Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 17:35 09.11.25 
Взаимопомощ
   >> Недвижими имоти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема E-mailнови  
Автор cranberrie (tart)
Публикувано06.02.07 18:31

Искам да питам брокерите, които пишат тука, ползвате ли е-mail за контакт с клиенти? И ако не ползвате защо ги давате като информация за контакт?Защото изпратих доста е-mail-и на доста агенции с оферта, обаче все едно потъват в небитието. Отговори никакви - дори и едно "Благодаря, но офертата ви не ни интересува".

Тема Re: E-mailнови [re: cranberrie]  
Автор Penn Koff ()пират()
Публикувано07.02.07 08:22

Благодаря, но въпроса ви не ни интересува.

колко познато ми звучи това, което казваш...

Автор gabanka (непознат)
Публикувано07.02.07 09:31

аз също никога не съм получавала отговор на електронната поща.
работила съм в агенция и имам малка представа защо все пак се отнасят с такова пренебрежение към такива запитвания. но все пак неясното си остава неясно: зашо дават e-mail за контакти при условие, че не му се обръща внимание? това е доста тъпичко... ми не го побликувайте, като не ви се занимава с комуникация по този начин!

Тема Re: E-mailнови [re: gabanka]  
Автор Blake (член)
Публикувано07.02.07 11:27

и на какво все пак се дължи подобно пренебрежително отношение? каза че имаш малка представа?

Тема Re: E-mailнови [re: Blake]  
Автор gabanka (непознат)
Публикувано07.02.07 11:45

ми може би защото искат директен контакт и гледат на тези запитвания по e-mail като на леко несериозно отношение. може би си мислят - "е за какво сериозно търсене става въпрос, щом като не могат да вдигнат телефона и да се обадят?".
а понякога се случва така, че търсещия е на работа и просто да не е удобно да говори за това по телефона пред колеги/или да няма време да проведе всички телефонни разговори за интересуващите фо обекти. и за това предпочита да изпрати писмо. и се надява, че щом е посочен е-маил, то биха му отговорили и по този начин би получил необходимита му информация, без да се налага всички около него да разбрета какво търси.

Тема Re: E-mailнови [re: gabanka]  
Автор monnio (непознат )
Публикувано07.02.07 12:18

аз работя в агенция за недвижими имоти, в маркетинга. част от работата ми до скоро бе да следя за своевременните отговори на въпроси от клиенти по електронната поща или през формата за запитвания в сайта ни. вече в офисите ни се въвежда длъжността мениджър клиенти, който да поеме комуникацията с хората. достигнахме до това решение тъй като мнозина от брокерите са скарани със съвременните комуникации, освен това често не са най-приятните за общуване хора. често чувам как колегите брокери се дразнят от начина на общуване на други брокери в други агенции, макар че те самите реагират по същия начин.

ще си позволя да ви посъветвам, предлагайки имот да се запознаете с дейността на агенцията.

за оптимален резултат се свързвайте с "бутикови" агенции. тясната специализация води до по добри резултати. освен това по малките агенции могат да отделят внимание и ресурс за дадения случай, опитват и по агресивни маркетингови стратегии и резултатите са по добри.

Автор cranberrie (tart)
Публикувано07.02.07 16:31

И какво излиза - европейци сме, ама не съвсем.
Поради ред причини в началото ме е много по-удобно да ползвам e-mail. Когато стане въпрос за уреждане на среща, разбира се, че ще се обадя, но явно няма да се стигне до там.

Тема Re: Олелеее... [re: monnio]  
Автор AнoнимHИK (чвор, ужким)
Публикувано07.02.07 18:55

Ти направо ме уби с това: достигнахме до това решение тъй като мнозина от брокерите са скарани със съвременните комуникации, освен това често не са най-приятните за общуване хора

И първата част ми се вижда странна, ама това че брокерите ви "често не са най-приятните за общуване хора" как да го разбирам? Че сте събрали все бивши некадърни държавни чиновници свикнали да се държат като велможи с дразнещите ги граждани които са готови да платят яки комисиони за да получат услуги? Или нещо не съм разбрал, та ако обичаш обясни ми това по подробно моля.

И аз бая се зачудих защо нито една (повтарям - НИТО ЕДНА) от двайсетина агенции в голям град (и още 7-8 в по малки градчета в района) не намери за нужно да ми отговори на Емейла преди година който беше от рода "Живея в постоянно в чужбина, търся такъв и такъв имот за купуване в налични в района на вашия град, ще бъда в България след 2 месеца за десетина дена, моля кажете какво предлагате за да спестя време" и дадох своите телефони и факсове в чужбина. И от мен ли очакваха да им се обадя по телефона да си початим как съм, що съм, к'во съм, как е времето тук и после да ми разтягат локуми вместо да ми пратят един списък с подходящи неща? Не съм ги питал за точни адреси с улица, номер и телефон на собственика та да ги заобиколя все пак? А като попитах един двама "защо не ми отговорихте на Емейла" ми казаха - ами не сме го получили. Европейци ама не чак толкоз както казал Алеко май

Тема Re: E-mailнови [re: Penn Koff]  
Автор ani.ned (непознат )
Публикувано08.02.07 18:54

Ако изпращаш една и съща оферта на 10 агенции и това се вижда в имейла ти , не очаквай много отговори.

Още от самото начало агенцията вижда , че има минимум 10 активни конкуренти , които ще рекламират същия имот.

Това прави офертта неатрактивна,

Тема Re: E-mailнови [re: ani.ned]  
Автор Penn Koff ()пират()
Публикувано09.02.07 10:29

В отговор на:

Ако изпращаш една и съща оферта на 10 агенции и това се вижда в имейла ти , не очаквай много отговори.

Също ако изпращаш една и съща оферта на 30 агенции и това не се вижда в имейла ти, пак не очаквай много отговори!

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.