Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:42 15.01.25 
Любители на животните
   >> Коне
Всички теми Следваща тема *Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Циганските коне  
Автор horses_smiles (konche)
Публикувано17.06.06 14:11

Ужас вчера както си се разхождах из града изведнаж мина една каруца с цигани покрай мен. Бедния кон беше толкова слаб и немощен(като другите цигански коне)и изведнаж чух цвилене и като се обърнах какво видиах коня беше паднал на земята, а циганите му викаха и се опитваха да го дигнат накрая с много усилия успиаха.Но нещото коета най-много ме впечатли беше че тези хора почнаха да му викат и да го бият, че е паднала-да неби коня да е виновен затова??????? Да се замислят защто падна .

Ужас какво е това отношение кам конете???!!!!

Ащера i LOVE Her THE BEST HORSE IN THE WORLD

Тема Re: Циганските коненови [re: horses_smiles]  
Автор isetodd (ездачка )
Публикувано17.06.06 15:04

ЦИГАНИТЕ са такива жестоки кам животните не им пука за нищо друго освен тях си

Автор KATЛA (голяма ламя)
Публикувано17.06.06 21:45

Изведнъж се сетих за Гренобъл,който изъхна от раните си на базата във Войводиново. Както и за цитирам:"следната движима вещ – Спортен кон, жребец, име “Вилфон"...,за конските пържоли от безнадеждно контузени състезателни коне,които предлагат на хиподрума(Рени да разкаже случая)

ЧЕРВЕНА ТОЧКА:*би му майката циганска значи!!!

Редактирано от KATЛA на 17.06.06 21:54.

Тема Re: Циганските коненови [re: KATЛA]  
Автор OлraПpaйдМодератор (коняр)
Публикувано18.06.06 06:29

Е , това много хубаво го каза...и е вярно , за съжаление...Не , че Голди почти не беше умрял от глад у циганин , но това е друга тема... У него вече вероятно нямаше да е жив...Но има и гледани коне , аз поне съм виждала...Бях се захласнала даже в един преди години , сив на пулове , ходих да го снимам...Отделно не мога да не спомена и коня , който яздих в Каварна...Май този , сивия , трябва да го сканирам и да го пусна ...

Да покажем , че медала има и друга страна...

Тема Re: Циганските коненови [re: OлraПpaйд]  
Публикувано18.06.06 13:34

Ами на нашите състезания идват цигани с коне да се състезават.Трябва да ти кажа,че съм виждала толкова хубави и поддържани животни,че някои животни по състезанията не са толкова красиви,съразмерни и охранени.

Uti ,non abuti

Автор dani_f (срамежлива)
Публикувано18.06.06 19:32

Като стана въпрос за цигански коне, точно вчера присъствах на голямо "представление"

!
Бях изкъпала Станка и я изкарах навън да попасе и да изсъхне на слънчицето, че беше бая топло.Заведох я до една чешма, че тревата там беше доста сочна на вид, пък и изглежда и на нея и хареса, макар, че е доста капризна.И не след дълго на тази чешма се събраха 3 цигански каруци с цигани на всякаква възраст - от един дядо до лапета на по 5-6 години!И аз стоя от страни и ги гледам...та разпрегнаха си те конете, а те едни мършави...останах без думи.И като ги пуснаха тея коне, където ги оставиха там стоят и не мърдат, увесили глави и отпуснали по един от задните си крака.Стоят като препарирани и само от време на време мятат с опашка да си пъдят мухите.Станка се въртеше около мен аз почнах да я прегръщам.Едно от циганчетата ме видя и като си хвана коня, какво ли не го прави - първо му се хвърли, в буквалния смисъл, от каруцата на гърба и животното бая трепна, после като го почна бой в главата с кантармите и аз само стоя и се ядосвам на жестокоста им, но мога ли да направя нещо?Дори и да им се скарам нямаше да ме чуят, пък и ме превъзхождаха по численост.После насила вкара коня в една калнотия чак до корема и стои и се радва, че е голям герой.След това слезе и го остави в калта, взе си камшика и като го подпука с него....И коня едва се измъкна.Останах като гръмната...и никой нищо не му каза.И на други подобни случаи съм присъствала за мое огоромно съжаление!И да си призная поне аз до сега не съм виждала охранен и добре гледан цигански кон, за това нищо не мога да кажа по този въпрос.
Пък и да не говоря, че след раждането си Станка е била продадена на цигани.Когато я взехме приличаше на скелет, покрит с кожа, беше набита на врата от широк кошум, не беше кована и копитата и бяха в много лошо състояние, беше недохранена, и изтормозена - не е лесно да мъкнеш всеки ден по 2-3 тона въглища и да стоиш гладен!Сега защо е такава и като види цигани, не могат да минат покрай нея - намразила ги е от "доброто" им отношение!

