|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
|
Тема
|
posredni4estvo ot firmi
|
|
| Автор |
mixteriosos (непознат
) |
| Публикувано | 07.02.07 21:10 |
|
|
здравеите! искам да си купя апартамент, но фирмите и опитът ми от тях е ужасен. Затова сега съм решил да хвана братовчедка ми и тя да подписва договори за посредничество с тях , а аз да изнамеря собственика и да склиуча направо с него сделка. Вие чували ли сте дали фирмите после проверяват кой е склиучил сделката и дали има вразка с този който е подписал договора за огледа? А някой чувал ли е за заведено дело за далжими 3% за посредническа дейност? не 4е ако има такова с тази наша правораздаватвелна система че пак нешто ще го осъдят?Благодаря предварително за отговорите!
| |
|
|
|
този "номер" на агенциите, с които си натрупал ужасния опит ли ще го приложиш или на агенция, която ще се отнесе коректно с теб, но ти ще я прецакаш заради грешките на други такава?
| |
|
Тема
|
Re: posredni4estvo ot firmi
[re: gabanka]
|
|
| Автор |
Tweeg () |
| Публикувано | 08.02.07 16:07 |
|
|
ами тя ще действа по същия начин по които действат агенциите. Те по принцип т.к. не могат да си приберат парите от продавачите - ги стоварват на главата на купувачите. Или пък т.к. на всеки 10 имота които рекламират да кажем един продават и затова искат с него да "избият" разходите и за останалите 10.
| |
|
|
|
Тези договори за посредничество са толкова некадърно написани, че освен да плашат гаргите с тях не виждам за какво друго могат да послужат. Освен това хич не е ясно дали примерно брокера който го подписва има право да подписва от името на АНИ. Спокойно можеш да кажеш на братовчедка ти да сключи примерно едномесечен договор и дори в него да има разни клаузи за свързани лица и т.н. след един месец този договор няма да е в сила. Ти за да купиш един имот ти трябва минимум един месец, така че от датата, в която братовчедка ти е сключила договора до момента, в който ти прехвърлиш при нотариус всякак ще е минал един месец и договора няма да е в сила.
| |
|
Тема
|
[re: Tweeg]
|
|
| Автор |
ani.ned (непознат
) |
| Публикувано | 08.02.07 18:49 |
|
|
Ако не искаш да използваш услугите на агенция , по добре не ги ангажирай.
Имот може да си намериш и сам в интернет.
Ти как би се почувствал да работиш 1 месец за някой и накрая той да не ти плати?
Ако не ти харесват , просто не се хващай с тях и не ги лъжи.
На практика към настоящия момент аганциите могат да ти бъдат полезни с оформянето на документите , не толкова с намирането на имот.
Т
| |
|
Тема
|
[re: ani.ned]
|
|
| Автор |
Tweeg () |
| Публикувано | 09.02.07 07:07 |
|
|
Аз съм за това ако идеш и кажеш да ти търсят нещо, да си и платиш, но не мога да приема да ми искат пари за това дето те самите рекламират.
Така че под "ангажирам" аз разбирам - да поискам търсене, а не оглед. Проблема е че те едва ли не щом им се обадиш и решават че си ги ангажирал.
| |
|
|
|
ЗдравейтеВ договорите за посредничество на фирмата в която работя,освен "търсещия" са упоменати и доста други свързани с него лица.На вторият Ви въпрос ще Ви отговоря с "да".Осъдихме клиент и сега си плаща за тарикатлъка.Понеже комисионната,която дължи на фирмата е доста голяма,му се правят удръжки от заплата всеки месец.И той се смееше,че е прекарал "будалите",които му свършиха честно и коректно работата,но като видя съдия - изпълнителя спря да се смее.Така че ако не искате да плащате на агенция просто си потърсете сам имота.Няма нищо лошо в това.Желая Ви успех в търсенето
| |
|
|
|
ние пък взехме, че ти повярвахме :)
| |
|
Тема
|
[re: Tweeg]
|
|
| Автор |
4erveno_nebe (заблуден метеор) |
| Публикувано | 19.02.07 22:06 |
|
|
Ами и на осъдения не му се вярваше.
| |
|
|
|
И как да си търся сам имота, при положение, че около 102% от обявите са от агенция??? Дори и да се появи някой частник, веднага бива оспамен и прилапан от 2-3 агенции...
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
|
|
|