Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 17:43 11.11.25 
Взаимопомощ
   >> Недвижими имоти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Вероятни измами в сделките с недвижими имоти  
Автор yниKaлнa (Заядливка)
Публикувано02.03.09 20:08

Тази вечер по една от ефирните телевизии, от 19,45 дадоха много поучителна история за измами с недвижими имоти. Утре по същото време има продължение. Предлагам на всички да гледат, защото това са много поучителни историйки. Излизат извън представите на обикновения човек за опасностите около недвижимите имоти. И доказват за сетен път, че не всичко, което хвърчи, се яде, и не всеки знае всичко...

По-меко от това не мога да го кажа.

Ако ВНМодераторът разреши - телевизията е Нова. Не вярвам това огласяване да е извън правилата на клуба!

"Винаги има поне още една гледна точка..."

Редактирано от Caнитap на 04.03.09 09:03.

Тема Re: Гледайте! [re: yниKaлнa]  
Автор 3ъл_Дyx (вестоносец)
Публикувано02.03.09 23:31

Едва ли са измислили нещо кой знае колко ново.По-притеснителното е,че няма надежден механизъм за "имунизация" срещу подобни измами.У нас например няма възможност за "автоипотека".Т.е. да ипотекирам собствения си дом,в своя полза,като особен случай на договаряне сам със себе си.Сам поемам задължение към себе си и го обезпечавам с ипотека върху собствения си недвижим имот.Такава система би направила всякакви измами материално невъзможни.И тя съществува в някои държави.Когато кредиторът умре,наследниците я заличават заради сливането на кредитор и длъжник.Докато е жив,сам може да заличи ипотеката.

В БГ обаче...до колкото съм го коментирал въпроса с юристи,такова договаряне сам със себе си ще е нищожно първо заради общата забрана по ЗЗД за подобен вид договаряне и втори път-заради липса на основание.

Тема Re: Гледайте!нови [re: 3ъл_Дyx]  
Публикувано03.03.09 07:11

Да, със сигурност не ще да е нещо ново показаната измама... но ми се струва удачно в този клуб да се изнесат информации за вероятни схеми на измами, които могат да бъдат извършени. С цел - евентуалната превенция. Дори бих посъветвала НВМодератора да отвори такава тема.

И то - не с общи приказки, като например: "Не си давайте на никой копие от нотариалния акт", защото за мен това не е никаква превенция, а манипулация върху собствениците. Голяма част от нотариалните актове са на показ в архива на службата по вписване и всяко живо същество на този свят може да се добере до незаверено копие от тях само срещу ЕГН на ЕДИНИЯ от собствениците. Така, че...

Не крия и пристрастие в отварянето на такава тема. Искам да наблегна, че докато в този клуб, уж касаещ ВСИЧКО, свързано с недвижимите имоти, определена група се старае да внуши на случайните посетители, че НАЙ-ГОЛЯМОТО зло в тази сфера са брокерите, на практика се оказва, че до момента нито един брокер не е замесен в крупна измама с недвижим имот. Поне аз не съм чела или слушала за такъв случай.

Няма да спомена кои професии най-често са в основата на тези измами. Всички знаете. Но не смятам да хвърлям празни обвинения върху цялата им гилдия...

Все пак, едно "престъпление " е да застанеш лице в лице с клиента си и да му заявиш "Смятам, че трудът ми заслужава Х пари и бих искала да ги получа като комисиона", а съвсем друго - да си присвоиш по някакъв начин някакъв имот, нали? Хайде да обсъждаме ВТОРОТО, ако наистина искаме да сме полезни!

Редактирано от yниKaлнa на 03.03.09 10:27.

Тема Re: Гледайте!нови [re: yниKaлнa]  
Автор Tweeg ()
Публикувано03.03.09 09:29

И какво решение предлагаш ти?

С какво ползването на АНИ ще предотврати измамите?
Каква отговорност носи АНИ при една сделка?

В другите държави има професионални застраховки за брокерите - защо е Бг не се правят?

Тема Re: Гледайте!нови [re: Tweeg]  
Автор oлиroфpeнa (Cuique suum)
Публикувано03.03.09 09:48

Ами направи го страна по сделката и получаваш застраховка.Закон липсва.

