компютъра ти няма звукова карта (мнооого малко вероятно), няма да можеш да включиш микрофон. А освен микрофон ще ти трябват и слушалки (или колонки) за да можеш и да чуваш, освен да говориш.
| |
|
Тема
|
Re: Само да допълня...
[re: lvan]
|
|
| Автор |
milka73 (непознат) |
| Публикувано | 19.04.07 22:45 |
|
|
Купихме камера с вграден микрофон, имаме тонколони. Камерата беше с приложен диск, но така и не успях да я инсталирам. Утре ще се нося диска на работата да го видят. Не би трябвало да не мога да я инсталирам.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор | BoBl (Нерегистриран) |
| Публикувано | 30.05.09 00:32 |
|
|
и аз имам съ6тия проблем камерта е с вграден микрофон и инсталирах камерат но когато трагна да гожоря по скаип с приятел тпи не ме 4ува а само ме вижда и незнам как да си го оправа
| |
|
Тема
|
[re: BoBl]
|
|
| Автор | eмo (Нерегистриран) |
| Публикувано | 30.05.09 15:34 |
|
|
Има два вида камери с вграден микрофон:
- цифров/при този вид има само един USB кабел/ и като инсталирваш драйверите ги иска два пъти- за камерата и микрофона/.
- аналогов микрофон -има два кабела;един USB кабел- за камерата и един с жак /обикновенно е оранжев,розов,лилав или червен/ той е за микрофона и се включва в микрофонния вход на звуковата карта- куплунга почти винаги е червен и на по-вечето карти е втория.
След инсталирването им в настройките на скайпа избираш за видеото-на съответната камера ще и излезне модела в това падащо меню. А за микрофона ако е цифров избираш пак модела на камерата а ако е аналогов избираш модела на звуковата карта/при устройство по подразбиране пак ще работи но ако е само една зв.карта;ако са по-вече ще работи която е зададена за такава.
Успех
| |
|
|
|
|