Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:24 13.07.25 
Взаимопомощ
   >> Недвижими имоти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема агенция за недвижими имоти - нормално ли енови  
Автор emi_ ()
Публикувано03.06.08 10:43

Здравейте, вчера започнах рабта в софийска агенция за недвижими имоти, и ме впечатли това, че агенцията разполага само със стотина лични оферти, а от вчера сутрин до моента телефона е звъннал само веднъж - бяха колеги. работила съм като брокер преди години в друг град, и на фона на динамиката на работата там, това тук ми изглежда пълна скръб. Чудя се дли е моментно състояние, или просто агенцията не става. Моля, ако имате наблюдения относно пазара, споделете дали е слаб момент, или просто агенцията не става...

Тема Re: агенция за недвижими имоти - нормално ли енови [re: emi_]  
Автор Blake (пристрастен)
Публикувано03.06.08 14:13

Честно казано, не знам при ТЕЗИ цени на имотите как въобще има някакви сделки? Човек трябва да е с 2-3 жълти книжки най-малко, за да купува имот в София (за останалата част от България не знам как са цените)... Ей сега четох статия за цените на имотите в големите градове на САЩ - примерно средната цена за Ню Йорк (приравнена в евро по днешния курс) е около 1900 евро/м2, Сан Диего - 1700 евро/м2, Сакраменто - 1100 евро/м2 (за тези градове имаше конкретни данни, не съм ги подбирал аз)... Това се отнася за готови построени жилища... Някак не ми се връзва 1000 евро/м2 цена на зелено в София (и това е сравнително ниска оферта май)...

Автор yниKaлнa (Заядливка)
Публикувано03.06.08 17:08

Разлика между работата сега и преди няколко години има. Естествено - свързано с покачването на цените.

Относно това колко оферти има агенцията - не е особено показателно. Важното е да са продаваеми имоти и по възможност да са САМО на тази агенция, а не да са събирани из вестниците. Но ако човек работи отдавна и има доволни клиенти - те винаги му изпращат свои приятели за покупки и така сделки може да има дори и да нямаш много оферти за продаване.

"Винаги има поне още една гледна точка..."

Автор Kuzmanin (новак)
Публикувано03.06.08 22:11

Работата със сигурност е поманаляла а и конкуренцията е значително повече. В момента пазара е малко умрял. Хората се ослушват за посоката в която ще поеме пазара

Автор tzura (минаващ)
Публикувано04.06.08 11:57

сделки не се правят само от офертите "продава". Много брокери работят само с купувачи. А и след като сте работили и преди, знаете че в тази работа всичко е на периоди... Днес може телефоните да звъннат 2-3 пъти, а утре да Ви подлудят от звънене. Може 2 месеца да нямате сделка, а следващия да имате 5-6...

Тема Re: агенция за недвижими имоти - нормално ли е [re: Blake]  
Автор f(x)dx ()
Публикувано04.06.08 12:48

Е, айде сега цените в Ню Йорк, Сан Диего и Комптън били еди какви си. Ми то и една Тойота чистак нова е 20К долара, обаче тука за 25 хиляди лева какво си взимаш - Дачия.
Заеби ти таквиз сравнения, щото от друга страна, знаеш ли какви са цените в Москва или Лондон например?

всичко е въпрос на търсене и предлагане тук и сега.

Тема Re: агенция за недвижими имоти - нормално ли енови [re: Blake]  
Автор puchy (поносим)
Публикувано04.06.08 12:55

Америка не е добрата стара Европа. И тук в България и в цяла Европа цените са доста по-високи от Америка. И трябва да бъде така. И смятам , че ще остане така.

Тема Re: агенция за недвижими имоти - нормално ли енови [re: puchy]  
Автор Blake (пристрастен)
Публикувано04.06.08 16:15

смятай си ти, смятай си... ма нали знаеш че сметките се правят в присъствието на оторизирано лице (кръчмар)

Тема Re: агенция за недвижими имоти - нормално ли енови [re: tzura]  
Автор emi_ ()
Публикувано04.06.08 21:46

Благодаря на всички ви :)

Тема Re: агенция за недвижими имоти - нормално ли енови [re: f(x)dx]  
Автор V.Grig (Анти-царист)
Публикувано06.06.08 12:18

Я да видим сега:

http://www2.imot.bg/pcgi/main.cgi?topmenu=2&leftmenu=1&act=1c119496000255159&f1=details

Цена:
142000 EUR
(1510.63 EUR/кв.м)

Тристаен апартамент с площ 94. 67 кв. м. на 2-ри етаж в атрактивен комплекс на брега на морето. Състои се от дневна с кухня, 2 спални, баня с WC, балкон. С луксозно завършение - климатик, напълно оборудвани бани. Комплексът разполага с басейн, воден бар, зелени площи, паркоместа, магазини, заведения, СПА център, фитнес, банка, аптека, скуош, безжичен интернет. Целогодишна охрана и поддръжка. Европейско качество на строителството.

Това чудесно предложение например е точно по средата на една нива; чудесното качество на строителство преведено означава много гипскартон, или стени с криви замазки и максимално евтини китайски настилки, облицовки и обзавеждане.

И да към изключително изгодната му цена разбира се има прикрепени скрити разходи под формата на такса за поддръжка и лъжливи надежди за приходи от наем на апартамента.

Та какво казваш 1500 евро на кв.м. малко ли са или много?

Особено при липсата на търсене и пренаситено предлагана на пазара на ваканционни имоти .... търсене и предлагане - тук и сега! Мдамм!

ИСТИНСКИЯТ КЛУБ ПОЛИТИКА:

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.