Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:49 04.07.25 
Я! Архивите са живи
   >> Горещи точки: войната в Южна Осетия
Всички теми Следваща тема *Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема Дали ще се намесят руснаците?нови  
Автор Kupo ((the same))
Публикувано08.08.08 11:57

Или кога?
Ако не го сторят- язък им за статута на свръхсила:-))
Книжен тигър. Затуй си мисля, че ще.

Тема Re: Дали ще се намесят руснаците?нови [re: Kupo]  
Автор вълчe (новак)
Публикувано08.08.08 13:02

http://dnes.dir.bg/2008/08/08/news3273002.html
Ами намесиха се вече...

Автор Michael Scott (WGB)
Публикувано08.08.08 13:05

Ще се намесят, за къде без тях ? :)

Автор Пeтъp_ (професора :))
Публикувано08.08.08 14:08

според грузинците Русия вече се е намесила, и дори са недоволни от това

Тема хехнови [re: Пeтъp_]  
Автор Kupo ((the same))
Публикувано08.08.08 14:10

да се чуди човек от какво недоволстват!))

Тема Re: хех [re: Kupo]  
Автор Пeтъp_ (професора :))
Публикувано08.08.08 18:08

руснаците вече действат като по учебник - метнаха бомби по грузинските летища и ги направиха неизползваеми, скоро ще стигнат и до границата с Грузия

Тема Слаб ход на Кремъл!?нови [re: Пeтъp_]  
Автор AGLER ()
Публикувано08.08.08 20:36

Малко подрани "новия" президент с премиерата си!
И лош момет избра - първи олимпийски ден!

А и Грузия не е Чечения!
Струната на ислямския тероризъм липсва в тази балбалайка!
Малко хора ще се хванат на този казачок!

Тема Re: искаме незабавно прекратяване на огънянови [re: Kupo]  
Автор Gerylin ()
Публикувано08.08.08 20:50

Михаил Саакашвили даде ексклузивно интервю за Си Ен Ен
08 август 2008 | 20:28 | Агенция "Фокус"
Си Ен Ен: Г-н президент, благодаря ви, че сте с нас. Сега призовавате за прекратяване на огъня. Имате ли някакви контакти с Москва в момента?

Михаил Саакашвили: Бих искал отново да заявя, че искаме незабавно прекратяване на огъня, международно посредничество, разделяне на силите и справедливо решение. Искам да подчертая, че не става въпроса за Южна Осетия. Говорим са малкия град Цхинвали с население от няколко хиляди души преди тази криза и разположените около него няколко села. Така че не става въпрос за Южна Осетия, а за това, че Русия се опитва да нахлуе и подкопае Грузия. В общи линии - да, искаме прекратяване на огъня, прекратяване на враждебните действия, разделяне на силите.

Си Ен Ен: Имате ли някакви контакти с Москва, на високо равнище?

Михаил Саакашвили: За момента не. Опитахме се да постигнем контакт посредством различни източници, но до момента нямаме отговор от Москва. Досега получаваме единствено пропаганда от руската телевизия. Говорят за убити хора в Грузия, за това как грузинските сили бягат от напредващите руски части и т.н.
Ако трябва да говорим сериозно. Грузия няма интерес от враждебни действия в момента. Ние сме в положение на самоотбрана. Нашите войски удържат фронта добре, но не това е което искаме - да продължава този конфликт.

Си Ен Еню: Нека ви попитам, обаче следното. Вие сте главнокомандващ на грузинската армия. Наредили сте на грузинските сили да си превземат Южна Осетия, не е ли така?

Михаил Саакашвили: Не, категорично не.

Си Ен Ен: Тогава какво се е случило, защото грузинските сили наистина навлязоха в Южна Осетия?

Михаил Саакашвили: Ще ви кажа какво се случи. Грузинската армия струпваше свои подразделения по границата (с Южна Осетия), защото през последните три-четири месеца чувахме от различни руски официални представители, че ще има проблеми в края на август. Това се е случвало и преди. Тази малка част от Южна Осетия, която се управлява пряко от Москва и е място за пране на пари и всякакъв род нелегални дейности, съществува от много години.

Си Ен Ен: Не сте нареждали на армията да навлиза в Южна Осетия, така ли?

Михаил Саакашвили: Не. Първо, грузинското правителство винаги е контролирало по-голямата част от Южна Осетия. Нещо повече има администрация, оглавявана от бивши сепаратисти, които преминаха на наша страна. Сега говорим за едно малко парче (от територията на Южна Осетия), което е под прекия контрол на руските власти, от където в последните дни бяхме постоянно провокирани, а накрая и подложени на масиран артилерийски и минометен бараж. И дори при този артилерийски обстрел аз обявих едностранно прекратяване на огъня за вече почти девет часа, в опит за установяване на контакт с Русия, за прекратяване на насилието, но в 12:00 часа ме информираха, което после бе потвърдено, че конвой от руски части и танкове навлиза на грузинска територия. Това бе моментът, в който се почувствах длъжен да наредя удар срещу тази бронетанкова колона, както и да отвърнем на огъня от селата около Цхинвали. Така че, в общи линии, това се случи. След това, обаче, вместо веднага да спрат насилието и да започнем диалог, руснаците започнаха да изпращат допълнителни сили, самолети и през целия ден Русия бомбардира всякакви цели в Грузия, най-вече цивилни цели. Жертвите от тези бомбардировки са цивилни, не са убили нито един военен.

