Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 10:12 13.11.25 
Любители на животните
   >> Коне
*Кратък преглед

Тема Как е по добре ?нови  
Автор sky_devil (Ангелчето)
Публикувано29.06.09 16:30

Здравейте, искам да питам как ще е по добре да се процедира с едно малко конче? Става въпрос за конче което сега е на 20 дена и евентуално може да го купим в последствие. На каква възраст е най добре да го взема?
Аз си мислих че е най добре да стане около годинка , но ме притеснява това че собственика на майката няма да захрани правилно кончето защото то сега е на паша заедно с майката и ме съмнява че им дава някакво зърно в добавка вечер като ги прибере което ми се струва че може да се отрази зле на растежа и развитието. В такъв случай няма ли да е по добре да го взема веднага след като го отбие за да мога да си го захраня с фураж както трябва ?

Тема Re: Как е по добре ?нови [re: sky_devil]  
Автор akhalaМодератор ()
Публикувано29.06.09 16:59

Личното ми мнение е, че ако така или иначе ще го взимаш, то трябва да го вземеш веднага след като се отбие. Не само, за да се "захрани" така, както ти мислиш за най-добре, но и за да можеш да си работиш с кончето.

Автор Oлra ПpaйдМодератор (коняр по душа)
Публикувано30.06.09 04:23

По принцип избягвам да давам съвети какво да правят дргите - но ако питаш аз какво бих направила в подобен случай - бих го взела още след отбиването. Колкото по - рано свикне с мен, толкова по - добре .

Дру,г е въпроса ти какво искаш и какви възможоности имаш...Това вече е индивидуално...

Тема Re: Как е по добре ?нови [re: akhala]  
Публикувано30.06.09 04:26

Тук напълно те подкрепям...

Автор dandy (gringo)
Публикувано04.07.09 11:45

И аз мисля,че е по-добре да се вземе след отбиването

Ще си го захраниш правилно и ще му създадеш навици от малко,щом си решила да го вземаш....

Автор kon4o12 (непознат )
Публикувано09.11.09 22:22

видях че темата е стара но аз имам малко конче което е на 9 месеца аз го имам от когато беше на 5 месеца. ако го искаш за езда по добре си вземи голям кон имам предвит кон по-голям от 3 или на 3 години. защото един треньор по езда ми каза че конете се обучавали за езда чак когато станат на 3 години и затова ще го продавам .надявам се мнението ми да ти е от полза.

Редактирано от kon4o12 на 09.11.09 22:25.

Тема Re: Как е по добре ?нови [re: kon4o12]  
Автор sky_devil (Ангелчето)
Публикувано09.11.09 23:08

Това че конете започват да се обучават за езда след 3 годишнина е вярно, но това не ти пречи да си отгледаш кончето от малко и да го научиш на всичко останало докато е по малко. А и не всичко опира само до ездата, трябва и общуване

Тема Re: Как е по добре ? [re: kon4o12]  
Публикувано15.12.09 03:25

Тоя треньор със сигурност не е имал предвид чистокръвни английски, примерно - защото голяма част от тях на 3 години вече са "стари" и не бягат.

А не тепърва да ги обзздват...

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.