|  | | Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)

| 

| 

| Тема |  Дефиниция |  |  | Автор | ДъpвeнФилocoф (откачен) |  | Публикувано | 04.09.03 19:54 |  |  | 

Някой може ли да ми даде дефиниция на това що е информатика? А също и да ми отговори на въпроса математическа наука ли е

|  |  |  
             |  |  | 

Мислих, мислих и не измислих какво да ти отговоря. Или трябва да напиша докторат по темата или да ти кажа най-очевидния кратък отговор - 42 !

Според тълковния ми речник, информатика е : Наука на автоматичното и рационално обработване на информацията като подкрепа/поддръжка на знанията и комуникациите. (Ref. Dictionnaire general - Larousse 1993 ; свободен превод - dma).

Като прочетох това стигнах до заключението, че или аз съм сбъркала името на професията си или Larousse е с остаряла информация или просто всико е 42.

There's no place like 127.0.0.1

|  |  |  
             |  |  | 

А какво е 42, моля

|  |  |  
             |  |  | 

Леле, леле.. кой не е чел Пътеводителя.

42 е отговорът на въпроса за живота, вселената и всичко останало (цитирам по памет, не съм препрочитала книгата от много години).

|  |  |  
             |  |  | 

Пътеводител на Париж съм чел само. А - и един на Пловдив от 50-те години

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: Дефиниция  [re: dma] |  |  | Автор | Kpъr () |  | Публикувано | 30.09.03 12:39 |  |  | 

че защо, какво му е на определението...

звучи ми доста точно.

остава да добавят и "само" пред поддръжка и ще са дефинирали и изкуствения интелект (не блондиския, но и този който ще се дефинира също  го няма...)

|  |  |  
             | 

| Тема |  Дефиниция  [re: ДъpвeнФилocoф] |  |  | Автор | cad (Нерегистриран) |  | Публикувано | 04.10.03 13:58 |  |  | 

Wseki bit e informaciq do kolkoto si spomnqm ot ..... . Tyi kato se obmenq informaciq po wsqko wreme na procesa se nari4a informatika a ne zemedelie.

A ne razbrah kakwo si mi pomagal po temata za metro w plowdiw.Pishi mi tam molqte

Pozdrawi

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: Дефиниция  [re: Kpъr] |  |  | Автор | dma (irq) |  | Публикувано | 07.10.03 20:12 |  |  | 

Не знам защо ми се стори толкова странно навремето
  . Просто прекалено философски ми звучи може би.  

|  |  |  
             |  |  | 

Информатиката е наука която изучава информацията от гледна точка на нейната структурираност, форми и начини на представяне, количествените и характеристики; информационните процеси, като композиция на основните информационни дейности, както и методите и средствта за автоматизирането им.

Справка в
 Бърнев П, Ст. Керпеджиев Основни понятия в информатиката, ДИ “Д-р Петър Берон”, София, 1989, стр 11

|  |  |  
             |  |  | 

Бит е единица за количество информация.

|  |  |  |  

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички) |   | 
 |