|
Тема
|
Някой ползвал ли е "toe stoppers"?
|
|
Автор |
elanore (новак) |
Публикувано | 15.09.10 10:00 |
|
Искам да Ви попитам какво е мнението Ви за тези предпазни клетки. Дали наистина са втори по важност след токата? Само от начинаещи ли се ползват или е прието да се ползват и от състезатели? Питам конкретно за България. Иначе в чужбина прочетох, че се ползват и от състезатели.
Дали биха ми помогнали да свикна по-лесно с контрашпица?
Ето така изглеждат:
ПП: Не съм сигурна какъв е термина на български.
| |
Тема
|
Re: Някой ползвал ли е "toe stoppers"?
[re: elanore]
|
|
Автор |
OлraПpaйд (коняр по душа) |
Публикувано | 15.09.10 13:20 |
|
При нас да - но са от тоя вид -
Слагат ги на стремената на учебните седла, и с тях яздят начинаещи. Доколко спомагат за правилното положение на крака не знам, функцията им все пак е да не ти остане крака в стремето ако паднеш, а едва ли да коригира неправилното положение по време на езда.
Пробвах няколко пъти така, от любопитство - не ми беше удобно.Може би ако от самото начало съм свикнала...
| |
Тема
|
[re: OлraПpaйд]
|
|
Автор |
shmin () |
Публикувано | 15.09.10 23:46 |
|
функцията им все пак е да не ти остане крака в стремето ако паднеш
Това е функцията и поради тази причина се използват и от състезатели, най-вече в състезания по ендюранс.
| |
Тема
|
[re: shmin]
|
|
Автор |
OлraПpaйд (коняр по душа) |
Публикувано | 16.09.10 07:31 |
|
Най - вече - зависи къде !На състезанието в Русе през юни мисля, че от всички участници само двама ползваха такива.
| |
|
В индюранс когаот ездача е със затворено стреме се позволява да язди с равни обувки, защото по време на езда не е възможно крака да влезе напред. ПРи езда с отворено стреме което познаваме, обувките трябва да са с ток 1,2см
| |
|
Да, това го учихме на курса.
Имах предвид, че много малко хора бяха с такива.
| |
|
|
|
|