Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:53 04.07.25 
Технически науки
   >> Информатика
Всички теми Следваща тема *Кратък преглед

Тема SolidWorksнови  
Автор stg44 (непознат )
Публикувано26.07.12 09:49

Здравейте... имам следния проблем: Имам външен хард диск ,на който имам фаилове на SolidWorks. Когато опитам обаче да отворя някой от тях ми отнема много време(3-4-7-8) минути.Попринцип ако отворя някой от същите тези файлове който са ми на лаптопа операцията става мигновенно.Също така ако трябва да копирам нещо от или във външния хард диск ,тогава нямам проблеми със скоростта. Забавянето с само при отваряне на файлове. Въпроса ми е някой знае ли от какво се причинява това и как евентуално да се разреши проблема. Благодаря

Тема Re: SolidWorks [re: stg44]  
Автор ramzes1977 (член)
Публикувано07.08.12 15:33

Нормален Ефект .Виж скороста на обмена при USB 2.0 наред с това външният харед не е най-дорото решение . Скороста с която се обеня информацията е ниска . по USB-то е малка (сложи ги на флашка и виж пак къв ще е ефекта)
казано по просто Файла е с разширение различно от това което Уина разпознава в стандартен вид (дори и да е уин рар ПР.) При солида и при висито (а те са по сложно Криптирани) и други Готи програмки по USB то върви хем Нужните на нормалната работа на Харда Фалове и четенето същевременно .

Ако USB-то беше толкова добро щяха да го Прложат в вътрешните хардове а не SATA или ни най малко IDE варианта
Също това се отнася и до проблема , че минаваш и през USB Хъб който е на Дъното ,а Файла не е Как бъде обикновен все пак не забравяй ,че Солида е ПРофи чертожически 3D софтуер!

същия проблем че се получи и ако се занимаваш и с програми които са 3Д , при мен преди време имаш подобно нещо със Синема 3д макар от Флашка Фаилообмена неше на куц кон

Редактирано от ramzes1977 на 07.08.12 15:35.

Тема Re: SolidWorksнови [re: stg44]  
Автор ramzes1977 (член)
Публикувано10.08.12 21:36

С една дума ако искаш д позная файла който искаш да отвориш от външният хард е СБОРКА . трудно. това са отделни файлове (марак и да не ги виждъш )които СОлида ги събира на едно място в 3D кординатна система систематизирана в една триосна ориентация .
или опорните точки на всички в чертежи в пространството са в една кордиатна система .

Тема Re: SolidWorksнови [re: ramzes1977]  
Автор stg44 (непознат )
Публикувано14.08.12 15:17

Благодаря за отговорите... та значи в крайна сметка няма как да се поправи, така ли ?

Автор ramzes1977 (член)
Публикувано15.08.12 20:49

има премести други файлове ( не Солидски) на външният хард на основният си остави място да си пишеш солидските файлове и готово . или пък си вземи по голям хард за компютъчето и си работи с един хард -само да нее външен

Тема Re: SolidWorksнови [re: ramzes1977]  
Автор stg44 (непознат )
Публикувано16.08.12 14:24

Да обаче въпроса е, че тези солидски файлове чрез външния харддиск се достъпват и от 2 други компютъра...той се води нещо като "сървър" не съм сигурен дали може така да се нарече...макар че така го наручат :)

Автор Naki (Company PC Guy)
Публикувано11.11.12 18:14

USB 3.0 има ли компа/лаптопа?

Всички темиСледваща тема*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.