|
Тема
|
Може ли някой да помогне?
|
|
Автор | F-117 (Нерегистриран) |
Публикувано | 26.09.04 11:17 |
|
Ето го и моя проблем, надявам се някой да може да ми помогне.
Имам LAN интернет. В локалната мрежа сме около 30 потребители. В моята папка share някой симпатяга слага файлчета на Notepad с не много приятно съдържание. Някой може ли да ми каже как мога да разбера кой точно от мрежата ми ги праща? Мога ли да проверя някъде в компютъра кой точно потребител е бил във връзка с моя компютър или трябва да говоря с провайдъра? Моля Ви за помощ защото тези файлчета доста ме изнервят!Предварително Ви благодаря!
| |
Тема
|
Re: Може ли някой да помогне?
[re: F-117]
|
|
Автор |
Mapтин (някой си...) |
Публикувано | 26.09.04 12:05 |
|
за да избегнеш това, направи така че споделените неща да могат само да се четат. сложи опция read only при sharing-а на споделените папки, така останалите само ще могат да свалят от теб, без да ти качват.
Готино е да си важен, но по-важно е да си готин...
| |
Тема
|
[re: Mapтин]
|
|
Публикувано | 26.09.04 12:18 |
|
Аз и така опитах, но най-странното е, че има отметка на Read Only, а той продължава да си пейства там!
Не знам как го прави!
| |
Тема
|
[re: F-117]
|
|
Автор |
XVisible () |
Публикувано | 26.09.04 20:09 |
|
Windows XP ли ползваш ?
Ако да - имаш ли парола за user Administrator ?
Ако нямаш - не само, че ще слага тхт файлове ами може да ти изтрие всичко... Ако държиш да ползваш ХР и ти е по-удобно да се логваш без парола може да се забрани hidden share през регистрите...
| |
|
Включи си Auditing на папката и виж в Security Log - кой е.
AquilaX
|
Re: оше една идея:
[re: AquilaX]
|
|
Автор |
Mapтин (някой си...) |
Публикувано | 27.09.04 10:58 |
|
има една програмка fsmgmt при XP, да си изкара пряк път на работния плот и така ще виждаш кой в момента е "вързан" за теб и какво прави. може да го резнеш разбирасе, но временно.
Готино е да си важен, но по-важно е да си готин...
| |
Тема
|
[re: XVisible]
|
|
Публикувано | 28.09.04 19:48 |
|
Да с Windows XP съм и имам парола за администратор. Незнам как го прави. Можеш ли да ми кажеш как да забраня hidden share - не съм много в час с регистрите. Предварително благодаря!
| |
Тема
|
Re: Auditing
[re: AquilaX]
|
|
Публикувано | 28.09.04 20:02 |
|
Благодаря за идеята, ще пробвам!
| |
Тема
|
Re: оше една идея:
[re: Mapтин]
|
|
Публикувано | 28.09.04 20:05 |
|
Имам на компютъра NetWatcher и би следвало да се е регистрирало когато е качвал файлове, но няма нищо!Много странно!
| |
|
|
|
|