Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:43 14.07.25 
Взаимопомощ
   >> Недвижими имоти
*Кратък преглед

Тема при закупуване на имотнови  
Автор teva (непознат )
Публикувано27.09.07 11:23

Сигурно за повечето от Вас тези неща са ясни, но аз съм малко боса в тази област.
Искам да си купя имот и на този имот да си построя къща.

Имотът се продава през агенция - как протича точно процедурата:
1во/ 2ро/ 3то?!?
За какво е най-важно да внимавам, че да нямам после проблеми?

Живот и здраве като се сдобия с имота - какви документи ми трябват, за да започна строеж?

Благодаря, че отделихте от времето си.

Слънчев ден!

Тема Re: при закупуване на имотнови [re: teva]  
Автор naci (нефашиста)
Публикувано27.09.07 11:49

1.Обикаляте и намирате въпроснияс имот.
2.Проверяват се документите,произход,статут и т.н.Езповядвате сделкятя пред нотариус.
3.След легитимиринате пред общината като собственник,намирате архитектурно бюро и вадите необходимите документи за строеж.

Знай си границата на тъпотата

Тема Re: при закупуване на имот [re: naci]  
Автор teva (непознат )
Публикувано27.09.07 11:56

А ако си наема адвокат - мога ли да дишам спокойно и да разчитам, че той ще провери документите, произход, статут и т.н.

Сигурно не е кой знае каква работа, ама като работиш в съвсем друга сфера и тези неща ти изглеждат извънземни и пълни с бумащина....

Пък после за строежа - общината дали ще ми разясни какви са всички стъпки от началото да края??

Много, много благодаря!

Автор naci (нефашиста)
Публикувано27.09.07 12:02

Зависи колко е грамотен адвоката.

Знай си границата на тъпотата

Автор Poline (аз)
Публикувано27.09.07 19:23

Ние съвсем наскоро приключихме с първата стъпка и точно като теб идея си нямахме как да постъпим.Самия парцел го търсихме близо две години,оказа се много трудно да намериш място (празно или с малка къща)с лице на два пътя и канализация (това бяха моите изисквания).Намерихме го.Продавача ни предостави документите,показахме ги на нотариуса по район и той започна да ни обеснява какво можело да се случи ако ... еди какво си,например документа за тежести се вади срещу един лев в последния момент защото можело продавача да заложи имота след това.Решихме,че това не ни е по силите и по добре да си платим.Нотариуса ни препоръча адвокат който да оправи всички документи.Платихме му 200 лева и спахме спокойно.Нито за миг не съжаляваме защото междувременно се оказа,че продавача не е единствен собственик(наториалния акт който ни показа беше на негово име),другия имаше други претенции които изясняваха и така-6 месеца.

При положение,че незнаеш нито къде да идеш,нито какво да питаш е по добре да си платиш.
Сега е ред да се изчисти мястото и ще се ослушваме за архитект.Не бързаме,дали сме си срок до 3-4 год.
Ако нямате предвит определено място не подценявайте и съветите на съседите.Хората по селата са доста отзивчиви и казват всичко..от причините за продажба на имота та чак до това кой го е притежавал и стопанисвал през годините.

Тема Re: при закупуване на имотнови [re: Poline]  
Автор teva (непознат )
Публикувано02.10.07 09:48

Явно с адвокат ще ми е най-добре.
Той поне за това е учил, за разлика от мен

Благодаря Ви

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.