Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 15:51 12.11.25 
Взаимопомощ
   >> Недвижими имоти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Спорове за квадратура на жилища??нови  
Автор ИCTИHCKATA yниKaлнa® (Заядливка)
Публикувано27.11.09 08:22

Имам един клиент, който ходи по огледи с рулетчица и мери светлата площ на жилищата. От стена до стена. После сумира квадратурите и обвинява в лъжа всички - от тези, които са издали нотариалния акт (независимо дали е от 1940, 1970, 1990 или 2009 г), през собствениците, които подават невярна информация, до брокерите, които публикуваме неверни реклами. Неговата теория е, че стените в едно жилище могат да бъдат МАКСИМУМ 8% от общата квадратура - включително вътрешните и външните стени, комини, шайби и пр. Което нито веднъж досега не се е потвърдило след неговите измервания.

Моля, компетентни строителни експерти да ми отговорят дали този процент е верен, дали изобщо има такава цифра - превид многообразието на строителните техники и официалното отразяване на квадратурите през различните периоди, и да го подкрепят (ако могат) с доказателства, за да знам дали клиентът е прав, и ако не е - да мога да го оборвам качествено.
Благодаря!

Редактирано от ИCTИHCKATA yниKaлнa® на 27.11.09 08:57.

Тема ОфФ съветнови [re: ИCTИHCKATA yниKaлнa®]  
Автор Okaян яcтpeб (печен легхорн)
Публикувано27.11.09 11:23

Петъчен БЕЗПЛАТЕН съвет на Ястреба - отеби тоя клиент.

Господ красота ми даде
и отпреде, и отзаде

Тема Re: ОфФ съветнови [re: Okaян яcтpeб]  
Публикувано27.11.09 11:26

Абе...мислила съм си го, ама нали КЛИЕНТЪТ ВИНАГИ ИМА ПРАВО...))))

Сега разбрахте ли на какво сме подложени непрекъснато? И защо ви твърдим, че работата е нервна и неблагодарна?

"""Винаги има поне още една гледна точка... """

Тема Re: ОфФ съветнови [re: ИCTИHCKATA yниKaлнa®]  
Публикувано27.11.09 11:31

Е добре де, клиентът ако иска след всеки оглед да му прайш сфирка, ти ще му правиш ли, щото КЛИЕНТЪТ ВИНАГИ ИМА ПРАВО?

Господ красота ми даде
и отпреде, и отзаде

Тема Re: голям спор ще падне ...........нови [re: ИCTИHCKATA yниKaлнa®]  
Автор svestna (понякога)
Публикувано27.11.09 11:31

Ти на това клиент ли му викаш

........ леле, що се занимавш с откачалки?

Всъщност, това да не ти е "петъчна" тема с нотки на сериозност, защото не ти прилича да се лигавиш

Тема Re: голям спор ще падне ...........нови [re: svestna]  
Публикувано27.11.09 11:58

Хич даже. Този ми къса нервите постоянно, но имам амбицията да му докажа, че не е прав...от друга страна - не знам към какъв специалист да се обърна, та затова питам тук - тук е пълно със специалисти всякакви...

Тема Re: Спорове за квадратура на жилища??нови [re: ИCTИHCKATA yниKaлнa®]  
Автор XXLMORE (член)
Публикувано27.11.09 11:59

Площта на едно жилище се определя по начин указан в Българския държавен стандарт и няма никакви такива проценти, които споменава клиентът ти.Принципът е, че в площта влизат и стените , като се има предвид дали са към общи площи или фасади или калкан, както и пълните площи на терасите по външен габарит.Пример:стената към стълбите се дели по ос и едната част се смята към апартамента, а другата се добавя към общата площ., същото е и към калкана, защото външната част на калканната стена се счита за обща площ.За сметка на това фасадната стена като площ е изцяло към жилището.В зависимост от местоположението на апартамента тези площи са най-различни и именно за това се смятат върху проектите, а не с линийки.

Тема Re: Спорове за квадратура на жилища??нови [re: XXLMORE]  
Публикувано27.11.09 13:30

Благодаря!
В този ред на мисли са и всички мои опити да го убедя, че греши, но той твърди, че това му било ясно, но колкото и да са дебели стевите - ПОВЕЧЕ от 8% по никакви стандарти нямало как да са...

А въпросът ми към теб е - да, Площта на едно жилище се определя по начин указан в Българския държавен стандарт , но очевидно този БДС се променя доста често, що се отнася до площта на жилищата... Щом едно и също жилище има записани 100 кв.м. от 57 г, а днес му издават документ на 137 !

Тема Re: ОфФ съветнови [re: Okaян яcтpeб]  
Автор abettor (адвокат)
Публикувано27.11.09 13:31

Само ако й даде стоп-капаро!

Тема Re: ОфФ съветнови [re: abettor]  
Публикувано27.11.09 13:38

Стоп капаро за какво? Че я ангажира преди всички останали клиенти ли?

Господ красота ми даде
и отпреде, и отзаде

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.