Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 05:15 14.07.25 
Взаимопомощ
   >> Недвижими имоти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Въпрос към компетентни участници в клубанови  
Автор yниKaлнa (Заядливка)
Публикувано11.04.07 07:01

Ако продавате одържавен апартамент в сграда, строена 30-те години, който е закупен от настоящия собственик през 1960 година от някое РНС и в Договора за покупко-продажба няма никаква следа от ПРЕДИШНИТЕ собственици (преди одържавяването) и изобщо нищо не се знае относно предишната история на въпросния имот, как доказвате на купувача, че към този имот няма някъде някое висящо дело за реституция? Примерно - купувачите от 60 г сега са вече покойници, жилището се притежава от наследника им и той твърди, че не му е известно да има някакви дела за реституция.

Доколкото знам - няма начин това да се докаже 100%, защото такива дела не излизат на удостоверението за тежести, а се картотекират в съда на името на ищеца, а не на ответника. Така, че ако някой пръкнал се от някъде наследник на първите собственици, чието име не знаете, води дела от години...

"Винаги има поне още една гледна точка..."

Тема Re: Въпрос към компетентни участници в клубанови [re: yниKaлнa]  
Автор naci (фашиста)
Публикувано11.04.07 10:17

Няма начин,но има чалъм обява в държавен вестник,но процедурата е 6 месеца./За издирване на наследници/Може и да са в чужбина.Предполагам че става въпрос за жилище около Будапеща. Сливница.Там има такива проблеми и дела съответно.И кв.Еврейски жилища/Мин. на земеделието.Просто впишете действ. цена на сдерката в нот.акт друг начин няма за застраховка на покупката.А наследника може и да не знае.Има и дела от 2004 и 2005 г.

Знай си границата на тъпотата

Тема Re: Въпрос към компетентни участници в клубанови [re: naci]  
Публикувано11.04.07 10:34

За съжаление и моите сведения са такива. Много разчитах някой да ми каже нещо различно... Ще чакам с упование и други мнения!

Плюс това, за да издирвам наследници, трябва да знам на кого е принадлежал имота преди одържавяването. Или?

Автор naci (фашиста)
Публикувано11.04.07 14:01

Може издирване само по адрес на имота!Обаче е протяжна и досадна работа.Няма друга възможност,ако нямаш първични книжа е така ,имах подобен случай,но изчакахме 6 месеца и приключи,ама с търпение!Нашият адвокат е много печен във вещното право,но няма друг начин,засега,ако гоним чиста сделка разбира се!

Тема Re: Въпрос към компетентни участници в клуба [re: yниKaлнa]  
Автор antikmeta ()
Публикувано11.04.07 22:27

Фльорцата с розовия ник, разбра ли че да си добър професионалист не е достатъчно само да се фукаш по форумите, а и образование си требе... право.. туй-онуй.
Пичове-купувачи, стойте далече от брокерите и ползвайте услугите на "печени" адвокати!!!

ЙоанКо - убиецът на Бургас!

Тема Re: Въпрос към компетентни участници в клубанови [re: antikmeta]  
Публикувано12.04.07 06:56

Всеки да си гледа работата. Брокерската - на брокерите. Адвокатската - на адвокатите. Нали затова ни плащате комисиона, за да можем с част от парите да плащаме на юристи в заплетените казуси.

А иначе - требе си образование, така е. Дори и по български език.

Автор naci (НЕ фашиста)
Публикувано12.04.07 10:07

Тоя па ега ти идиота!Верно от Булгас изпекъл му се е мозъка!

Автор Karinka (членка)
Публикувано12.04.07 18:17

Я влез в една адвокатска кантора и им задай въпроса какво точно трябва да се направи и виж как ще те мотат докато не ти отговорят нищо! Казуса на колежката е доста сложен и само някой, който се е сблъсквал с него може да даде правилното решение. не е достатъчно да е завършил юрист. Да не говорим, че някой завършил право, но занимаващ се да кажем с бракоразводни дела или търговско право даже и проверка в службата по вписвания няма да може да направи.
Както отбелязах в една тема по-долу - ПРЕСТАНЕТЕ ДА СЕ ДЪВЧЕТЕ, ТОВА НЕ ПОМАГА НА НИКОГО.

Тема Re: Въпрос към компетентни участници в клубанови [re: Karinka]  
Публикувано12.04.07 18:35

Ти забрави да допълниш, че ОСВЕН, че няма да му дадат отговор, ще му вземат и пари за консултация.

Току-що идвам от среща с един адвокат, при когото ме изпратиха да покажа документите на един апартамент, който продавам, а купувачът очевидно нямаше вяра на колежката от другата агенция, та ни прати при адвоката си. Ами, мила, той се опита да ме убеди, че преди Нова година ВСЕКИ продавач плащал данък печалба върху цената, написана в нотариалния акт и ЗАРАДИ ТОВА продавачите винаги настоявали за сделка на данъчна оценка....ОНЕМЯХ! Едновременно с това заяви, че документите на имота са в ред, а ТОВА Е ТОЧНО КАЗУСА ОТ ТЕМАТА МИ...ОДЪРЖАВЕНО ЖИЛИЩЕ ОТ 86 Г!! И през ум не му мина да си зададе въпросите, които си задавам аз, макар че съм от страната на продавача. И като му казах, че очаквам да излезе ипотека към ДСК (защото това си го пише отзад в договора за продажба), той се облещи и пита откъде знам, че ще има ипотека..........

Така, че, ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ДА ХОДИТЕ ПРИ ДОВЕРЕНИ АДВОКАТИ!!!

Автор Karinka (членка)
Публикувано12.04.07 22:28

разсмя ме :-))))) макар това да е една напълно нормална ситуация. В смисъл, че доста често се случва с адвокатите ....

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.