Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 15:22 11.11.25 
Взаимопомощ
   >> Недвижими имоти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Тест за брокеринови  
Автор indepcons (непознат )
Публикувано28.02.09 18:34

В страната Б. пазара на недвижими имоти е на точката на замръзване. Има 3500 АНИ и всичките те се нуждаят от сделки. 10 от тях, най-големите, поемат нов курс в предлаганите от тях услуги. Не взимат комисион от купувача и работят само с комисин от продавача. Комисионът е 6 % от продажната цена на съответния недижим имот.Всички останали АНИ обясняват наляво и надясно, как това е трик от страна на големите. 10-те големи АНИ, предприемат нова политика спрямо собствениците на имоти, или по-скоро се ориентират само към онези собственици на недвижими имоти, които са били активни спекулативни купувачи през доброто недалечното минало на пазара, дори още по-точно, били са от онези позъкаснели спекулативни играчи които, които са закупили през последния етап от раздуването на цените, купили са скъпо своите имоти за инвестиция и колкото повече ги държат непродадени, толкова повече цената им е застрашена да падне дори под цената на която те са закупили имота през последната фаза на спекулативния период.

1.Ако 10-те големи агенции си осигурят голяма част от именно тези закъсали собственици, които нямат голям избор и трябва да продават, та било то и да платят и 6% комисион, който да не е натоварен над продажната цен, искана от тях за собствения им имот
А – в кой град най-много се купуваше през последните 2 години, когато спекулативния пазар бе в апогея си
Б – кои бяха клиентите закупували имоти основно за инвистиция
В –колко от тях биха се съгласили да преподават, преди цените да се сринат още надолу
Г- чии клиенти са били, когато първия път са закупували имотите си
Д-чии клиенти ще бъдат сега, когато трябва да препродават имотите си
Е-ще се съгласят да продадът сега, на момента, губейки малко и плащайки 6% комисион , или ще се навият след няколко месеца да загубят двойно и тройно
По същото това време , другите хиляди АНИ имат следния избор:
А-да престанат да взимат комисион от купувача
Б-да продължавват да взимат комисион от купувача, обяснявайки му специалните услуги, които предлагат.
В-колко от АНИ имат спекулативни играчи като продавачи и колко от тези техни клиенти са принудени да продават, сега на момента
Г-колко от техните оферти на продавачи, които не са на зор да продават, ще спрат имотите си от продажба

2.Какво ще направят строителните компании и продавачите на имоти, които са дали собствеността си на определени агенции да им ги рекламира за продажба, но не са продадени с месеци
А-ще си изтеглят офертите от въпросните агенции и ще ги дадът , дори с ексклузивни права, на агенциите, които най-успешно продават за момента на пазара
Б-ако са ги дали, да речем, на 5 агенции за продажба, ще се презастраховат и ще ги дадат на още 15 агенции
В-колко от тях ще ги спрат от продажби
Г-колко от тях ще направят опити да си продадът собствеността сами, търсейки алтелнативни начини

3.Какво ще направят малкото потенциални купувачи, решили да закупят имот в близките месеци
А- ще стоят, ще гледат сеир и ще чакат да падат цените
Б-ще вярват на брокерите, че е хубаво да се изчака, но да се дебне пазара, защото съвсем случайно могат да изпаднат добри оферти, които не са за изпускане.
В-най-случайно брокерите разполагат именно с тези оферти, които не са за изпускане и купувачите развързавт кесията
Г-купувачите ще се усъмнят в твърденията на брокерите

4.Какво ще предприемат брокерите предвид създалата се ситуция на пазара
А-измислят нови тарикътлъци, навиват собствениците да свалят цените, ловуват за купувачи, стават още по-нелоялни с колегите си
Б-използват свободното време за да попълнят пропуски в знанията си, решават да се научат да работят със софтуеарни програми за недвижими имоти, четат специализирана литература какво още има да се случва на пазар по време на криза
В-сменят си професията с друга
Г-разбират най-накрая, че това, което магат и правят може да се предложи на по-ниска цена

Тема Re: Тест за брокеринови [re: indepcons]  
Автор yниKaлнa (Заядливка)
Публикувано28.02.09 19:42

Хайде, стига санитарни провокации.

"4.Какво ще предприемат брокерите предвид създалата се ситуция на пазара " -

Ще продължават да си работят, както го правят и в момента, докато кучетата си лаят.

Редактирано от yниKaлнa на 28.02.09 19:45.

Тема Re: Тест за брокеринови [re: yниKaлнa]  
Публикувано28.02.09 20:13

Уважаема госпожо,

нямам за цел да организирам комплот срещу брокерското съсловие!
Единственото ми желание е да ви предизвикам на откровен и честен разговор относно пазара за недвижими имоти и промените, които ще настъпят в него, вследтвие на промяната му последните месеци... и помислих, че вашата професия е пряко свързана с тези промени.

