|
Тема
|
Питане за къща извън регулация- спешно!!
|
|
Автор |
pocи (непознат
) |
Публикувано | 08.07.08 09:35 |
|
Днес ще се срещам със собственик на къща,която е извън регулацията на селото ,но само на 50 м от последния двор .Кметът на селото каза,че лесно ще влезе в регулация.Харесали сме много мястото,има ток и вода.До него се стига по черен път.Още не сме видяли самата къща отвътре,но изглежда много запазена.Въпросът ми е: Ще се набутам ли с такава покупка не финансово,а правно.Какви документи трябва да изискам от собственика?От какво трябва да се пазя при такава сделка?
Въпросите ми може и да са глупави,но за първи път ще купувам имот.Моля Ви помогнете ми със съвети!
Редактирано от pocи на 08.07.08 09:42.
| |
Тема
|
Re: Питане за къща извън регулация- спешно!!
[re: pocи]
|
|
Автор |
Cтpeйнджъp (змийче усойче) |
Публикувано | 08.07.08 10:06 |
|
Ако ще го регулираш - трябва да има път! Пътя може да отнеме от мястото ти. Отделно трябва да видиш има ли неуредени сметки, може да е с неприложена регулация. В този смисъл да видиш от твяо имот колко се отнема, придадено или е отнето от твоя към съседни. Наистина е несериозно да изипеш една торба пари, а да не се консултираш с адвокат. В каква зона е, попада ли в Натура 2000, може ли да има претенции (реституционни), как е придобит от праводателя? Има толкова много условности, че наистина ви се чудя.
| |
Тема
|
[re: Cтpeйнджъp]
|
|
Автор |
pocи (непознат
) |
Публикувано | 08.07.08 10:31 |
|
Благодаря Ви за бързия отговор.Понеже днес ще се видя със собственика за първи път ,исках да имам поне малка представа какви въпроси да му задавам.Вие ми подсказахте няколко.Ако се стигне до някакво съгласие от двете страни,задължително ще се консултирам с адвокат.Още веднъж благодаря.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Публикувано | 08.07.08 10:51 |
|
Дръжте на клауза в предварителният договор, че ако проучването на имота не е положително Ви се връща безусловно платеното капаро.
Късмет!
| |
Тема
|
[re: Cтpeйнджъp]
|
|
Автор |
pocи (непознат
) |
Публикувано | 08.07.08 10:59 |
|
За профан като мен,всеки съвет е от полза.Благодаря Ви.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Публикувано | 08.07.08 11:23 |
|
Моля, и късмет!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Hell (слънце с носле) |
Публикувано | 11.07.08 22:27 |
|
Проверете колко метра е лицето на парцела на пътя... ако е по-малко от изискванията, може никога да не влезе в регулация, нищо, че има къща на него.
Има разлика за населени места със стръмен планински терен и за такива на равно... или поне това си спомням (някакви стойности от сорта на 14 и 20 метра ми се въртят в главата, но може и да те излъжа).
За малко да купим парцел, който изглеждаше достатъчно голям и уж никакъв проблем да влезе в регулация (даже някаква процедура беше задействана от собственичката) - добре, че брокерката се оказа пич и се изюрка да провери ще има ли шанс да стане.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
mania4ka (madness) |
Публикувано | 18.07.08 22:44 |
|
ако има ток и вода, за какво ти е да я вкарваш в регулация. 50м черен път са нищо - валиран чакъл и всичко е ок.
Преди да решиш да я вкарваш в регулация провери колко ще ти струва промянта и сама прецени има ли смисъл.
| |
|
|
|
|