|
Тема
|
Много се вълнувам
|
|
Автор |
valenty (старо куче) |
Публикувано | 18.07.09 18:10 |
|
Утре е първия ми урок по езда.Приемам всякакви съвети,за да мине тренировката успешно.
Във всяка десятка има нула
| |
|
Това винаги е вълнуващо.
Къде ще ти бъде тренировката и при кого?
| |
Тема
|
Re: Много се вълнувам
[re: akhala]
|
|
Автор |
valenty (старо куче) |
Публикувано | 18.07.09 18:22 |
|
ще ме водят в Ихтиман,но не знам при кого ще бъда.
Казаха ми,че инструкторите са много добри,но аз се притеснявам,че никога досега не съм се доближавала до кон.Как ще ме приеме....
| |
|
Там е хубаво, дано и да случиш на добри треньори.
Най-важното е да не се страхуваш и внимателно да слушаш и изпълняваш това, което ти казва инструктурът.
Като цяло няма нищо притеснително от първия контакт с кон, но определено е много вълнуващо. Недей да правиш резки движения, не заставй точно отпред или точно зад него. Когато го докосваш, да не е прекалено леко и гъделичкащо, а "със сигурна ръка" и избягвай чувствителни зони като корема например. Може да се подготвиш с малко бучки захар или някакви не много силно ароматизирани или дъвчащи бонбони, повечето коне ги харесват. Само като ги даваш, опъваш дланта си хоризонтално, поставяш лакомството по стредата и го доближаваш до устата на кончо... по този начин няма опасност да те ухапе случайно.
За самата езда, колкот и смешно да ти звучи сега, не забравяй да дишаш!!! Опитай се да намериш баланса между това да се "стискаш" и да останеш отпусната, без напрежение. Другото ще ти обеснят...
И пак: слушай какво ти казват инструкторите!
Всичко ще е супер и да разкажеш как е минало.
| |
Тема
|
[re: akhala]
|
|
Автор |
valenty (старо куче) |
Публикувано | 18.07.09 19:35 |
|
Благодаря ти.
ще разкажа
| |
|
А аз пак да добавя едно от "правилата", които най лесно се забравят - НОСИ СИ ФОТОАПАРАТАААА!! И после ни показвай снимки.. хихи
| |
Тема
|
[re: valenty]
|
|
Автор |
dani_f (срамежлива) |
Публикувано | 19.07.09 09:30 |
|
Страхотно!Ще чакаме да разкажеш подробности после!
| |
|
Май повечето неща вече са казани...Чакаме продължеишето
| |
|
И аз се чудя как ли е минал първият урок...Сигурно вълнението е било толкова голямо, че напълно си забравила да споделиш тук.
| |
|
|
|
|