Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:02 17.06.25 
Взаимопомощ
   >> Недвижими имоти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Имам мечта.нови  
Автор bipet (досаден)
Публикувано20.06.09 14:51

Имам мечта.
Недвижимите имоти да поскъпват.
С този мой /наш/ късмет се страхувам, че ще трябва повече време за сбъдване на тази мечта, отколкото е трябвало за Мартинлутъркинг-овата.
Да ме прощават хилядите /колко ли хиляди / спестители с онези 12-13-14 милиарда евро, чакащи да паднат имотите до 200 Е/кв.м. и да се юрнат да купуват. Разни хора, разни мечти.
Ако на някой му хрумне да попита, защо точно такава мечта, отговорът е съвсем прост – искам да живея по-добре.

Ще ми се да кажа, дай Боже, по - бързо да спре падането на цените на недвижимите имоти и дори да започнат да се увеличават. Това ще позволи, мисля, на повече хора да си купят апартамент. Не знам защо, имам известни опасения, че ако цените паднат до 200 Е/кв.м., малко ще са новодомците. Независимо, има ли ги, или не, спестените милиарди.

Бе, като знам, че Сюзан Бойл сбъдна нейната, що аз да не сбъдна моята мечта. Разправят, обаче, че от тогава е влизала два пъти в психиатрията ...

.......................................
Now life has killed the dream I dreamed.

Тема Всъщностнови [re: bipet]  
Автор jamie (градинар)
Публикувано20.06.09 21:21

ако строителите сринат 2/3 от построеното и възстановят природата - може и да поскъпнат...

Тема Re: Имам мечта.нови [re: bipet]  
Автор CaнитapМодератор (napalmoff )
Публикувано22.06.09 09:09

В отговор на:

Ако на някой му хрумне да попита, защо точно такава мечта, отговорът е съвсем прост – искам да живея по-добре.

Koгато цените в Манастирски ливади удариха 1400 Е на кв.м Живееше ли по добре ????

Автор dated (незапознат)
Публикувано22.06.09 09:26

1. Искаш доходите на хората като цяло да скачат по-бързо от цените на имотите?
2. Твоите доходи са паднали, защото работиш в строителството или търговията с имоти?
3. Търсил си някой да каже "наздраве"?
4. Нещо друго?

На мен най-добре ми звучи 1.
Какво точно имаш предвид?

Тема Re: Имам мечта. [re: Caнитap]  
Автор donald trump (дoбpяka)
Публикувано22.06.09 10:45

Аз определено живеех добре тогава. Продавам много там, независимо от цената, макар че никак не го харесвам, като квартал.

Тема Re: Имам мечта.нови [re: donald trump]  
Автор CaнитapМодератор (napalmoff )
Публикувано22.06.09 11:52

Аз определено живеех добре тогава.

Много хора добре живееха тогава. Нормално идеха кифтетата. Ся доди ред да плащаме.

.

Не, че се оплаквам де, и аз намазах

Тема Re: Имам мечта.нови [re: dated]  
Автор bipet (досаден)
Публикувано22.06.09 21:16

Много неща имам предвид.
Например:
Как ще се постигне равновесието:
100 000 Е апартамент – 30 000 Е за обзавеждане. някога
20 000 Е апартамент - ??? Е за обзавеждане, сега, и няма ли да изглежда плазмата от 2 000 Е малко неуместно.

Въобще без излишно да усложнявам нещата, не е ли , вече интересен въпроса, кое е /вече/ първо: политиката или пазара ?

Автор dated (незапознат)
Публикувано23.06.09 12:08

Въобще без излишно да усложнявам нещата, не е ли , вече интересен въпроса, кое е /вече/ първо: политиката или пазара ?

А, хич нищо не усложняваш... По-добре да беше питал за кокошката и яйцето...

Взаимно свързани са политиката и пазарът, допълват се. Та си мисля. Когато едното е неадекватно, другото или го корегира, или се разваля и то.
У нас не знам политиците ни дали дали са политици или нещо друго. И пазарът - и той специфичен...

Как ще се постигне равновесието

Не знам "как". Вероятно - с избора на правилните управленци. И пазарът ни да се намести, да не е толкова "специфичен".
Не по-малко важно е и "кога". И още - "дали".

Тема Че защо ти е Имот?нови [re: bipet]  
Автор valsodar (Чародей)
Публикувано23.06.09 15:52

Каква ти е файдата от него?
Я виж, ингилизите по морето си разпродават хубавите каравани за по 2000 лева парчето - ефтенийка от всякъде си е на квадратен метър.

При това, квадратурата е на собствен ход, можеш да си я паркираш във всеки един град, паланка или село в китната ни родина, според това, накъде ще те отвее вятърът на кризата в търсене на препитание.

Е, вярно си е с ляв волан, но при ляво управление на страната, какво чак толкоз - свикнали сме на всякакви левашки изпълнения,

Истината е някъде там ! - реплика на очния ми лекар.

Тема Re: Имам мечта.нови [re: dated]  
Автор bipet (досаден)
Публикувано24.06.09 07:23

Ами то за това въпросът е зададен точно така. Поради явната алюзията с яйцето и кокошката ...и вярна ли е такава алюзия.

Досега някак си се смяташе, че умните /умниците май/ знаят - пазарът е винаги първи.
Добре, ама вчера чета във в. Стандарт – Като основна причина за започване на кризата Сорос е посочил грешното твърдение,че пазарите могат да се регулират сами.

Същият този Сорос, които ако беше в регулирани пазари, щеше да си остане затворен в кварталното общество и нямаше да се прави на отворено общество.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.