|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема
|
Първа езда
|
|
Автор |
Adelina75 (непознат
) |
Публикувано | 14.05.08 15:18 |
|
Вчера за пръв път яздих. Можете ли да ми кажете защо в началото не се слагат краката в стремената, а само висят надолу?
| |
|
Вероятно за да се научиш да стоиш естествено на коня и балансирано - да свикнеш да пазиш равновесие. Стремената се дават, като започнеш да се учиш на облекчен тръс...Макар че има различни подходи на обучение - някои треньори дават още в началото стремена. Ти къде се учиш? Във всеки случай никой не може да отрече, че езда без стремена е полезна за укрепване на седежа дори и при по-напреднали ездачи...
| |
|
Като те карат да правиш нещо, което не ти е ясно защо точно го правиш, най-добре ги питай на момента, защото обучението не е само да те метнат на коня, а и да ти дадат подробни разяснения какво правиш и ЗАЩО. Така ще се научиш по-лесно и по-бързо.
| |
|
Не ми е удобно да питам сега, още в началото. Изпълнявам и мълча...
| |
|
В Бургас
И се чудя утре как ще се кача на коня като ме болят едни сухожилия, знаеш къде....
Но това, което ми пишеш е логично, аз съм босаа, блягодаря
| |
|
Извинявам се за любопитството - в Бургас на базата до Цурка ли ходиш?
| |
|
Напротив, не трябва да се притесняваш да питаш за всичко, което те интересува или не ти е ясно. То си е в реда на нещата, когато човек се обучава...За болките в мускулите - неизбежно е, но ще отшуми, особено ако яздиш редовно. Успех ти пожелавам и най-вече - хубави емоции!
| |
|
Да, там! Има ли и друга?
| |
|
Като за начало поне едни клин да мога да си намеря, ама то и това е проблем... Звучиш оптимистично...
| |
|
Като за начало поне едни клин да мога да си намеря
Едни стари дънки няма да ти свършат по лоша работа.
Виж, тока си купи.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
|
|