|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
Какво трябва да знам, за да съм web дизайнер?
|
|
Автор |
novpotr (непознат
) |
Публикувано | 10.07.10 02:44 |
|
За да мога да направя basic красив сайт с изтънчен външен вид и добро съдържание, какво трябва за знам, тоест да науча от А до Z?
| |
|
1. XHTML.
2. CSS.
3. JavaScript+Ajax.
4. Adobe Photoshop, GIMP или Corel Draw.
5. PHP или друг сървърен език+SQL.
6. SEO.
7. Умения за работа с cPanel, htaccess и други подобни.
8. Отлична гръмотнос.
Заключение:
За да направиш изтънчен сайт, трябва да изядеш бая хляб, боб, макарони, шунка и пр. Иначе някакъв помиярски сайт за online ископуване на жилязо, можеш да направиш сравнително бързо и лесно с Microsoft Frontpage или друга подобна програма.
------------------------------------------
Редактирано от The giver and the taker на 13.07.10 00:12.
| |
|
Супер. А после как ги продаваш?
| |
|
Вариантите са два. Първият е да си намериш работа в някоя уебдизайнерска фирма, да кодираш каквото ти кажат и съответно да взимаш добра заплата.
Вторият вариант е да си freelancer(т.е. уебдизайнер на свободна практика), и да си търсиш клиенти, на които сам да правиш завършени сайтове от а до я, като ще трябва и да ги съветваш за много работи около интернет присъствието на фирмата им.
И двата варианта са глупави, защото уебдизайнът е изкуство, както всеки друг дизайн - промишленият, интериорният и т.н, което означава, че за всеки проект трябва извънредно много креативна енергия. Доста е изтощаващо да си вложиш душата в нещо и да гониш количество, но това както и да е...
По-важното е, че можеш да изкараш милиони(буквално) само от един единствен уебсайт, който си направил за себе си и си развил. Трябва просто да го замислиш много внимателно. Да го направиш така, че да зариби максимален брой хора, които да го посещават и да се връщат в него.
Човекът, който е направил Facebook вече е милиардер. А, той е най-обикновен студент на 20-25 години...
За справка един милиард е равен на 1000 милиона. Благи парички, а?
------------------------------------------
| |
|
По принцип си много много прав.
| |
|
Не разбирам как посещенията в сайта ти те правят по-богат. И какво значение има броя на хората, които го посещават.
| |
Тема
|
Re: Какво трябва да знам, за да съм web дизайнер?
[re: ellynora]
|
|
Автор |
Volkano v.6 (де`еба) |
Публикувано | 20.07.10 17:41 |
|
Ако продаваш нещо - има огромно значение (сети се защо).
Ако продаваш реклама - също.
| |
Тема
|
[re: Volkano v.6]
|
|
Автор |
ellynora (непознат
) |
Публикувано | 05.08.10 00:59 |
|
Благодаря за бързия отговор. Имам още 1 въпрос. Като администратор на сайт или блог какво виждаш от ресурсите на компютрите на хората, които те посещават? Знаеш кой кога те е посетил - това е ясно, но какво друго?
| |
Тема
|
[re: ellynora]
|
|
Автор |
Volkano v.6 (де`еба) |
Публикувано | 05.08.10 09:58 |
|
От ресурсите на компютрите на посетителите - абсолютно нищо. Да си администратор на сайт или блог по принцип ти дава пълен достъп до администрацията/управлението на системата, на която е базиран конкретния сайт и нищо повече извън това. Ако ти трябва детайлна статистика за посещенията, се слага съответния брояч в сайта (като максимално изчерпателен поне аз бих избрал ).
| |
Тема
|
[re: Volkano v.6]
|
|
Автор |
ellynora (непознат
) |
Публикувано | 05.08.10 13:34 |
|
Благодаря ти отново, много си изчерпателен. И все пак нямат ли някакъв достъп до my documents, my pictures и др. лични файлове от Word и да кажем достъп до твоя browsing history например?
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|