Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:13 17.06.25 
Взаимопомощ
   >> Недвижими имоти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Ta, колко казаха, че е бил спада, а?нови  
Автор valsodar (Чародей)
Публикувано04.06.09 09:04

В отговор на:

Апартаменти на половин цена

излизат на пазара. Това показва проучване на "Бългериан Пропертис". Най-големите намаления в столицата са от порядъка на 50-60%,
а най-малките - на 1,5%. С 13,23% са спаднали като цяло офертните цени на имотите в столицата от началото на годината. В идеалния софийски център имотите са поевтинели с 14,9% и вече се предлагат при средна цена от 1800 евро на кв. м. На жълтите павета и около Докторския паметник стойността им е между 2000 и 2800 евро. В широкия център жилищата са поевтинели с 9,34% до около 1190 евро на кв. м. Имотите около престижния бул. "България" вече струват с 12,96% по-малко и се търгуват при цени до 978 евро на кв. м. С малко над 12% са поевтинели и домовете в "Лозенец" и се предлагат на 1600 евро. Офисите за продажба са с намалени цени в порядъка на 1-2%, но има и такива с 58% по-ниска. Реално сделки обаче се сключват на още по-ниски цени, след допълнителни намаления и преговори с продавачите, се казва в анализа. Така имотите реално се продават през 2009 г. на 25-28% по-ниски цени в сравнение с 2008 г. Купувачите могат да се надяват да смъкнат офертната цена с около 15%.

Истината е някъде там ! - реплика на очния ми лекар.

Редактирано от valsodar на 04.06.09 09:04.

Тема Re: Ta, колко казаха, че е бил спада, а?нови [re: valsodar]  
Автор ИCTИHCKATA yниKaлнa® (Заядливка)
Публикувано04.06.09 23:49

Глей ся..." Купувачите могат да се надяват да смъкнат офертната цена с около 15%.
"Могат да се надяват" е много точно казано. Може да се надяват, ама може и да не ги огрее. Имам пряк случай - клиентка хареса едно жилище на Аксаков на 350 000, гледахме го 3 пъти, после тя каза, че иска да прави коментар на 300 000. Брокерката каза, че предполага успех в преговорите, и тъкмо вече предвкусвахме сделка - СОБСТВЕНИЦИТЕ КАЧИХА НА 380 000... Естествено - сделка немА.

"""Винаги има поне още една гледна точка... """

Тема Естественонови [re: ИCTИHCKATA yниKaлнa®]  
Автор jamie (градинар)
Публикувано05.06.09 00:39

сделка няма и да има. С непазарно поведение.
Аз пък имах пресен случай да сваля 10% без дори намерение да купя. Дали да не стана един брокер, при цялата тая музикална плява наоколо ...

Тема Re: Естественонови [re: jamie]  
Публикувано05.06.09 01:05

сделка няма и да има. С непазарно поведение.
Аз пък имах пресен случай да сваля 10% без дори намерение да купя. Дали да не стана един брокер, при цялата тая музикална плява наоколо

--------------------------------------------------------------------
Е това се вика да си "вън" от ситуацията.

От 30 персонално мои оферти, поне 27 НЯМАТ НИКАКВО НАМЕРЕНИЕ да правят коментар на цената, поне - не повече от тия 2-3 000 евра, които биха коментирали и преди кризата. ХЕЛЕ пък след настоящите твърдения, че кризата вече била попреминала и пазарът се съживил - НЕ СЕ И НАДЯВАМ вече...

Апропо - днес бях в службата по вписване да си прибера едни тежести. ОПАШКИТЕ СА ПОЧТИ КОЛКОТО МИНАЛАТА ПРОЛЕТ... ТОВА също няма как да го знаете, пиленцата и жирафчетата, дето си клявкате по клавиатурките нощем и се мислите за перфектни прогностици!

ПП - Искам да изясня - НЕ СЕ РАДВАМ НА ТОВА. Наистина се надявах цените да паднат и да има повече сделки.

Тема Не ходиш само ти в СВнови [re: ИCTИHCKATA yниKaлнa®]  
Автор Ha живo (новак)
Публикувано05.06.09 01:14

днес бях в службата по вписване да си прибера едни тежести. ОПАШКИТЕ СА ПОЧТИ КОЛКОТО МИНАЛАТА ПРОЛЕТ...

