Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 14:15 13.11.25 
Любители на животните
   >> Коне
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | (покажи всички)
Тема ИЗДАТЕЛнови  
Автор Oлra ПpaйдМодератор (коняр по душа)
Публикувано02.02.09 01:36

Понеже другата тема мина 100 мнения, според взетото преди решетние теми с над 100 мнения да се заключват, заключих я и отварям нова - всеки, който иска да прадължи, може да го направи тук...

Тема Re: ИЗДАТЕЛнови [re: Oлra Пpaйд]  
Автор MOBlL (Mia)
Публикувано02.02.09 06:45

.... Има доста неща,които мога да напиша - някои факти не са известни,защото определени хора нямат интерес от това, на моменти сте направо жестоки и несправедливи... Определено ме заболя,защото не съм захвърлила Издател... подарихме го в Кнежа със знанието и разрешението на БФКС,защото в центъра на град Плевен няма падоци,където може да тича на свобода,вместо да стои по 24 часа в бокса;Мислехме,че е за негово добро... Явно сме сгрешили...; що се отнася до теглото му - той почти не яде,не защото не му дават,а защото няма апетит; за липсата на хигиена- е,нямам думи!!! ... В момента това не е важно,важни са снимките,които видях - ужасни са, никога не съм предполагала,че един от любимите ми коне може да се окаже в подобно окаяно състояние. Последният път,когато го видях изглеждаше стотици пъти по-добре- малко слаб- да ( той никога не е бил особено дебел;само имаше коремче),беше изчистен и със сресана,макар и по-дълга от обичайното грива - това беше отдавна - преди 9 месеца...
БФКС НЯМА да помогне - убедена съм... Но аз ще се опитам. Има ли конкретни предложения къде може да бъде настанен Издател? Имайте предвид,че може и да не издържи продължително пътуване... Що се отнася до средствата,които събирате - аз също бих искала да участвам ( ако ми позволите - все пак във вашите очи аз съм виновна за неговото състояние)... Като се уточнят горепосочените условия, аз ще говоря с Г-н Рашков - мисля,че на мен няма да откаже... Е,чакам отговорите ви и моля ви не бъдете толкова жестоки- прочетох достатъчно!

Тема Никой не те обвиняванови [re: MOBlL]  
Автор awokado ()
Публикувано02.02.09 16:57

Не се притеснявай,никой не иска ти да се чувстваш виновна защото не е така.
Нека животното да е добре пък ако се обвиняваме няма смисъл.

Тема Re: Никой не те обвиняванови [re: awokado]  
Автор HAXOДKA (запалената)
Публикувано02.02.09 18:42

Да, тук не става въпрос да се обвиняваме, а да решим проблема, и да не допускаме такива неща да се случват, защото преди спорта повече обичаме конете си. Надявам се скоро да има развръзка по случая

Тема ЗА ФАБЕР КАСТЕЛнови [re: Oлra Пpaйд]  
Автор HAXOДKA (запалената)
Публикувано02.02.09 18:53

Нямам предвид коня да остане в Кнежа по никакъв начин. Става въпрос да вземем коня в Троян, а след това лятото в едно балканско село до Троян, където си готвим конете за индюранс. Там има падоци където държим кобилите с кончетата, има и една ябълкова градина, която конете толкова обичат, че ние наричаме РАЙСКАТА ГРАДИНА

И конят ще е постоянно под наблюдение. Дойчин идва да пили зъбите на нашите коне, така че ще прегледа и Издател, Саремка е вет лекар, така че медицински грижи няма да липсват, имаме и машина от Германия за мачкане на зърно, която го прави на мюсли и така се усвоява по-добре, както и че ще му е по-лесно за дъвчене. Освен това внасям храна от Германия специално за възрастни и труднохранещи се коне. Това са само част от нещата които могат да се предложат за доброто на коня!

Тема Re: ЗА Издателнови [re: HAXOДKA]  
Автор Faber-Castell (poznat)
Публикувано02.02.09 23:58

... това звучи супер за мен..
а боса ти дали ще се съгласи???? проверила ли си?

(извинявам се ако не съм разбрала и ти си боса...

)

Редактирано от Faber-Castell на 03.02.09 00:00.

Тема сууупернови [re: HAXOДKA]  
Автор 3aй4e_B_4a6ka (без опашка)
Публикувано03.02.09 01:54

аз съм за за за
само че тр да се действа бързо...

