Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:54 07.07.25 
Компютри и Интернет
   >> WEB Дизайн и HTML
Всички теми Следваща тема *Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Какво трябва да знам, за да съм web дизайнер?  
Автор novpotr (непознат )
Публикувано10.07.10 02:44

За да мога да направя basic красив сайт с изтънчен външен вид и добро съдържание, какво трябва за знам, тоест да науча от А до Z?

Тема Re: Какво трябва да знам, за да съм web дизайнер?нови [re: novpotr]  
Автор The giver and the taker (Добър човечец)
Публикувано13.07.10 00:07

1. XHTML.
2. CSS.
3. JavaScript+Ajax.
4. Adobe Photoshop, GIMP или Corel Draw.
5. PHP или друг сървърен език+SQL.
6. SEO.
7. Умения за работа с cPanel, htaccess и други подобни.
8. Отлична гръмотнос.

Заключение:

За да направиш изтънчен сайт, трябва да изядеш бая хляб, боб, макарони, шунка и пр. Иначе някакъв помиярски сайт за online ископуване на жилязо, можеш да направиш сравнително бързо и лесно с Microsoft Frontpage или друга подобна програма.

------------------------------------------

Редактирано от The giver and the taker на 13.07.10 00:12.

Тема Re: Какво трябва да знам, за да съм web дизайнер?нови [re: The giver and the ta]  
Автор novpotr (непознат)
Публикувано13.07.10 17:44

Супер. А после как ги продаваш?

Тема Re: Какво трябва да знам, за да съм web дизайнер?нови [re: novpotr]  
Автор The giver and the taker (Добър човечец)
Публикувано13.07.10 22:46

Вариантите са два. Първият е да си намериш работа в някоя уебдизайнерска фирма, да кодираш каквото ти кажат и съответно да взимаш добра заплата.

Вторият вариант е да си freelancer(т.е. уебдизайнер на свободна практика), и да си търсиш клиенти, на които сам да правиш завършени сайтове от а до я, като ще трябва и да ги съветваш за много работи около интернет присъствието на фирмата им.

И двата варианта са глупави, защото уебдизайнът е изкуство, както всеки друг дизайн - промишленият, интериорният и т.н, което означава, че за всеки проект трябва извънредно много креативна енергия. Доста е изтощаващо да си вложиш душата в нещо и да гониш количество, но това както и да е...

По-важното е, че можеш да изкараш милиони(буквално) само от един единствен уебсайт, който си направил за себе си и си развил. Трябва просто да го замислиш много внимателно. Да го направиш така, че да зариби максимален брой хора, които да го посещават и да се връщат в него.

Човекът, който е направил Facebook вече е милиардер. А, той е най-обикновен студент на 20-25 години...

За справка един милиард е равен на 1000 милиона. Благи парички, а?

------------------------------------------

Тема Re: Какво трябва да знам, за да съм web дизайнер?нови [re: The giver and the ta]  
Автор Пaмпopчo (потребител)
Публикувано17.07.10 15:22

По принцип си много много прав.

Автор ellynora (непознат )
Публикувано20.07.10 12:49

Не разбирам как посещенията в сайта ти те правят по-богат. И какво значение има броя на хората, които го посещават.

Тема Re: Какво трябва да знам, за да съм web дизайнер?нови [re: ellynora]  
Автор Volkano v.6 (де`еба)
Публикувано20.07.10 17:41

Ако продаваш нещо - има огромно значение (сети се защо).
Ако продаваш реклама - също.

Тема Re: Какво трябва да знам, за да съм web дизайнер?нови [re: Volkano v.6]  
Публикувано05.08.10 00:59

Благодаря за бързия отговор. Имам още 1 въпрос. Като администратор на сайт или блог какво виждаш от ресурсите на компютрите на хората, които те посещават? Знаеш кой кога те е посетил - това е ясно, но какво друго?

Тема Re: Какво трябва да знам, за да съм web дизайнер?нови [re: ellynora]  
Автор Volkano v.6 (де`еба)
Публикувано05.08.10 09:58

От ресурсите на компютрите на посетителите - абсолютно нищо. Да си администратор на сайт или блог по принцип ти дава пълен достъп до администрацията/управлението на системата, на която е базиран конкретния сайт и нищо повече извън това. Ако ти трябва детайлна статистика за посещенията, се слага съответния брояч в сайта (като максимално изчерпателен поне аз бих избрал

).

Тема Re: Какво трябва да знам, за да съм web дизайнер?нови [re: Volkano v.6]  
Публикувано05.08.10 13:34

Благодаря ти отново, много си изчерпателен. И все пак нямат ли някакъв достъп до my documents, my pictures и др. лични файлове от Word и да кажем достъп до твоя browsing history например?

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Всички темиСледваща тема*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.