|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема
|
Въпрос към американофилчетата
|
|
Автор |
valium1 (непознат
) |
Публикувано | 01.09.08 09:27 |
|
Каква е причината за безрезервната ви любов към сащ?... Защото не се сещам за нищо положително, което да ни се е случило благодарение на сащ. Напротив - многократно са ни прецаквали-световните войни, югоембаргото,опрощаването на иракския дълг, и т.н. и т.н. Цели поколения ще са принуждавани да изучават английски език като по този начин е осигурено те да възприемат истината от правилното място, като четат американски източници и т.н.
Изобщо, какво точно сащ направи за вас, че да обръщате гръб на европейските ценности като я подкрепяте при настоящите събития? Като българи ли разсъждавате или изхождате от любовта си към Вашингтон?
| |
|
Защо объркваш понятията?
Това, че някой е русофоб не го прави автоматично
американофил или обратното! Лично аз слагам хамериканците
и русняците на един кантар в повечето случаи. Включително и
за 45 годишната окупация на Източна Европа виня Рузвелт и
неговата политика!~
Друг е въпроса за политическите интереси.
За сега европейските интереси се припокриват в голяма
степен с хамериканските и в никаква с русняшките!
Между другото както винаги в хилядолетната история на Европа.
Говориш за европейски ценности!
Европейските ценности имат толкова общо с русия,
колкото Одисей с Шести американски флот!
Бръщолевенията ти относно английският език няма
да коментирам защото са жалки.Това е световен а
не "хамерикански" език. 45 годишните опити руския
да се налага насилствено в източна Европа стигнаха
до крах както целият русняшки експеримент с комунизма.
Както виждаш, трябваше само едно поколение да мине
за да отиде в забвение "повсеместното" задължително
изучаване на руски и той да се нареди в редицата на
екзотичните езици.
| |
Тема
|
Re: valium1
[re: AGLER]
|
|
Автор |
valium1 (непознат
) |
Публикувано | 01.09.08 12:04 |
|
Ето първия заловен
| |
|
той си е русофоб по природа.
| |
|
той си е русофоб по природа.
Вярно е!
Също така е вярно, че
РУСОФОБ = АМЕРИКАНОФИЛ
е понятие от матрицата на лоботомираните
кремълски киборги!
| |
|
"Защото не се сещам за нищо положително, което да ни се е случило благодарение на сащ"
И преди съм го писам...
Предистория
Още с идването на Александър 3ти започват руските опити за отродяване на българското население в Македония. Известни са действията на руския консул-мракобес ястребов в Дебърско през 1883 г.
Официалната имперска доктрина е че в началото на 20ти век започва формирането на македонска нация във Вардарска Македония.
Да прескочим и болшевишко-коминтерновските опити да продължи руската имперска политика спрямо България. Да прескочим дейноста на "вожда" и "учителя" - жоро тарабата - да помакедончи Пиринския край.. Да прескочим партийното поръчение от тодор павлов дадено на в. марковски за създаването на македонски език и граматика
Случката
Посланикът на САЩ Пардю казва насред изкусктвено излюпената "македонска нация", че
"МАКЕДОНИЯ Е РАЗМИРНА БЪЛГАРСКА ПРОВИНЦИЯ "
Е - златни му уста за тези думи. Такива думи изречени на ниво посланик никак не са случайни и говорят за позицията на САЩ за македонския въпрос и за "македонската" нация.
Затова Пардю беше оплют от панславистко-руския патриот волен сидеров.....
| |
|
Признавам, доста оригинална тема, но ще те разочаровам - не съм американофил и не подкрепям САЩ. Но твърдо не съм и русофил.
Точно тия крайности ме накараха да пусна оригиналната тема, защото останах с впечатление, че каквото и да прави Русия, колкото и грузинци, чеченци и други да избива и прогонва от родните им места - няма значение, щом е Русия и щом е срещу САЩ, значи сме с нея. На това май му се казва коне с капаци.
