Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 10:44 07.07.25 
dir.bg
   >> HTML версия на Лафче
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Българската азбука в чата ! За и противнови  
АвторHarvesterOfSorr (Нерегистриран)
Публикувано04.09.03 18:35

Я да попитам и за вашето мнение на каква азбука трябва да се пише в чата ? Лично аз си пиша на фонетична макар че владея и БДС и латиницата но като направя забележка на някой стават понякога грозни гледки в чата !!! Но нали все пак се българи и това е БГ чат ? Нали така ? Хора губим се кат националност ,всички знаем англииската азбука вече но българската май не Били от чужбина и влизали в лафа от носталгия ! Е и не е ли по добре да се пише на български тука ? поне в дира има улеснения даже и на компа да нямаш фонетична ,тя поне е елементарна .Това е мое лично мнение но кат гледам след 1 -2 г ще вземем и да си общуваме на англ. в чата Да вземем сърбите и те славяни но тяхната азбука е на латиница и ние ли вървим на там ? Имаме толкова хубав Български език защо да не го използваме ? Мързи и не искам но мога са най често четените оправдания да ви кажа честно ? а не ви мързи да дрънкате простотии в чата ? все пак сме Българи ЗАСРАМЕТЕ че пишете на латиница НО КАКТО КАЗАХ по горе това си е мое лично мнение нека никой не се сърди просто искам да чуя и вашите по въпроса

Тема Re: Българската азбука в чата ! За и против [re: HarvesterOfSorr]  
АвторMинaвaщa (Нерегистриран)
Публикувано05.09.03 23:40

Както виждаш - мнения няма......къде-къде е по-важно да се напишат на обща всички съществуващи мръсотии в българския език, отколкото човек да има мнение по този въпрос...

Поздравления за постинга!

Тема Re: Българската азбука в чата ! За и противнови [re: HarvesterOfSorr]  
Автор LiNkiNLaDy (wow...)
Публикувано06.09.03 03:59

Offff, abe pisah as eno dalgo mnenie, ma ne6to stana i se zatri :|
ta osnovnata idea mi be6e, 4e as NIKOGA nqma da se zasramq ot tova, 4e pi6a na latinica, za6toto tova ne mi pre4i da se 4ustfam balgarka, nito mu pre4i na balgarskiq da bade tolkova hubaf 4udesen i t.n. ezik :))
Mislq sa6to, 4e opredeleno nqma nujda ot tolkova hora, koito si nqmat kakvo drugo da pravqt, i koito samo pri6porvat horata da pi6at na latinica :) Molq tezi, koito azbukata im barka f nervite, da napravqt ne6to po vaprosa, ima si ignore, Kato ne vi haresfa ignore-iraite si4ki, koito pi6at besramno na latinica, i ne ni zanimavaite. Za6toto as li4no ne sam sre6tala slu4ai nqkoi da se e zasramil ot tova, 4e pi6e na latinica, sled kato e 4el sarcerazdira6to patriotskite postingi na prevzeti kirilofoni.

Тема btw...нови [re: HarvesterOfSorr]  
Публикувано06.09.03 04:21

Vqrno li e, 4e...
Gubim se kato nacionalnost, za6toto ne pi6em na kirilica po klbove i 4atove
Nikoi neznae bulgarskata azbuka, za6tot po klubove i 4atove pi6em na latinica.
Sled 1-2 godini 6te po4nem da si op6tuvame na angl. f 4ata. (btw, 6to pa to4no na angl. - ne moje li na frneski, ili na ispanski, primerno, nali i te sa sas latinica?)
Nie ne pi6em na kirilica, tova ozna4ava 4e ne izpolzvame na6q roden ezik bulgarskiq.
Sram ni e, 4e pi6em na latinica.

ok, HarvesterOfSorr, moeto mneniie naprimer e, 4e si4ki triabva da po4nat da pi6at na latinica, za da se respectirat horata, koito nqmat ni6to op6to na pc-to si s kirilica. zatova: ZASRAMETE se, 4e pi6ete na kirilica (moe mnenie)

Тема Re: Българската азбука в чата ! За и противнови [re: HarvesterOfSorr]  
АвторDARUDE (Нерегистриран)
Публикувано06.09.03 05:57

TAJA PA LINKINLADY VINAGI ME E NERVELA S TUPITE SI KOMENTARI. TOLKU GLUPAVO MOMICHE NE E ISITNA NPRAVO

Тема Re: Българската азбука в чата ! За и противнови [re: DARUDE]  
Публикувано06.09.03 16:38

Darude, mili4ak, uspokoi malko komplex4etata i nervi4kite, relax, relax...

Редактирано от LiNkiNLaDy на 06.09.03 16:41.

Тема Re: btw...нови [re: LiNkiNLaDy]  
АвторHarvesterOfSorr (Нерегистриран)
Публикувано06.09.03 22:11

kakwo се правиш на откачена ма ? басии едва ти разчетох коментара . мисълта ми беше за съвсем друго . и какво кат нямаш кирилица на ПЦ-то обади ми се аз ще ти пратя фонетична програма мисълта ми беше за чата на дира .Явно те е мързи да научиш фонетичната .Засрамете се народе имаме азбука от 1200 г а драскаме на чуждица .СРАМ бих казал аз Мдааа явно се топим кат нация Що не мислиш и на англииски тогава

Тема Re: btw...нови [re: HarvesterOfSorr]  
АвторMинaвaщa (Нерегистриран)
Публикувано06.09.03 23:59

Кой я знае - може и да мисли на английски...
Нали знаеш как е в България - смотаняците се качиха на заладните коли и веднага си помислиха, че и манталитетът им е станал западен. И с латиницата е така.

Тема Re: Българската азбука в чата ! За и противнови [re: LiNkiNLaDy]  
АвторDARUDE (Нерегистриран)
Публикувано07.09.03 03:11

LELE TAJA LINKINLADY SHTO E PROSTAAAAAAAAAAAAAA
NE MOA JA DISHAM ZAKLEVAM SE

Тема Re: btw...нови [re: HarvesterOfSorr]  
Автор Sagitta (стреличка)
Публикувано07.09.03 22:50

да, наистина, много е досадно да четеш постинги написани на латиница...не че някой може да ви задължи, ама някак некомфортно е...а и неестествено- всеки си прави негови си комбинации от букви и ...грозно е...и ако така е по-лесно щото да не се грижи пишещият за правописа, пак не го разбирам..

No snowflake ever falls in the wrong place

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.