Тема Re: ИЗДАТЕЛнови [re: Oлra Пpaйд]  
Публикувано03.02.09 05:19

За да не се губи основното - писмото на НАХОДКА и снимките на Издател
Уважаема Българска Федерация Конен Спорт. Това писмо е от всички членове на клуб КОНЕ в България и е по повод един от конете на България, за чиято съдба сме сериозно загрижени и обезпокоени. Визараният кон е ИЗДАТЕЛ. Не мисля, че ще възникнат съмнения относно името му, защото не познаваме друг кон с аналогично име, още повече с такава тежест на изявите му.
Конят ИЗДАТЕЛ е около 27 годишен, бил е държавен кон, язден е от много състезатели. В момента същият е настанен за отглеждане в гр.Кнежа близо до Плевен. Член на клуба, случайно посети това място и остана потресен от условията, в които той живее (очудващо е как все още живее) и състоянието, в което се намира. Конят е изключително слаб и гладен, боксът е застлан с оскъдни количества слама, като преобладава циментовата настилка. Очите на животното сълзят, погледът – излишно е да го коментираме. Гледайки го можем да изучим скелетна анатомия на кон. Не можем да пренебрегнем очевидния факт за задните крака на коня, които са надути. Най-малък проблем в случая е мръсната, безцветна и нездрава козина и грива на ИЗДАТЕЛ.
Всички ние се питаме кой е допуснал това и защо? От липса на средства или от липса на грижи? Вероятно всички Вие, най-малкото като истински любители на конете знаете, че възрастния кон се нуждае от специални грижи – храни, добавки, условия и медицински грижи не на последно място. От това се нуждаят всички коне, независимо дали са минали, настоящи или бъдещи спортисти, или просто обикновени коне, които ни даряват щастието да общуваме с тях.
По този повод подобно безотговорно и дори жестоко отношение е повече от осъдително, дори безобразно, защото това е емблематичен кон за българския конен спорт и най-вече за дисциплината „ПРЕСКАЧАНЕ НА ПРЕПЯТСТВИЯ”. Излишно е да изброявам десетките му успехи и принос в национални и международни турнири от името на Република България и за името на БФКС. Това е един от малкото коне, покрили квалификации за Световна купа. Статистиката живее в спомените на всеки от нас и хартиените резултати не могат да предадат емоциите от появяването му на терена и затаявенето на дъх при всеки един негов старт.
Може би ще възразите, че конят е стар и е нормално да е недохранен, но мнозина от нас са виждали в страните от Западна Европа какви са грижите за подобни бивши шампиони и изобщо за обикновените възрастни коне. Какво правим ние в България, какъв пример даваме, с какво наистина се гордеем и колко се гордеем? Колко истинска е нечия обич към този кон? Наистина ли липсата на пари е довела до състоянието му? Къде сме ние? Кой е виновен? Това са само малка част от въпросите, които си задаваме и чиито вероятни отговори не можем да проумеем. Вероятно също така, Издател не е единственият кон в подобно състояние, но поне за него може да се направи нещо, защото той е един от многото коне, които заслужават УВАЖЕНИЕ, ако не любов, независимо от възрастта и собственика му.
Ние от клуб КОНЕ, няма да оставим нещата в това положение, а ще предприемем сериозни мерки за СПАСЯВАНЕТО на този кон, стига да не сме закъснели. Оставяме отворена вашата инициатива в делото и свободен начинът Ви на действие, осланящ се на съвестта и чувствата Ви. Надяваме се на съдействие. Ако това не е в компетенцията Ви, ние ще се заемем със случая и ще променим последните дни на ИЗДАТЕЛ.

27.01.2009г. С уважение:
Клуб КОНЕ – Dir.bg

В проложение изпращам двете снимки, с които разполагаме на Издател за последните месеци:

Тема Re: Никой не те обвиняванови [re: HAXOДKA]  
Публикувано03.02.09 05:22

И аз така си помислих - че на дневен ред не стои кой точно, а конят да не е там...

Тема Re: ЗА ФАБЕР КАСТЕЛнови [re: HAXOДKA]  
Публикувано03.02.09 05:30

Това звучи като края на "Черния красавец"...Само дето тук е бял...

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.