Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 06:35 20.10.25 
Компютри и Интернет
   >> Интернет
*Кратък преглед

Тема Може ли някой да помогне?нови  
АвторF-117 (Нерегистриран)
Публикувано26.09.04 11:17

Ето го и моя проблем, надявам се някой да може да ми помогне.
Имам LAN интернет. В локалната мрежа сме около 30 потребители. В моята папка share някой симпатяга слага файлчета на Notepad с не много приятно съдържание. Някой може ли да ми каже как мога да разбера кой точно от мрежата ми ги праща? Мога ли да проверя някъде в компютъра кой точно потребител е бил във връзка с моя компютър или трябва да говоря с провайдъра? Моля Ви за помощ защото тези файлчета доста ме изнервят!Предварително Ви благодаря!

Тема Re: Може ли някой да помогне?нови [re: F-117]  
Автор Mapтин (някой си...)
Публикувано26.09.04 12:05

за да избегнеш това, направи така че споделените неща да могат само да се четат. сложи опция read only при sharing-а на споделените папки, така останалите само ще могат да свалят от теб, без да ти качват.

Готино е да си важен, но по-важно е да си готин...

Тема Re: Може ли някой да помогне?нови [re: Mapтин]  
Публикувано26.09.04 12:18

Аз и така опитах, но най-странното е, че има отметка на Read Only, а той продължава да си пейства там!
Не знам как го прави!

Тема Re: Може ли някой да помогне?нови [re: F-117]  
Автор XVisible ()
Публикувано26.09.04 20:09

Windows XP ли ползваш ?
Ако да - имаш ли парола за user Administrator ?
Ако нямаш - не само, че ще слага тхт файлове ами може да ти изтрие всичко... Ако държиш да ползваш ХР и ти е по-удобно да се логваш без парола може да се забрани hidden share през регистрите...

Тема Auditing [re: F-117]  
Автор AquilaX (познат)
Публикувано26.09.04 21:54

Включи си Auditing на папката и виж в Security Log - кой е.

AquilaX

умният знае кога да говори, мъдрият знае кога да мълчи

Тема Re: оше една идея:нови [re: AquilaX]  
Автор Mapтин (някой си...)
Публикувано27.09.04 10:58

има една програмка fsmgmt при XP, да си изкара пряк път на работния плот и така ще виждаш кой в момента е "вързан" за теб и какво прави. може да го резнеш разбирасе, но временно.

Готино е да си важен, но по-важно е да си готин...

Тема Re: Може ли някой да помогне?нови [re: XVisible]  
Публикувано28.09.04 19:48

Да с Windows XP съм и имам парола за администратор. Незнам как го прави. Можеш ли да ми кажеш как да забраня hidden share - не съм много в час с регистрите. Предварително благодаря!

Тема Re: Auditingнови [re: AquilaX]  
Публикувано28.09.04 20:02

Благодаря за идеята, ще пробвам!

Тема Re: оше една идея:нови [re: Mapтин]  
Публикувано28.09.04 20:05

Имам на компютъра NetWatcher и би следвало да се е регистрирало когато е качвал файлове, но няма нищо!Много странно!

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.