Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 11:49 08.11.25 
Компютри и Интернет
   >> Интернет
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Помощ!!!Крадат ми трафиканови  
АвторПeтъp (Нерегистриран)
Публикувано24.11.03 18:46

Имам кабелен интернет и от 2 дни се навърта страхотен трафик.Доставчика ме посъветва да изтегля някаква кръпка за уиндоса /ХР про/, обаче полза никаква-за 10 минути около 5МВ без да правя нещо с компютъра.Трябвало да има някакъв файл blaster.dll ., обаче при сканиране всичко е чисто.Имам стена и антивирусна , но и те не откриват проблем.Може ли тъпия доставчик да генерира изкуствено трафик и така да ми свършва лимита?

Тема Re: Помощ!!!Крадат ми трафиканови [re: Пeтъp]  
Автор ALiAS^[m] (Стафо)
Публикувано24.11.03 22:48

А можеш ли да ми кажеш кой ти е доставчика? Cable Bulagria случайно?

Тема Re: Помощ!!!Крадат ми трафиканови [re: ALiAS^[m]]  
АвторПeтъp (Нерегистриран)
Публикувано25.11.03 18:17

Не съм от София

Автор KAKTУC (непознат)
Публикувано25.11.03 18:48

а случайно да ти е пуснат Windows Update ???

Автор ALiAS^[m] (Стафо)
Публикувано25.11.03 21:42

Ами това не пречи да си на кейбъл. Аз съм от Бругас

АвторMe (Нерегистриран)
Публикувано25.11.03 21:49

Има няколко възмони причини:
1. Някой сваля за твоя сметка, използвайки адреса ти -МАС или др. (най-лошото)
Само доставчика може да ти помогне "официално"- ако не, тогава.....
2. Ако използваш някоя програма за offdownload - t.e сваляш цели саитове - някои от тях самите генерират страхотен трафик.
3. В някои случаи GetFalsh също генерира той трафик (ако го използваш за download) в ЛАН (трябва точно да се настрои)
4. Ako имаш в PC вирус или червей/кон, които създава и генерира невероятен трафик. В този случай доставчика отчита само трафика- той (доставчика) не е виновен.
5. Имаш някакви шпионски програми в ПЦ
6. Слушането на музика 0n-line (в зависимост от източника) също дава понякога отражение върху трафика

Мой съвет:
1. Провери за шпионски програми "spy" и вируси/чевей/коне и ги изчисти
2. За известен период (ако ползваш GF или offdownload) се въздържай от ползването им- свалай само чрез ИЕ
3. Проследявай трафика си ежедневно (след 1 и 2) и тогава действай по указания на доставчика (ако е съвестен). Защото пач няма да те спаси 100%
4. Избягвай да ползваш чужди проксита
Друго в момента не ми идва на ум
Дано имаш полза от съвета ми
Ме _(аз)

АвторCB_User (Нерегистриран)
Публикувано25.11.03 22:18

Че какво за Кейбъл? Запали ми любопитството...

Тема Re: Помощ!!!Крадат ми трафиканови [re: CB_User]  
Автор ALiAS^[m] (Стафо)
Публикувано25.11.03 23:48

Уффф нядавям се да си на Кейбъл, за да може някой да ме изслуша, а не да ми казва, че техника за интернета обядва (винаги това ми казват, независимо дали се обаждам в 9.00, 14.00 или 18.00 часа.)

И та по темата:
Вече става две седмици всеки ден се обаждам, защото както обясних в моя постинг трафика ми бива генериран и то не от вирус (или поне не такъв, какъвто най-последната версия на Нортън не може да засече). Но тях явно не ги ебава това, че аз не съм единственият абонат, който има този проблем. Миналият месец по тази причина една моя позната имаше 60 лв допълнително (имайки се предвид, че за всеки МБ над 300 МБ се заплащат 0,06 лв) - представяте ли си какво е трябвало да прави тя тази една седмица, в която и е изтекъл трафика - да свали половината интернет.
Също така за един ден имах отчетени към 5 МБ при полжение, че този ден целият комплекс беше в профилактика и цял ден нямахме ток. Обяснението на така нареченият "техник" (или по-точно неговият помощник) беше - "ами то сега такова ъъъ трафика се ъъъ отчита на по големи интервали ъъъ и това е трафик от предния ден ъъъ...", което отново е невъзможно, защото ако го съберем с предния ден се получаваше някакво число, което абсурд просто да съм го навъртял.
А тази събота имам някакъв трахик - 16МБ. А аз в събота бях вкъщи точно за около час - час, в който съм влизал само в чата, във форумите и в пощата си.

Днес например два пъти се обаждах и двата пъти ми отговориха "ами той техника го потърсете сутрин между 9 и 9.30" - Боже, колко трудолюбив народ.
Вече направо ми омръзна да се занимавам с простотии. Но така е - докато живеем в България ще се ядосваме за глупости. Защото съм сигурен, че те и пет пари не дават за мен.
Моите уважения - операторът човека винаги се е отнасял много добре с мен, но просто както ви казвам последно време все се случва да говоря с "помощника" му, който горкия и бъкел не разбира и всеки път ми говори едно и също, все едно го е научил наизуст.

Е, хайде по живо по здраво...

Тема Re: Помощ!!!Крадат ми трафиканови [re: Me]  
Автор ALiAS^[m] (Стафо)
Публикувано25.11.03 23:51

може ли малко повече информация за тези т.н. "spy програми"?

Автор Dr.Flex (Gangsta)
Публикувано26.11.03 10:31

Man, просто някой яко ти краде трафика и това е. От ISP-то, вероятно нищо не могат да направят я поради мързел, я поради липса на техника, я поради бегли познания на техника, а най-вероятно и поради трите. Почти на 99% от ISP-тата в БГ млежите им са така устроени, че като свиеш нечии чужди адреси, докато нещастникът е офлайн, можеш преспокойно да му крадеш от трафика и после "защо имам такъв трафик, като съм бил на село?"
Решение №1 (най-разумно): Смени си ISP-то. Например при БОЛ.БГ тоя номер не върви и няма да имаш проблем с трафика и с крадците на нет.
Решение №2 (най-логично): Не си изключвай компа. Така, когато оня се опитва да ти ползва нета, ще го изхвърля мрежата, защото вече има такова активно IP
Решение №3 (най-просто): Кради и ти. Номерът е елементарен. Просто питай тук-таме и ще те светнат накрая как става.

PEAZ!!!

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.