Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:37 11.11.25 
Взаимопомощ
   >> Недвижими имоти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема mod-Номерата на брокерите,нови  
Автор for whom the bell tollsМодератор (napalmoff )
Публикувано17.02.09 12:50

Да те излъжат.
Какво най много ви дразни ?

Редактирано от for whom the bell tolls на 17.02.09 14:45.

Тема Re: Номерата на брокерите, [re: for whom the bell to]  
Автор Blake (старо куче)
Публикувано17.02.09 13:39

1. Пускане на изцяло фалшиви оферти - побеснявам, като ми отговорят "това вече го продадохме, ама имаме..."; и дори след забележка, че публикуват невалидна оферта, отричат и я публикуват пак

2. Пускане на оферти с променени (нарочно) параметри (цена, квадратура, етаж) - нашите любимци тука даже си признаха, че го правят това, с цел да излязат на по-горна позиция. Е, оправданието че ставало със съгласието на собственика може да върви пред тях самите, но пред мене не минава...

3. Пускане на обяви "от" и "за" частни лица - явно някои агенции се срамуват да се нарекат такива

4. За малко да забравя да спомена ужасяващото лично за мен неуважение към парите на клиентите им - наслушал съм се на "е какво са 20-30 евро повече на месец" за наем, съответно с по 2 нули повече за покупка - не знам защо така се получава, според мен се дължи на факта, че те самите получават доста лесно големи суми, и не могат да оценяват начина, по който другите хора си печелят парите. А реплики от сорта "има да даде 100000 за жилище, пък му се свидят 3-4-5-6 000 за комисиона", мисля да не ги коментирам изобщо.

5. "Спестяването" на неудобни факти преди посещението на даден обект за оглед - дали от незнание или незаинтересованост, дали щото се страхуват да не изпуснат сделката - за мен няма значение. Факт е, че са ме лъгали брокери в очите за очевадни неща, както и незабравимия за мен случай с апартамента с кучетата в Дианабад (за който съм писал), и на който заведоха мен и бременната ми жена, без дори да споменат за какво иде реч.

Сигурно съм забравил нещо, ако се сетя, ще допълня. Преди да почнат да се оправдават, брокерите би трябвало да вземат под внимание факта, че част от хората ДЪРЖАТ на коректни и точни бизнес сделки, и подобни номера са меко казано нежелателни.

Тема Re: Номерата на брокерите,нови [re: for whom the bell to]  
Автор yниKaлнa (Заядливка)
Публикувано17.02.09 13:47

Виж, дай да правим нещо по-смислено. Както вече Блейк изброи - тук пишем 5-6 брокери. Почти всички от нас са писали поне по веднъж, че имаме много колеги, които срамят професията. Това, което Блейк си прави труда тук да пише - НИЕ го знаем. Може би искате да го размножим, за да го предадем на колегите, с които ежедневно се срещаме? А дали си давате сметка, че ТЕ ВСИЧКИ са напълно наясно, че не е коректно да ги правят тези номерца? И дали им трябва мнението на Блейк, за да се поправят?? Ще плеснат с ръце и ще приплачат: "Бе как не се намери някой до тук да ни ги каже тия неща?"

Та - остави празнодумните теми. Или - пиши си ги, но недей да смяташ, че помагаш някому. Освен на тези, които нямат какво да правят.

"Винаги има поне още една гледна точка..."

Тема Re: Номерата на брокерите,нови [re: Blake]  
Автор for whom the bell tollsМодератор (napalmoff )
Публикувано17.02.09 13:51

1.Дават ти оферта, харесваш жилище и отиваш да го видиш. На обекта брокера "разбира", че жилището вече е продадено, ама виж какво хубаво има на горния етаж, само с 5 000 евро повече
-Егати брокера ако не е знаел за какво отива
-Знаел, е но на всяка цена иска да ви пробута нещо
И в двата случая некоректност
2.Имаш определени критерии, например ново строителство в източните квартали.
Спукват се да ти предлагат панелки в западните.
3.Въобще не знаят нищо за това което предлагат и най вероятно за първи път виждат обекта който ти предлагат. На един от огледите се стигна до куриозния случай да ми вадят компас. Споряхме за изложение на жилище. Лъжеха ме, че е юг, оказа се северо-изток. Аз го знаех прекрасно. Просто виждах Стара планина вместо Витоша .

Тема Re: mod-Номерата на брокерите,нови [re: for whom the bell to]  
Автор fortuna_ (заслужена)
Публикувано17.02.09 18:41

1. Масово ниска или никаква професионална квалификация.
2. Некомпетентност по имоти и документите им ( обявяват инфо без да са запознати детайлно с имот/документи)
3. Никаква отговорност за думи или действия.
4. Размер и начин на "формиране" на комисионата без никакво покритие за вложени средства, труд и време по индивидуалната услуга.

Тема Re: Номерата на брокерите,нови [re: yниKaлнa]  
Автор bira_more (бира)
Публикувано21.02.09 19:19

Ми браво на брокерите че знаете номерата си.
Аз обаче не съм брокер. И ще ми се наложи да ползвам услуги на брокер.
Не мислиш ли че за мен ще е полезно да знам номерата на брокерите? За да не бъда изненадан неприятно?
Може пак да ми врътнат подобен номер, ама поне ще знам.

Bеer? Mоre?

Автор bira_more (бира)
Публикувано21.02.09 19:21

Ми глупостта. Една сделка може да стане може и да не стане. Ако брокерката почне да бълва змии и гущери, обеснявайки ми как ще ходя да копам моркови - явно има нещо сбъркано някъде. И става много тъпо ако същата тази брокерка се обади 6 месеца по късно с утроена оферта.

Bеer? Mоre?

Автор arrvv (непозната)
Публикувано21.02.09 21:47

Аз ако изкажа мнение пак ли ще ме изтриеш?

Никога не е късно да станеш за смях... [

Тема Re: mod-Номерата на брокерите,нови [re: arrvv]  
Автор CaнитapМодератор (napalmoff )
Публикувано22.02.09 09:15

Ако е по темата не

Автор donald trump (дoбpяka)
Публикувано22.02.09 11:48

Любимият ми номер е да проверявам сериозността на клиентите. Към туристите има специално отношение. А към тези дето кликват за да им се обадиш, още по-специално.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.