Ако целта на брокерите , пишещи в този клуб е да набиват на хората, четящи в този клуб, идеята за " изграждане на доверието", "свършване на цялата работа" " чистотата на имота" "да получават съвети от най-къдърните брокери", то аз Ви моля за извинение.
Останъла съм с погрешни впечатления, че като професионалисти бихте се заинтересували от по- интересни теми.

Автор arrvv (непозната)
Публикувано28.02.09 20:48

Какво значи откровен разговор... аз заставам зад всяка своя дума... винаги съм била откровена... И какво значи да променим условията??? И какво значи криза??? Винаи е имало и ще има продажби, може би не в този брой, който беше преди, но ще има. Аз те попитах но ти не ми отовори, за набора от услуги които предлагаме, какво е според теб възнаграждението, както по отделно така и заедно...
Колко ще платиш на юриста?
Колко на момчето за всичко?
Колко на архитекта?
И колко на водопроводчика и ел. специалиста?
И какво значи на адвокат 100лв., ако намериш такъв ми се обади, говорим обаче не са косултация, а за водене на сделката, от предварителния договор до нотариуса... и адвоката ли ще носи документите при него, той ли ще записва час и дата?
Въобще това което предлагаш ми е някак странно, ами ако юриста не е в София или е болен, ами ако момчето за всичко напусне, ако се прекъсне една брънка от звеното какво правиме....
Искам обаче и пояснение, ти говориш за инвестиционни проекти, в това число влизат ли обикновените апартаменти, защото проекта е нещо доста сложно с големи капиталовложения, докато продажбата на апартамент е нещо доста по-лесно???

Никога не е късно да станеш за смях...

[

Публикувано28.02.09 21:18

Санитарю, темите, които подхвърляш в клуба под чуждо име, са на светлинни години от понятието "по-интересни"... Може да заблудиш много хора, но не и мен. Напъни се повече.

Редактирано от yниKaлнa на 28.02.09 23:41.

Тема Re: Тест за брокеринови [re: yниKaлнa]  
Публикувано28.02.09 23:04

Доколкото ми е известно всички в клуба се регистрират под чужди имена, наречени никнеймове.

Очаквам разиграване на драмата, как дори подозирате кой съм/ или коя съм.

И не пиша тук за да заблуждавам хората, а за да си водя интересни разговори с тях и с вас, навярно добри професионалисти в бранша.

Уважаема Госпожо Уникална,

ако наистина бихте искали да се напъна повече, с удоволствие бих го направил/а, дори нещо повече, бих се напънал/а детайлно, да обясня на аудиторията, как биха могли сами да продадът /или закупят/ недвижим имот - от пускане на имота в реклама до последното плащане на данъците след продажбата. Ако искате да опитам ?

Редактирано от indepcons на 28.02.09 23:06.

Автор arrvv (непозната)
Публикувано28.02.09 23:12

Г-жо, г-не, на мен защо не ми отговаряте.... не съм ви симпатична ли??? Започвам да изпитвам чувство на малоценност с ВАШЕТО пренебрежение....

Никога не е късно да станеш за смях... [

Тема Re: Тест за брокеринови [re: arrvv]  
Автор Hani_G (ентусиаст)
Публикувано28.02.09 23:39

Брокониерчетата нещо ги е хванала параноята, ама така е като по цял ден редите пасианси, чатите и пишете флупости по форумите, от нямане какво да правите, очаквайки клиентите, последно хеджфонд-менеджерката, станала брокерка се опитваше да ме убеди, че арабите щяли да ни изкупят, пратих я на летището да ги чака с хляб и сол и мед, не е писала да каже дали са дошли. Пазара ви показва, че сте напълно излишни по веригата, ама вие още не искате да го повярвате, нищо де срещу пазара не може да се върви, ще го разберете. Вместо да дращите глупости, кажете как са ценичките качват ли се? Продажбите как вървят? Леля Уникална да каже как са панените кочини в гето Люлин? Харчат ли се?

Редактирано от Hani_G на 28.02.09 23:41.

Тема Re: Тест за брокеринови [re: Hani_G]  
Публикувано28.02.09 23:44

Оооооооо, здрасти... и ти ли се излюпи?

Язък, че си с Костов... Той ако знае какви ги плещиш по форумите - ще те изключи от партията веднага!

Или може би те е назначил за личен прогностик по финансово-кризисните въпроси?

"Винаги има поне още една гледна точка..."

Тема Re: Тест за брокеринови [re: Hani_G]  
Автор arrvv (непозната)
Публикувано28.02.09 23:44

НЕПОПРАВИМ СИ! Аз немога да разбера като пишеш с този заядлив тон какво очакваш... първо работата върви, с хляб и сол не съм посрещала никой няма и да го правя... Ти можеш ли да пренебрегнеш балканския си манталитет и да водиш някакъв диалог... започвам да се съмнявам

Никога не е късно да станеш за смях...

[

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.