|
Тема
|
конни надбягвания сезон 2010
|
|
Автор |
radikol (любител) |
Публикувано | 28.07.10 22:07 |
|
Някой може ли да ми пише тази година ще има ли някъде конни надбягвания.
На Централния хиподрум Банкя собственици на коне в района направиха един ден с бягания - три гари с гладко и две двуколки - ей така от любов към спорта. И май това ще е за годината.
Чух, че сезон щяло да има в Балчик. Отложен в сравнение с други години за по- късно заради световното по футбол. Не ми е ясно защо - все пак нашите коне не участваха там!
Та това е въпроса - ще има ли тази година сезон за конни надбягвания, къде и кога???
| |
Тема
|
Re: конни надбягвания сезон 2010
[re: radikol]
|
|
Автор |
adonia (лудитооо) |
Публикувано | 29.07.10 17:17 |
|
Тази година е в Балчик !!Всяка Събота ,доколкото съм информирана ,два от състезателните дни вече минаха .. :)
| |
Тема
|
[re: adonia]
|
|
Автор |
Jinnie (непознат
) |
Публикувано | 31.07.10 18:32 |
|
Дайте малко повече информация, моля?
В конезавода ли ще са състезанията?
Не съм голям фен на надбягванията като дисциплина, но скоро се понасям към Балчик и ще ми е интересно да видя как се развиват нещата там.
Преди 2 години като ходих за последно достъпът беше затворен, имаше 2 бременни кобили за продан, вързани на една полянка до входа и няколко подозрителни охранители, които недоумяваха какво толкова искаме да гледаме.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
ivo97ltd (непознат
) |
Публикувано | 11.08.10 16:53 |
|
В Балчик всяка събота има надбягвания и организират по 5-6 гари.Достъпно е има билети и програми,организацията е на ниво като за Б -ия,но поне има такава.Скоро е и дербито.
| |
Тема
|
[re: ivo97ltd]
|
|
Автор |
awokado () |
Публикувано | 13.08.10 14:57 |
|
коя дата е дербито,някакъв сайт няма ли?
| |
Тема
|
|
|
Автор |
radikol (любител) |
Публикувано | 15.08.10 10:22 |
|
Някой ще успява ли да пише резултати от бяганията?
За бяганията на Централния хиподрум:
Не много хора и много ентусиазъм. Няколко програми и не успях да се добера до такава. Каквото успях да запиша от коментатора, това е. На двуколките, както винаги, много коне, объркани или без номера и никой не му беше ясно кой кой е. Макар, че сякаш двуколките се развиват най- добре в момента - почти всички рисаци бяха внос откъде ли не, организират си редовно бягания самосиндикално. На третат гара не съм записал тогава класирането, та сега не го помня. Затова само участниците.
1 гара - 2 год коне - 800 м
1. Бенетел - Бенетел - баща Боракс
2. Босфор - съшо на Боракс
3. Антаник - Анатолиан Дансер и Аника
Сашо и Денислав Радкови яздеха конете на Боракс, Босфор водеше преди финала, но Сашо го спря, и пусна Бенетел.
2 гара - 1200 м
1. Айсберг - Анатолиан Дансер и Аника
2. Бий Уич - 3 г - Тъч Даун - Германия
3. Нешели Къз - 7 г
4. Магела - 3 г - Магистър
3 гара - 2400 м
Хладен - 3 г - Хуго и Догма
Сигетариус - 4 г - Сторм и Грами
Гилгамеш - 3 г - Гай Юлий Цезар и Доминга
Сефора - 4 г - Полша
Кубан - 9 г - Турция
Като почти винаги, не мина без инциденти. В трета гара един от конете се изправи на задни крака пред старт машината и падна настрани и почти назад върху жокея. Момчето излезе смело, и макар и понатъртено и понамачкано, след като се попревива малко, накуцвайки, пак се качи. Докато се занимаваха с това, друг от конете се понаведе и успя да отвори старт машината. След като пробяга три четвърти от пистата, го хванаха и жокея пак се качи и участва.
Та това беше.
Есента уж щяло да има полусезон с международно участие, ама тая легенда я слушам вече няколко години. Не мога да разбера как в цял свят това е огромен бизнес, а тук, при такава база близо до столицата - огромно нищо! Нито бягания, нито реклама някаква, нито залагания - просто си остава една голяма поляна. Дори и на Тодоров ден, при положение, че отмениха големия събор край Кремиковци, пълно разочарование. Как там успяваха няколко години толкова коне и хора, значи може, стига някой да иска. А Хиподрума си има мениджър, администрация някаква и знам ли оше какво. Какво всъщност работят тия хора, откъде си изкарват заплатите - от наемите на боксовете ли? Че има и Национална асоциация по коневъдство, Българска Национална Асоциация за Конни Надбягвания (поне публикуваха резултатите от баганията 2009 г), Българска федерация конен спорт (която, сякаш по традиция не се занимава с бяганията), знам ли още какво.
Да, запален съм по конните надбягвания, дори само като любител. Интересувам се от бъдеши и минали събития, резултати, родословия, новини за конете, жокеите, треньорите, базите, но да откриеш нещо, дори и в интернет, е нещо доста трудно. Добре, че има и по запалени от мен, които развиват тоя спорт.
| |
Тема
|
[re: awokado]
|
|
Автор |
ivo97ltd (непознат
) |
Публикувано | 28.08.10 13:37 |
|
Дербито е на 29.08.2010г в Балчик
| |
Тема
|
[re: ivo97ltd]
|
|
Автор |
dandy (gringo) |
Публикувано | 29.08.10 11:10 |
|
дербито беше вчера,на 28-ми
| |
Тема
|
[re: dandy]
|
|
Автор |
OлraПpaйд (коняр по душа) |
Публикувано | 29.08.10 21:41 |
|
Вярно е, вчера беше.
Другата седмица, пак в събота, последната, мисля, бяганията почват в 15 и 30.
| |
|
|
|
|