Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 16:16 30.12.24 
Любители на животните
   >> Коне
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Наръчник на новите собственици на коненови  
Автор elanore (новак)
Публикувано17.08.10 11:28

Цитирам ДъстДевил от по-стара тема

- "Мислех си да направим нещо като наръчник на новия собственик на кон. Основните работи да се споменат, програма за ваксиниране, обезпаразитяване, коване, хранене..... Съвети за първа помощ... Нормални физиологични характерискити на коня и т.н., т.н......."

Идеята реализирана ли е? Ако не е, аз съм доброволец да помогна с каквото мога за реализирането на тази идея.

Смятам, че ще е доста полезно за много хора, като мен например, които имат планове да си вземат кон и не са запознати с правилното му отглеждане. Човек малко или много се обърква като чете тук-там, друго ще е информацията да е събрана на едно място.

Може и пари да се изкарат като се предложи на някоя печатница. Мисля, че ще има търсене

Тема Re: Наръчник на новите собственици на коненови [re: elanore]  
Автор shmin ()
Публикувано18.08.10 14:07

Предлагала съм на печатници превод на чуждестранна "конска" литература - Никакъв интерес!

Тема Re: Наръчник на новите собственици на коненови [re: shmin]  
Автор elanore (новак)
Публикувано18.08.10 14:40

Колко гадно....

Пробвала ли си с Нова Звезда. Все пак собственикът на издателството си има и конна база и може да е по-лесно да го убедиш. Аз на негово място с удоволствие бих се съгласила да издавам конска литература и дори издателството ми да специализира в тази сфера, която почти, да не кажем въобще, не е разработвана у нас. И малкото издадени книги вече не могат да се намерят по книжарниците...

Не трябва да се предаваме Хубавите неща стават доста трудно за съжаление. Не се отказвай да опитваш.

<P ID="edit"><FONT class="small"><EM>Редактирано от elanore на 18.08.10 14:41.</EM></FONT></P>

Редактирано от elanore на 18.08.10 14:45.

Тема Re: издателстватанови [re: elanore]  
Автор minkavn ()
Публикувано20.08.10 07:34

Сори, ама мисля че никой няма да се навие да издаде книга, за която не е сигурен че ще има търсене - с една дума че ще има печалба от нея. Единствения шанс според мен е ако някой от клуба се хване и преведе някоя книга и я публикува било тук било в някой сайт за четене.

Тема Re: Наръчник на новите собственици на коненови [re: elanore]  
Автор koнчeмилo (новаче)
Публикувано20.08.10 12:05

Тази идея могат да осъществят щастливците собственици на коне, ако искат. Напомня ми на Д-р Спок "Грижи за бебето и детето" , а ту би било "Грижи за кончето и коня"

и е много хубава идея, но нищо не разбирам от гледане, за да се включа пълноценно. Едно е теорията, друго - практиката. В книгите понякога пише доста неприложими и дори неверни неща.

Ако искате да започнем с едно хипотетично конче, което се ражда на 20 август, днес. Какво трябва да направи собственика, отглежда го с майка му. Кончето още няма зъби и бозае до 6 месеца, доколкото знам. Сигурно има нужда от ваксини и обезпаразитяване? Кончето не се изправя веднага , а след 1-2 часа и е нестабилно на крачетата си. Може ли да го изведем навън още първия ден? Как дза се погрижим за майка му? Задължително ли е да се вика ветеринар при раждане?

Редактирано от koнчeмилo на 20.08.10 12:07.

Тема Re: Наръчник на новите собственици на коненови [re: koнчeмилo]  
Автор sky_devil (Ангелчето)
Публикувано20.08.10 23:33

Наистина би било хубаво да има някаква конска литература, аз лично съм търсила по книжарници книги свързани с коневъдството и конния спорт но уви безуспешно.Странно защо да няма търсеност на дадена книга при положение че няма никаква подобна на пазара и всичко което го е имало е отдавна изкупено.А това да го има в нета за четене наистина е хубаво но понякога си на място където нямаш компютър с тебе а ти се иска да почетеш книжка. Седнала на някоя полянка с книга в ръка и пасяща любимия си кон...
Друг вариант е да се поръчва през интернет и при заявено желание за закупуване тогава да бъде отпечатвано необходимото количество (много налудничаво звучи )

Тема Re: Наръчник на новите собственици на коненови [re: sky_devil]  
Автор koнчeмилo (новаче)
Публикувано21.08.10 16:10

Друг вариант е да се поръчва през интернет и при заявено желание за закупуване тогава да бъде отпечатвано необходимото количество (много налудничаво звучи )

Отлична идея, отпечатването може да става и на принтер.
И аз мисля, че има търсене. Погрешно е да се казва, че няма, защото не сме страшно много хора, неуважително е към нас, които се интересуваме.

Единственият проблем е, че много са рядко хората, готови да работят (ама наистина) в екип.

Тема Re: издателстватанови [re: minkavn]  
Автор OлraПpaйдМодератор (коняр по душа)
Публикувано29.08.10 21:28

Аз се отказах от тази идея - миналата година преведох книга за ЕДИН човек - отне ми около месец - но, вярвайте ми, има разлика дали превеждаш за някого, на когото държиш, или просто за някой, дето накрая даже и мерси няма за каже - че и ще те оплюе !
Та за мерси вече не !

Тема Re: Наръчник на новите собственици на коненови [re: koнчeмилo]  
Публикувано29.08.10 21:39

Всяка литература има някакво търсене - друг въпрос струва ли си превода ?

Тема Re: Наръчник на новите собственици на коненови [re: sky_devil]  
Публикувано29.08.10 21:42

Затова си я вземаш на друг език и си четеш на спокойствие

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.