|
Тема
|
Как да пазарувам?
|
|
| Автор | r4ndOm (Нерегистриран) |
| Публикувано | 06.12.04 12:44 |
|
|
Някой може ли да ми разясни как мога да си купя нещо от Амазон например? Имам дебитна карта и регистрация в epay.bg. Искам да си взема едно дигитално апаратче от Амазон понеже цените са доста по надолу.
Благодаря
|
|
|
Тема
|
Re: Как да пазарувам?
[re: r4ndOm]
|
|
| Автор | SX722 (Нерегистриран) |
| Публикувано | 06.12.04 12:48 |
|
|
Приятелю, трябва ти КРЕДИТНА КАРТА.
Е-pay е само за местна консумация.
|
|
|
Тема
|
[re: SX722]
|
|
| Публикувано | 06.12.04 13:09 |
|
|
Разбрах нещо от сорта, че мога да им преведа парите чрез банка, но нищо повече ако има такъв начин и ако знаеш нещо по въпроса - Help!
|
|
|
Тема
|
|
|
| Автор | adc (Нерегистриран) |
| Публикувано | 06.12.04 17:56 |
|
|
Питай за сметкат/банката където да преведеш парите и не забравяй да питаш за това какво/как е нужно да бъде описано в документит за превода че да разберат за какво ги получават тея пари. После отиваш в банката която те обслужва и правиш превод на кинтите в сметка която са ти казали, по начина който са ти казали. Ще е по-скъпо и по-бавно(в сравнение с плащане с кредтна карта), но щом имащ желание...
П.П.
По-доброто решение все пак е да си изкараш Visa или MasterCard кредитна карта. Българските банки вече малко по-лесно дават такива карти...
|
|
|
Тема
|
[re: adc]
|
|
| Публикувано | 07.12.04 12:18 |
|
|
Дебитната ми карта е в ПИБ. Те специално издават ли такива карти? И второто което ме интересува освен транспортните разходи, какво друго ще се добави към крайната цена която трябва да платя (при положение, че си изкарам Visa или MasterCard кредитна карта)?
|
|
|
Тема
|
|
|
| Автор | aдц (Нерегистриран) |
| Публикувано | 08.12.04 06:52 |
|
|
Заначи с БГ дебитна карта няма да стане да пазаруваш от Амазон... С такава карта може да пазаруваш от онлайн магазини които поддържат EPAY.BG, а такива са тези които са си български...
ПИБ издават кредитни карти и Visa и MasterCard... Може да си изкараш такава напълно спокойно стига да си имаш постоянна работа и може би около 500-700лв. заплата...
Предлагат кредитна карта за която няма нужда да слагаш кинти като гаранция. Но имай впередвид че този вид са само за безналично плащане - за плащане директно с карта(в реален магазин или онлайн) безтакса за транзакзия, но за тегене от банкомат ти взема по 10лв на теглене + някакъв процент!!!
С такава карта би трябвало да може да си пазаруваш от онлайн магазини които не са български... Някой казват че в някой онлайн магазини не може да се плаща с кредитна карта издадена от БГ банка! (просто магазина се презастрахова от измами)
Не знам дали ще имаш проблеми с Амазон с карта от ПИБ...
Аз не съм купувал никаква стока която да ми се доставя реално на адрес, та немога да ти кажа колко струва транспорта до БГ.
|
|
|
Тема
|
|
|
| Автор |
zlmage (digger) |
| Публикувано | 08.12.04 08:39 |
|
|
Виж http://www.webshop.bg/.
|
|
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Ahab (captain) |
| Публикувано | 10.12.04 19:08 |
|
|
Заеби го този webshop.
За цифров апарат гледай тук:
Цените са много под тези в магазина защото нямат мито и ДДС.
Препоръчвам ти ги защо съм пазарувал от тях, не взимат капаро за доставката на поръчката ти и риска нещо да се обърка на митницата остава при тях.
Успех.
|
|
|
Тема
|
[re: Ahab]
|
|
| Автор |
zlmage (digger) |
| Публикувано | 13.12.04 08:41 |
|
|
Цените са много под тези в магазина защото нямат мито и ДДС.
И как се прави това без да е незаконно?
|
|
|
Тема
|
[re: aдц]
|
|
| Публикувано | 13.12.04 09:46 |
|
|
"Предлагат кредитна карта за която няма нужда да слагаш кинти като гаранция. Но имай впередвид че този вид са само за безналично плащане - за плащане директно с карта(в реален магазин или онлайн) безтакса за транзакзия, но за тегене от банкомат ти взема по 10лв на теглене + някакъв процент!!!"
Как се казва тази карта?
|
|