Като недоумявам и питам какво правят руските войски все още на грузинска територия (освен да , да не говорим за плана от 6 точки, който погазиха брутално), ми се отговаря с това какво били направили САЩ в Ирак. Е какво излиза - Пенчо изнасилва приятелката си, всички го осъждат - след това Иванчо прави същото с неговата - и всички го аплодираме. Браво - няма само Пенчо да изнасилва я... Браво Иванчо, само така... ние сме идиоти и те подкрепяме.
Everything louder than everything else...
| |
Тема
|
Re: Въпрос към американофилчетата
[re: valium1]
|
|
Автор |
croesus (?!?) |
Публикувано | 02.09.08 00:43 |
|
Тъй като аз лично съм лют американофил ще ти отговоря.
Първо, въпросът ти е зададен тъй както само един американофоб може да го зададе, все едно да беше питал "дали сме спряли да си бием децата".
Твърдя, че са абсолютни глупости приказките ти, че сме прецакани от САЩ по повод "световните войни, югоембаргото,опрощаването на иракския дълг, и т.н. и т.н.", ако не си съгласен моля докажи поне едно от тези три твои съждения.
Второ, още по-голяма глупост е твърдението ти, че "сме обърнали гръб на европейските ценности като подкрепяме САЩ при настоящите събития" (кои събития м/у другото?). А последния ти въпрос, а именно "Като българи ли разсъждавате или изхождате от любовта си към Вашингтон?" говори даже за интелектуална немощ от твоя страна.
Сега да ти кажа и защо харесвам САЩ, американците и the american way:
Първо, САЩ са двигателят на световната икономика. 90% от иновациите, технологиите и ноу-хауто идват от САЩ. Те са най-големия притегателен център в света на интелект, предприемачество, даже на прост мускул. Парадоксът е, че преди 200 години днешния световен лидер е бил 9та дупка на кавала, презиран от всяка европейска сила. Към 1901 година американската армия е била 14та по численост в света, като на 13то място е била Славната Българска Армия . Дори само за това американците заслужават адмирации, защото историята се е нагледала на държави, които и преди 200 години и сега са си останали кенефи (някои само са сменили пирона за закачане на вестници с ролка за тоалетна хартия).
Второ, американците са сред малкото, които ще научат даже чужденец на нещо, което са открили, изобретили, научили с проби и грешки. Твърде вероятно е дори да му платят, за да изучи техния опит. Стажанти-чужденци в американски фирми научават много за бизнеса, пазара и т.н. Стажанти в английски фирми обикновено само разнасят папки. Погледни из българските обществени библиотеки колко литература е дарена от американски организации. Погледни колко америкенски интернет сайта предлагат безплатна информация за каквото се сетиш.
Трето, досега не съм срещал по-коректни партньори за работа от американците. От американска фирма винаги ще получиш съвсем точна оферта какво точно се иска от теб и какво точно ще получиш от тях. М/у другото този принцип важи и за тяхната политика, за разлика от "европейския стил" - вие дайте, а ние ще видим какво можем на направим. От чужденците, с които съм имал работа, личната ми класацията за коректност и професионализъм е следната:
1. Ирландци и американци
2. Австрийци
3. Германци
4. Израелци
5. Англичани (м/у първите пет разликите са малки, но от израелците до индо-европейския отпадък "англичани" има огромно разстояние).
Не знам какви наблюдения имаш върху американците, но съм сигурен че са основно от тесен кръг медии и про-руски читанки.
| |
|
Така и не стана ясно, какво САЩ конкретно са направили за България, какво примерно аз съм почувствал от топлите ни взаимоотношения.
Напротив, чувствам се ощетен, поради ред неща, които авторът на темата споменава. И други, които не споменава.
Не знам, какъв бизнес си правил, но въобще не съм съгласен с изнесената статистика. Австрийците не са коректни партньори, а ти си ги сложил на второ място. Предишната фирма, където работих, имаше взаимоотношения с две австрийски фирми по различни договори и я завлякоха с пари. Чак когато собствениците ги притиснаха, че ще заведат дело - платиха.
| |
|
Значи имаме американската благословия да си я присъединим така ли да разбираме или човека си прави тънка пиар акция на страната
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
|
|
|