| 

| 

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)

| 
                   Тема
                    | 
                     Защо се интересувате от индийци ?
 | 

|  
| Автор | 
Mumko (Човек) |  
| Публикувано | 13.02.06 12:08 |  
             |  
           | 

А защо има такъв интерес към  тези хора ??? Дали заради филма винету ???
 Колко от  вас познават истински индийци а не разни подобни който се изживяват като атракция ?
 Какво са дали те на света ?
 Защо няма напредък в културите им ? Сега не излизайте с разните ацтеки и маи защото никой  не знае какво  е имало  там ..всичко  е само предположение ,една култура която  няма следа от миналото  каква култура е ?
 Митко

|   |  

| 
                   Тема
                    | 
                     Re: Защо се интересувате от индийци ? 
[re: Mumko]
 | 

|  
| Автор | 
Пyшилиcт (...баш ми е...) |  
| Публикувано | 13.02.06 13:57 |  
             |  
           | 

Здрасти Митак. Накратко...

Интересувам се, заради мирогледа им и начина им на живот. Не е заради филми   по-скоро заради книги, снимки и т.н. и лични причини има, естествено.
 Истински индианци се познават и се кореспондира с тях от време на време. "Атракционните" индианци не са ли индианци  
 Какво са дали на света... е тва е дълга тема! Може да се четат книжки, да се гледат филмчета и да се обсъжда доста   идеята е, какво ти дават на теб  
 Какво разбираш под "напредък" в културите им? Щото тва е доста общо понятие  
  Не се гаси туй що се пуши!  

|   |  

| 
                   Тема
                    | 
 | 

|  
| Автор | 
Ckayт () |  
| Публикувано | 13.02.06 14:08 |  
             |  
           | 

Мумко, че поабим малко енергия да ти драсна два реда..Правя това по една единствена причина - аз съм агресивен, а ти ме дразниш...
 Малко ми е омръзнало от всезнакйовци, които си мислят , че знаят всичко...
 и си мислят , че щом нещо е общоприето то е правилно и обратно - щом не е общоприето.... Мога да ти разкажа мноооооого неща за индианците и какво са дали те на света( ама наистина много), но чак толкоз нема да се абим...
 Ще ти вмъкна само , че американската конституция, при обявяването на Съединените щати, до голяма степен почива върху принципите върху , които е била изградена ирокезката конфедерация...
 А иначе вземи прочети некоя книжка , различна от Винету, пък като почетеш малко време, може и да те сметна за достоен да удостоя с поглед мнението ти...

|   |  

| 
                   Тема
                    | 
 | 

|  
| Автор | 
Sigryn (тиха) |  
| Публикувано | 13.02.06 14:34 |  
             |  
           | 

Е 
 Какво са дали на света. Нищо не са дали, насила са им го взели.
  --------------------------------------
 Forging the future from the timeless stone

|   |  

| 
                   Тема
                    | 
[re: Sigryn]
 | 

|  
| Автор | 
Mumko (Човек) |  
| Публикувано | 13.02.06 18:05 |  
             |  
           | 

Вие пък  се нервирате... ами  изказвам мнение защото освен че съм прочел и познавам доста индийци. Пообиколил  съм света и съм срещал .... Та мисълта ми е че ако гърци, роми, българи, азиатци и много  други  са дали  много  на света и  неща който  са от полза и са участвали в създаването на цивилизацията каквато я познаваме днес какво ли  са дали дивите индийци ???
 Знаете ли  защо в америка има негри ???? Защото Индийците са глупави  и  неспособни да правят нищо и когато  е трябвала работна ръка са се принудили  да взимат негри.
 Абе кво  да се заяждам верно... все едно някой  да си извлича мнение за българия като  народ гледайки кукери и коледари....
 Хайде със здраве
 А за скаута .....Името  ми  е Митко а не Мумко  И  не ме е срам от него  цха да си  слагам никове , а такива тъпаци  като  теб са ми  много  смешни като  започнат  да се правят  на нервирани - малко като петленца изглеждат.

|   |  

| 

|  
           | 

Ех, Мумко, Мумко... Пообиколил си света, ама гледам че не си се развил много... В интелектуално отношение. 
 Та какво са дали европейските и азиатски народи, освен тъпотиите на т.нар. "цивилизация"? 
 Ама това с негърите беше много интересно!!! Направо ме открехна що индианците не щели да работят!  Аз си мислех (вероятно поради наивността си), че просто били прекалено свободолюбиви и силни духом, за да стават за "работна ръка"... Щото за "работна ръка" стават хора с робска психика. 
 Та нашите червенокожи приятели предпочитали, вместо да стават "работна ръка", до "погъделечкат" с някое ножче червата на кандидатите за "работодатели".  

Що се отнаса до "умници" като теб, наистина ми стават смешни, като започнат да се правят на много отворени...  И да дават акъл, при положение, че на тях им липсва напълно такъв! 

Добър лов на всеки по тези пътеки, Законът сега е със нас!Редактирано от Black Wolf на 14.02.06 12:31. 

|   |  

| 

|  
           | 

Нейзживяно детство !!!

|   |  

| 

|  
           | 

А, ясно! Ти си от ония, "обвивките" - отвън изглежда уж като човек, ама отвътре нема никой. нито в главата, нито в сърцето. 
 Явно си умрял вътрешно още като дете... Абе понякога сте забавни, но в повечето случаи сте просто излишен човешки боклук.
 Сори, ама не съм християнин, та да ви съжалявам... 
  Добър лов на всеки по тези пътеки, Законът сега е със нас!

|   |  

| 
                   Тема
                    | 
 | 

|  
| Автор | 
Пyшилиcт (...баш ми е...) |  
| Публикувано | 14.02.06 13:12 |  
             |  
           | 

Чиляк, ти какво знаеш за индианците изобщо? Ако не знаеш нищо за някой как можеш да кажеш какво е дал и какво не? Тва е просто глупаво. Ни знам къде си ходил, нито ме и интересува...

За мен индианците са дали повече на света отколкото доста от древногръцките мислители. Освен ако не се смяташ за кокошка с плоски нокти или нещо подобно, знам ли!  

Ако вземеш да прочетеш нещо и ако успееш да го осмислиш може пак да си приказваме.  
  Не се гаси туй що се пуши!  

|   |  

| 
                   Тема
                    | 
 | 

|  
| Автор | 
Ckayт () |  
| Публикувано | 15.02.06 17:30 |  
             |  
           | 

Мумко,  мумко.....Ще ти кажа една добра вест - тва дет ти се ядосах преди, вече ми беше тамъъъъъън минало..., а са лошата - пак ме ядоса... Са още една добра - не ме ядоса много..., са още една лоша - ти си СРЕДНОСТАТИСТИЧЕН...

|   |  
  |   

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
 |  
 |   
 |