Си Ен Ен: Г-н Саакашвили, нека ви попитам, докато светът ви гледа. Смятате ли, че Грузия е в състояние на война с Русия в момента?

Михаил Саакашвили: Смятаме, че сме в състояние на самозащита и честно казано това е абсолютен кошмар, защото това е най-лошото, което можеше да се случи. Мисля, че проблемът е мащабен. Една голяма страна се опитва да унищожи една малка, да бъде поставена на колене една малка държава с военни средства и знаете, че това се е случвало и преди. Руснаците нахлуха в Унгария през 1956 г., в Чехословакия през 1968 г., в Афганистан през 1979 г., а някога Русия поиска Финландия да предаде част от територията си, ако иска да остане независима и след като Финландия отказа, Русия поде една кървава война с нея.

Си Ен Ен: Последен въпрос: Владимир Путин и Джордж Буш са в Пекин. Какво бихте им казали в момента – имате тази възможност.

Михаил Саакашвили: Владимир Путин знае много добре, че Грузия не иска никакви проблеми с Русия, но Грузия няма да се откаже от свободата си. Що се отнася до президента Буш – той нарече Грузия факел на демокрацията в тази част на света. Тук не става въпрос за руско-американските отношения, обаче. Става дума за фундаменталните ценности, които САЩ защитават пред света като свобода, демокрация. Мисля, че е толкова ясно. Русия е имала подобни проблеми с много други държави – с Украйна, балтийските страни, с някои източноевропейски държави, с някои съседи. И ако днес малка част от Грузия бъде анексирана, утре всички имат проблем. Целият свят ще бъде подкопан и ще се върне назад. Смятам, че това е много по-голямо предизвикателство. За мен – това е Грузия, а за света е едно голямо ново главоболие, което току що получи, за нещастие, свързано с моята страна.

Klockan ringer för en ensam själ, den har lånat röst av döden

Тема Re: Слаб ход на Кремъл!?нови [re: AGLER]  
Автор lost in the smog (lookin'forsigns)
Публикувано08.08.08 20:56

Малко хора ще се хванат на този казачок! - Но пък бая танци със саби се заформят.
Те и сърбите ги бомбандираха докато пееха на мостовете, ама сега им излизаха задника с тоя срок за влизане в Европейският съЮз /ние се натискахме да ни приемат, а тях ги натискат да влязат - утоЧнението мое/ и 100% условията ще са като да си стиснат ръцете с тн европейци от северноафрикански и анадолски произход / французи и германци имам в предвид/, а не като на Българите - да им лижат мъдете / определени клаузи от присединителния договор на България - утоЧнението мое /

Бе аз не съм нормална ама се Чудя като ви гледам иконките вие как сте със здравето или може би с психиЧеското развитие. На хората им ври под краката не само от руска ами и от американска намеса и то от доста време, а вие сте нашляпали някакви усмивЧици дето ме навеждат на мисли за малоумие или в най - добрия слуЧай на синдром на Даун или докато гори другаде няма страшно да подпалят при нас. Споко в БГ таквоз едва ли ще се слуЧи веЧе някога /никой не вади нож на умряло куЧе - утоЧнението мое/ Великия БГ Войник с 4-дневния поход от турската към сръбската граница/ от времето на междусъЮзниЧеската война/ отдавна се е уморил от танци в гроба, пък и политиците ни действат на Титовия принцип / Бизнес се прави с пари или със задник - Пари няма! Действайте! / само Че не със собствения си Гз а с тоя на гражданите.
Ч като ЧеЧня

утоЧненията се налагат заради хората със специални нужди

Редактирано от lost in the smog на 08.08.08 22:08.

Тема Re: Загубена в пушилкатанови [re: lost in the smog]  
Автор AGLER ()
Публикувано08.08.08 21:25

вие сте на6ляпали някакви усмив4ици дето ме навеждат на мисли за малоумие или в най добрия слу4ай на синдром на Даун

Не знам дали моите емотикони ти говорят за синдром на Даун,
но дванадесетте реда които си написала и в които няма нито една
завършена смислена фраза говорят за тежка форма на
психиатрична зависимост.

Единственото оригинално нещо в постинга ти е
41 пи616 0а кирилца зам1няйки "Ч" с 413в8рка!
Т8ва 1 пр8ст8 4у917н8!Ак8 у7п116 да зам10и6 и 873анали31
букви 0а азбука3а про73о щ1 7и 7ъвърш100а!

Ето аз пробвах и не успях, тъп съм явно!

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Всички темиСледваща тема*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.