Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:51 06.07.25 
Технически науки
   >> Информатика
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема GSM- що ми става зле от него?нови  
Автор medosa (раб Божий)
Публикувано11.01.07 09:40

Здравейте,
имам един проблем при използването на жсм-а. Получавам болки в главата, от него, болят ме лимфните възли на корема, и прочее, а главата ми в слепоочията става оловна направо. И то от кратка употреба, вече пробвах няколко модела и все тая, що да правя, Като го държа в ръка ръката ми изтръпва гадно и ме боли, Педи да звънне некой жсм на аверите около мене, вече ме заболяват лимфите на коремната областа. Що да правя, пък ми е нужен мама му стара.

Че въпроса мие такъв - как да го направя безопасен за моето чувствително тяло?

Тема Re: GSM- що ми става зле от него?нови [re: medosa]  
Автор Timo (Mi_Az)
Публикувано09.04.07 21:47

dai na drug da ti pla6ta smetkata i 6ti minat limfite

Автор пpocтo1чoвek (разпътник)
Публикувано23.08.07 16:01

Явно много си чувствителен, не знам каква може да е причината. Иначе относно телефона.

1. Изключи му UMTS възможностите и го остави да си е просто на GSM (2G). Честотата ще е по-ниска и освен това ще ти държи повече батерията.
2. Всеки телефон е екраниран така, че като говориш излъчва ни-слабо към теб, а оновното е навънка (през гърба). Някои са по-добри, други не толкова, в това отношение. Има си някакви стандарти. Можеш да се поровиш из нета и да видиш някой телефон, който е добър в това отношение и да си вземеш него. Иначе носи телефона с клавиатурата към теб, не с гърба, за да те облъчва по-малко. Добра идея е да се носи в калъф на колана, защото така ще е по-далече от тялото ти. Особено ако калъфът е по-дебел.
3. Откажи се от Глобул. Те са гадове и си увеличават обхвата, като подават повече мощност на антените, а така и твоя телефон дава повече мощност на антената си и излъчва лакомо.
4. Виш какви може да са причините в теб. Но това е трудно, просто природа.

Тема Re: GSM- що ми става зле от него?нови [re: пpocтo1чoвek]  
Авторlol (Нерегистриран)
Публикувано14.09.07 21:02

ne stava li prosto da go mahne6 ot jivota si! GSM-prosto typotiq.

Тема Re: GSM- що ми става зле от него?нови [re: lol]  
Авторxaм (Нерегистриран)
Публикувано28.09.07 13:32

Да, но някак си животът те принуждава. Обществена принуда, нали знаеш...

Авторanb (Нерегистриран)
Публикувано20.10.07 23:35

Провеждай един разговор за не повече от 2-3 минути, а след това ако може не говори по мобилния поне 15 минути. Когато избираш номер, в момента на свързването апаратът "вдига" максималната си мощност за около 10 сек, или по стандарт за GSM 900 това са 2 W. Тогава облъчването е най-силно!
Когато се установи вече връзката, мощността спада. Мощността на апарата зависи от отдалечеността ни до най-близката базова станция, от гъстотата на клетките в района, от това дали сме хванали с ръка антената и т.н.
Основното е по-кратките разговори и по-голяма пауза между тях. Според измервания, които съм наблюдавал лично, най-безопасно е да говориш през UMTS.Тогава апаратът "вдига" не повече от 0.25 W в най-лошия случай. А нормално поддържа 0.12 - 0.18 W. Използвай hands-free или Bluetooth-това донякъде намалява облъчването. Въпреки, че Bluetooth устройствата също представляват приемо-предавател, тяхната мощност е много ниска. Но основното предпазно средство си остават по-кратките разговори:) Съществуват мобилни апарати, на които антените са преместени в долната част на апарата и не са стандартните планарни антени, а са с рамковидна форма и рефлектор, което донякъде насочва максимума на излъчената ел.магнитна енергия по-настрани от тялото. Не искам да правя реклама на марка или модел, но за първи път това бе използвано от Моторола L6, L7 и RAZR V3.

Тема Re: GSM- що ми става зле от него?нови [re: anb]  
АвторMитko (Нерегистриран)
Публикувано21.10.07 10:24

Това е внушение гарантирам ти го! Ти си хипохондрик - постоянно си измисляш заболявания!

Автор ljuboznanie (непознат )
Публикувано10.01.08 12:53

medosa , някои от хората проявяват свръхчувствителност към електромагнитното излъчване. Другите не сме чак толкова чувствителни, но то пак ни убива, бавно, но сигурно. Опасността от този тип замърсяване на средата ще бъде осъзната на друг етап, когато вече е твърде късно. И сега някои вдигат аларма, но устите им се запушват от мощните телекомуникационни компании.

Подложени сме на какви ли не "атаки" от външния свят, а после, защо ни боли това, защо ни били онова..
Можеш да си обезопасиш техниката. Предлагат се различни устройства, зависи, какво точно ще избереш. Аз съм обезопасила с един определен тип. Напарвих го след обстойно проучване.
Иначе са ти дали добри съвети, преди мен. Ако те устройват разговори от по 2 минути- това е решението. Или хендс фрии. Ако ли не- обезопасявай!

Тема Re: GSM- що ми става зле от него?нови [re: ljuboznanie]  
АвторBъпpoc (Нерегистриран)
Публикувано13.01.08 10:27

Дай по-подробна информация за обезопасяването на GSMа, в какво се състои, как действа имали доказан ефект

Тема Re: GSM- що ми става зле от него?нови [re: Bъпpoc]  
Авторljuboznanie (Нерегистриран)
Публикувано17.01.08 17:16

Става дума за технологии, разработвани в продължение на около десет години и тествани успешно в лабораторни условия и след това върху хора , разбира се. Науката, която се занимава с това, се нарича информационна физика, все още млада наука. Това знание е неконвенционално и нестандартно и тъй като е такова, и продуктите не могат да бъдат рекламирани масово и по обикновените начини.
При интерес мога д отговоря по- подробно на интересуващите ви въпроси на
riaanna@abv.bg

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.