Тема Re: Циганските коненови [re: dani_f]  
Автор Gepina (малкото кон4е)
Публикувано18.06.06 23:24

Тцтц..то няма какво да се каже!Циганска работа

И аз не съм виждала добре охранен цигански кон,но се радвам,че други са срещали.Добре де-нали все пак ги използват за работа!Конят ще върши много по-качествено работата,ако е охранен,а не да мъкне дърва и тенекии по цял ден на празен стомах с щръкнали ребра!А пък събота се връщам от тренировки и тъкмо слизам от автобуса-в 14.30ч и гледамедно конче-такова хилаво-даже не знам на каква възраст беше,ама изглеждаше много малко-и в най-големия пек каруцата натоварена с циганчета(абе и възрастни имаше)и го удрят с няква пръчка по гърба-то едва върви!Абе аз в тая жега не можех да дишам-а на него...по цял ден работа,слънце-жега или дъжд-няма значение..и накрая като се върне вечерта-мизерно количество овес за това,че са го тормозили цял ден!Ами то си е подигравка

Генади-Менади

Тема Re: Циганските коненови [re: Gepina]  
Автор adonia (минаващ)
Публикувано19.06.06 11:24

Хора ,всички знаем какво е положението.Като го обсъждаме няма да го променим.Мен ако питате само си разваляме настроението,наистина е много жалко ,но не можем нищо да направим.Нека да не диплим тази тема повече.Ако всеки разказва кой какви случки е видял с циганските коне,това ще стане най-отвратителната тема на клуба.

Автор BlackWolf (ловец)
Публикувано19.06.06 17:08

Бе като гледам "Зоополицията" в САЩ, за такива коне като на нашите цигани собственика отива в затвора. Там като се вдигнат температурите, карат файтоните, които разкарват туристи по улиците (а това са гледани коне!

), да се прибират...

А бе у нас няма ли дружество за защита на животните?!

Честно да си призная, от изевестно време гледах тези нещастни коне по улиците и мислех да пиша тук, но все нещо отлагах...
Абе защо не неправим един комитет - прим. за хуманно отношение към животните, респективно конете?
Ще влезем е Европа и тогава европ. законодателство ще трябва да се спазва. Или поне по-лесно може да се натиска да бъде спазвано!
Как взеха мечките от мангалите?

Затова като начало, който има възможност (и фотоапарат, щото аз напр. нямам), нека прави снимки на изтощени цигански коне или (ако успее), на жестоко отношение към животните...
После можем, ако искате, да си направим една среща и да помислим може ли нещо да се направи...
Не може благородни животни да се оставят в ръцете на тези изверги!

Добър лов на всеки по тези пътеки, Законът сега е със нас!

Тема Re: Циганските коненови [re: BlackWolf]  
Публикувано19.06.06 19:42

Ти прочете ли темата за правилника на БФКС?Първо от там трябва да се почне.Не мисля,че някои от състезателните коне ядат по-малко бой от циганските.При това при публика, съдии и треньори!Не защитавам циганите в никакъв случай,ама ако трябва да се почне от някъде ,това е професионалната сфера.Не да бие коня още от тренировачния манеж,да продължава с боя в паркура и всички да се правят,че това е нещо нормално и правилно.

Uti ,non abuti

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Всички темиСледваща тема*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.