Пиленце, и вчера, и днес ходих в СВ. И пререждах опашката, щот съм пич. А ти си чакала нейде. Но не това е важното.

И миналата година, и по-миналата и по-, по- назад все така съм бил там. Днес, верно имаше опашка, ама не като миналата година. Разбирай, че е в пъти по-малка дори и от товоето "почти". Не си измисляй и не си вярвай.

Тема Re: Не ходиш само ти в СВ [re: Ha живo]  
Публикувано05.06.09 01:30

И какво точно правиш в СВ? Наблюдения за прогнозите си ли? Или купуваш и продаваш? А може би си адвокат, едва ли не?

Айде, до утре.

Тема Re: Естествено [re: ИCTИHCKATA yниKaлнa®]  
Автор Tweeg ()
Публикувано05.06.09 08:29

Ето ти нещо от преди два дни

Взъня за апартамент - 95000. В друга АНИ 98000. Както и да е не ми хареса.
На следващия ден от първата АНИ се обаждат на един приятел и му предлагат същия апартамент за 90000. Викам си чакай да видя дали са си оправили цената в нета - гледам 92000.

Та така като гледам как се определят цените на следващата оферта като се обадя директно казват 20% надолу.

Тема Re: Естествено [re: Tweeg]  
Публикувано05.06.09 09:26

Както казах - всеки случай си е сам за себе си. На мен също ми се случват намаления, и то - драстични, от други агенции. Имам в момента случаи - две от жилищата, които сме гледали с мои клиенти, едното върви в две агенции - едната - 240 000, другата - 160 000... Второто - в едната е 240 000 без гаража, другата - 180 000 С гаража.

Какво да правя - късметлийски агенции... На мен са ми се паднали все някви стари номенклатурчици, които са гъбави с пари и хич нямат зор да продават.... Нали ми ги пращат един през друг - те са все от една група.

Тема Именно,нови [re: ИCTИHCKATA yниKaлнa®]  
Автор jamie (градинар)
Публикувано06.06.09 00:18

при 27 от 30-те изобщо няма и идея да се стига до сделка

На това му казвам 90% провал, не знам за теб.

Като те чета - чудя се как сте в криза и 3/4 от вас вече са в историята... а да бе, сетих се. Те не са те чели

В момента се радвам на една цена на къща от 21кЕ на 12кЕ. Офертна. За 1 година. Ти си говори, не ми пречиш ...

Тема Re: Именно,нови [re: jamie]  
Публикувано06.06.09 06:40

Този път изобщо не разбирам за какво говориш....освен, естествено, че се напъваш пак да упражняваш иронията си.

Интернет е пълен с обяви на имоти с високи цени. Не можеш да оспориш това. Не само, че това са стари обяви на хора, които дълго време не се "предават" (като мойте продавачи), а и ВСЕКИДНЕВНО излизат НОВИ обяви на ЧАСТНИ лица с безумно високи цени. Нямам статистика, но каквото и да ми кажеш - смятам, че сделки стават рядко ИМЕННО заради нежеланието на продавачите да свалят цени.

Ако хората бяха СКЛОННИ да свалят цени - пазарът нямаше да е умрял. Това е моето твърдение - че ПРОДАВАЧИТЕ още не са ГОТОВИ за въпросния СРИВ на цени, който вие тук прокламирате. И хич даже не си СРИВАТ цените. Ослушват се. Докога ще продължи това и кой пръв ще пробие - дали продавачите или купувачите - НЯМАМ ПРОГНОЗА. Говоря за МАСОВ пробив. Т.е. за момент, в който НАИСТИНА (а не само във вашите постове), цените ще се завъртят около 500-700 Е/кв.м. На ВСИЧКИ имоти. А не само на изтрещялите къщи в провинцията, нелепите нови строителства, които едва са на 2-3 плоча и повече няма и да мръднат, или панелките в София. И то - ОФЕРТНИТЕ цени да са ниски, а не да ми обявява 200 000 евро, а да продаде на 140 000!!!

Колкото до състоянието на АНИ - естествено, че ще има фалирали такива - зависи с какви клиенти работят, в голяма степен зависи от шанса им, от това доколко животът им зависи от тези приходи, или могат да чакат още време, преди да "сдадат багажа"...

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.