|
|
|
Тема
|
Диарадо!
|
|
| Автор |
HAXOДKA (запалената) |
| Публикувано | 15.02.09 22:55 |
|
|
Какво мислите за него? Бихте ли заплодили кобилата си на този толкова млад и все още недоказан кон на цена от 900 евро, въпреки че вече е покрил и 70 дневните тестове!Смятат го за брилянтен, невероятен и т.н. хвалебствия както и за Корнет Оболенски. Твърдят за последния, че такъв талантлив и изключителен кон не се е раждал през последните 100 години. Той е белгийски, но има холщайнери родители. Пролетта,когато ходих в Асоциацията на холщайнер попитах, защо не го направят лицензиран разплодник за ХОЛЩАЙНЕР, независимо от факта че е белгийски топлокръвен!? Отговорът беше: ами ние точно това направихме преди две седмици!
Та да се върна на Диарадо, какво мислите?
<P ID="edit"><FONT class="small"><EM>Редактирано от HAXOДKA на 15.02.09 23:01.</EM></FONT></P>Редактирано от HAXOДKA на 15.02.09 23:03.
| |
|
|
|
да, да, да, да..
- зависи от условията разбира се, но 900 не е много - стига да има LFG - щото гледам тези стъдове в Европа рядко предлагат такава гаранция... нашите всички са със LFG..
иначе понито изглежда суер ..
аз първо си помислих че сте заплождали с него вече...
| |
|
|
|
бах тоя кон
| |
|
|
|
пони??????? Кой е пони?
пък и тук не цената е толкова сериозна, колкото това че коня няма никакви изяви все още!
Редактирано от HAXOДKA на 16.02.09 08:08.
| |
|
|
|
Нали помниш някой коментари...? Въпреки възможностите си този жребец е прекалено млад и не е доказан. По това време не беше покрил и 70-дневните тестове и за много хора цената от 900е е прекалено висока. Освен това изникват в спомена и думите:
- Нито един жребец не може да изправи недостатъците на кобилата...!
Така че съветвам всеки който запложда кобила да подбира внимателно жребеца подходящ за нея
| |
|
|
|
много ясно че ако кръстосам дунавска кобила с Диарадо няма да пулуча Казини, само на цвят ще го докарам красив. Но тук се появява още едно изказване, не помня вече кой ми го каза: Този кон не винаги скача така в коридора!
Собственост е на Шокемюлер.
| |
|
|
|
Аз честно казано не бих заплодила кобила на него. Да много е хубав, много скача, но тава не е гаранция, че ще го предаде на кончетата си. Бих заплодила на жребец, който не само има изяви в спорта, но е и утвърден баща. Такива жребци има за същите пари в каталога на Шокито. Пък и в крайна сметка като знам какви кобили майки имат в Германия (родословието им не отстъпва на жребците) ние искаме от краставици да вадим орхидеи хе хе
| |
|
|
|
хе, хе, добре казано - това за краставиците и орхидеите без да искаме да обидим дунавските коне
Аз лично бих заплодила, въпреки че коня не е доказан. Логиката ми е, че родителите на този кон са доказани, прародителите също. На това основание смятам, че конят ще предаде качествата си върху своето поколение. Бих искала обаче да го видя наживо и тогава да реша, защото само от един клип не мога да придобия реална представа. Движенията мога да приема за действителни, но скачането трябва да видя наживо.
| |
|
|
|
След като видим негово конче как скача, нека тогава да даваме надежди дали предава уменията си на своите поколения
Аз и Емона.
| |
|
|
|
|