АКО НЕ ЗНАЕШ ЩЕ ТЕ НАУЧИМ
АКО НЕ МОЖЕШ ЩЕ ГИ ПОМОГНЕМ
АКО НЕ ИСКАШ ЩЕ ТЕ ПРИНУДИМ

Тема Re: Гледайте!нови [re: Tweeg]  
Публикувано03.03.09 09:52

Каквото предлагам - аз го предложих:
---------------------------------------------------------------
Да се споделят в този клуб опасностите, които дебнат при всяка сделка.
-------------------------------------------------------------------
А това, което ти правиш, е маниакален стремеж към заяждане. Никъде не съм твърдяла, че АНИ има нещо общо с измамите - нито положително, нито отрицателно. Припомни си - това НЕ Е клуб АНИ. И това, че съм брокер, не значи непременно, че мненията ми трябва да се отричат или оплюват автоматически. Това би било чиста шизофрения!

Вие можете да ни ПОЛЗВАТЕ срещу измами. Защото сме много по-навътре в механизмите, съпровождащи една сделка, и бихме могли да дадем съвети за превенция.

Колкото до отговорността... В никоя държава брокерът не носи такава. В много от европейските държави АНИ дори НЕ СЕ ЗАНИМАВА с документи. Това се върши от нотариуса. АНИ си прибира процента (по-висок от тук), а на нотариуса се заплаща отделно, доста солена сума. Това обаче не значи, че той носи отговорност срещу измами. Тук просто ние вършим и работата на нотариуса в техническото осигуряване на документите, доколкото това е ЗАКОННО ВЪЗМОЖНО. Нотариусът ги преглежда и също си казва думата. Отговорност НЯМА, ако документите са извадени, ПОВТАРЯМ, по редовния и законен начин. Нито някоя АНИ по света, нито някой нотариус, наемат частни детективи, за да разследват тайния живот на продавача и да откриват колко и какви точно мошеничества е направил в дадена сделка.

Редактирано от yниKaлнa на 03.03.09 10:56.

Тема off [re: oлиroфpeнa]  
Автор Tweeg ()
Публикувано03.03.09 10:24

Това ми напомня на Schwester Tamara от Liebe Sünde
"Не можеш - научим
Не хочеш - заставим"

Автор dated (незапознат)
Публикувано03.03.09 12:08

Ами пускай такава тема, де.
И аз съм си мислил преди, че ще е интересна такава тема. Пък и може да е от полза на някой...

Колкото до това, че брокерете не мамели - ами заблуждават клиентите си някои от колегите ти, съвсем съзнателно са готови да ги набутат с неизползваеми имоти. Това може да не е крупна измама в смисъла, който ти влагаш, но си е измама за клиента, който се е вързал на приказките им...

Пишете и в темата за номерата на брокерите, знаете много повече от обикновените клиенти. Нали се опитвате да предпазвате хората от грешки?

Тема Re: Гледайте!нови [re: dated]  
Публикувано03.03.09 12:20

Помолих НВМодератора да смени името на темата ми, за да е ясно, че има характер на превантивна срещу измами. Още не го е направил. Не искам да пускам НОВА тема - излишно разводняване би било...

Възможно е да има такива колеги. И както ти казваш - това не е фактическа измама.... Все пак - който тръгва да дава пари за имот - би трябвало да знае какво иска и да има концепция за полезността му. Това не оправдава колегите, които УМИШЛЕНО заблуждават, но всичко това е УЖАСНО относително. Например - случвало ми се е да продам нещо, което от самото начало считам за безумно в някакъв аспект, мотая го с години, накрая го купува някой и го преобразява така, че пари потичат от него! Да не би да искаш да кажеш, че е трябвало да го дърпам за сакото да не купува този имот, защото според мен е ужасен?

"Винаги има поне още една гледна точка..."

Автор dated (незапознат)
Публикувано03.03.09 12:43

Не говоря за това.
Говоря, например, за случай, в който рекламират и организират огледи на много перспективна нива, само на 50-60 м. от ток и вода, "готова" за регулация, само за 2-3 месеца.

Всичко до тук, да речем, е разбираемо.

Брокерката, обаче, съвсем съзнателно изпуска факта, че над нивичката минават далекопроводите на Енергото... И перспективата е да се произвежда троскот за износ...

Ей за това говоря. Не е крупна измама, де, клиентът оставя една раница пари и си има парцел, кво толкова...

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.