|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Дефиниция
|
|
Автор |
ДъpвeнФилocoф (откачен) |
Публикувано | 04.09.03 19:54 |
|
Някой може ли да ми даде дефиниция на това що е информатика? А също и да ми отговори на въпроса математическа наука ли е
| |
|
Мислих, мислих и не измислих какво да ти отговоря. Или трябва да напиша докторат по темата или да ти кажа най-очевидния кратък отговор - 42 !
Според тълковния ми речник, информатика е : Наука на автоматичното и рационално обработване на информацията като подкрепа/поддръжка на знанията и комуникациите. (Ref. Dictionnaire general - Larousse 1993 ; свободен превод - dma).
Като прочетох това стигнах до заключението, че или аз съм сбъркала името на професията си или Larousse е с остаряла информация или просто всико е 42.
There's no place like 127.0.0.1
| |
|
А какво е 42, моля
| |
|
Леле, леле.. кой не е чел Пътеводителя.
42 е отговорът на въпроса за живота, вселената и всичко останало (цитирам по памет, не съм препрочитала книгата от много години).
| |
|
Пътеводител на Париж съм чел само. А - и един на Пловдив от 50-те години
| |
Тема
|
Re: Дефиниция
[re: dma]
|
|
Автор |
Kpъr () |
Публикувано | 30.09.03 12:39 |
|
че защо, какво му е на определението...
звучи ми доста точно.
остава да добавят и "само" пред поддръжка и ще са дефинирали и изкуствения интелект (не блондиския, но и този който ще се дефинира също го няма...)
| |
Тема
|
Дефиниция
[re: ДъpвeнФилocoф]
|
|
Автор | cad (Нерегистриран) |
Публикувано | 04.10.03 13:58 |
|
Wseki bit e informaciq do kolkoto si spomnqm ot ..... . Tyi kato se obmenq informaciq po wsqko wreme na procesa se nari4a informatika a ne zemedelie.
A ne razbrah kakwo si mi pomagal po temata za metro w plowdiw.Pishi mi tam molqte
Pozdrawi
| |
Тема
|
Re: Дефиниция
[re: Kpъr]
|
|
Автор |
dma (irq) |
Публикувано | 07.10.03 20:12 |
|
Не знам защо ми се стори толкова странно навремето . Просто прекалено философски ми звучи може би.
| |
|
Информатиката е наука която изучава информацията от гледна точка на нейната структурираност, форми и начини на представяне, количествените и характеристики; информационните процеси, като композиция на основните информационни дейности, както и методите и средствта за автоматизирането им.
Справка в
Бърнев П, Ст. Керпеджиев Основни понятия в информатиката, ДИ “Д-р Петър Берон”, София, 1989, стр 11
| |
|
Бит е единица за количество информация.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|