Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:06 14.07.25 
Любители на животните
   >> Коне
Всички теми Следваща тема *Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема Филми за коненови  
Автор m_dyakova (Marta)
Публикувано09.04.06 13:59

Вчера гледах един (поредния) игрален филм за коне и си помислих, че сигурно всеки от вас има любим такъв...
Защо не разкажете, кои филми са ви направили голямо впечатление? Кой ви е любимия?

Този който аз гледах беше "Мечтател" (или "Dreamer" 2005) с Кърт Ръсел, любилия ми Крис Кристоферсън и още по-любимата ми актриса Елизабет Шу (от "Да напуснеш Лас Вегас" - "Leaving Las Vegas" с Никълас Кейдж).
Разказва се за един прекрасен състезателен кон Соня ("Сонядор" от испански "Мечтател"). Който си чупи крака на състезание и трябва да бъде убит, ОБАЧЕ...
Няма да ви развам по нататък, защото е по-добре сами да го гледате...
Само ще ви кажа, че филма е по истинска и много красива история. И както става в повечето случай един кон може да повлияе на отношенията между хората...

Ето и малко линкове към снимки от филма:

Редактирано от m_dyakova на 09.04.06 14:09.

Тема Re: Филми за коненови [re: m_dyakova]  
Автор m_dyakova (Marta)
Публикувано09.04.06 14:15

А иначе моя любим филм на тази тема е "The Horse Whisperer" ("Повелителят на конете") с режисьор и в гл.роля Робърт Редфорд (

).
Но вие всички сигурно сте го гледали?!

Редактирано от m_dyakova на 09.04.06 14:16.

Тема Re: Филми за коненови [re: m_dyakova]  
Автор adonia (новак)
Публикувано09.04.06 15:51

За Dreamer Daizy беше пуснала една темичка,но ти не се притеснявай иначе можеш да я потърсиш по-назад в архива.Страшно е филмчето.Аз го имам и вече съм го гледала 6 пъти,а саундтрака е много як.Аз с коне съм гледала също "Повелителят на конете" "Воля за победа" "Младият черен жребец" и "Нищожен шанс",но всички ми харесват,нямам любим.

Тема Re: Филми за коне [re: m_dyakova]  
Автор KATЛA (голяма ламя)
Публикувано09.04.06 16:11

Филмчето,от което поне на две от снимките кончето ми прилича на нашата Звездичка.
Скоро бяхме писали за филмите и книгите сега се сетих в България не предлагат ли видео касетки и дискове с филми по библиотеките?

Uti ,non abuti

Тема Re: Филми за коне [re: KATЛA]  
Автор мoзa (horse rider)
Публикувано09.04.06 16:24

не!Поне не в Пловдив!А аз Мечтател така и не съм го намерила от къде да си го изтегля!Нито пък Повелителя на конете!Него съм го гледала ама искам да си го имам!
Иначе аз съм гледала мнооооооого филми с коне и всички са ми любими!

Believe in the possibility of the impossible!

Тема Re: Филми за коне [re: m_dyakova]  
Автор dani_f (срамежлива)
Публикувано09.04.06 20:18

Моят любим филм за коне е "Идалго".Много ме е впечатлил този филм.Разказва се за един мустанг, който е опитомен и заедно със своя господар отива на едно състезание в пустинята...и от всички чистокръвни арабски коне точно този кон с нечиста кръв става победител.Има много затрогващи и спиращи дъха моменти.И най-важното филма е правен по действителен случай!

Тема Re: Филми за коне [re: dani_f]  
АвторKATLA (Нерегистриран)
Публикувано09.04.06 20:51

Абе спорен беше въпроса за действителния случай.Действителното е,че човекът ,който е разказал историята е съществувал,но доколко е разказал истината и колко е украсил...кой знае.Било е отдавна!
Аз на американски филми вяра не хващам-щото накрая все те побеждават и както бях писала тогава в постинга си "От арабите са по-бедуини и от японците са по-самураи"
Иначе историята във филма е красива!

Тема Re: Филми за коне [re: dani_f]  
Автор vizantiq (Мимито)
Публикувано09.04.06 20:54

Идалго е много добър филм....Аз него незнам колко пъти съм го гледала вече...и днес пак го даваха по HBO...те редовно го пускат там...Ами Воля за победа?!Той също е страхотен,на него винаги три пъти се разплаквам,колкото и пъти да съм го гледала.
Преди време бях гледала един филм,за едно конче което се ражда във ферибота докато пренасят цял табун отвът океана.И кончето още не можеше да върви както трябва и те ги пуснаха на около 500м в океана и трябваше да доплуват до брега,но то изгуби майка си сред всички коне....После едно момченце го намери и отгледа...и т.н.Ако някой се сеща кой е този филм и знае как се казва би ли ми казал..защото аз си го бях взела на DVD много отдавна и не се сещам как беше..

Тема Re: Филми за коне [re: vizantiq]  
Автор KATЛA (голяма ламя)
Публикувано09.04.06 20:56

Тоя с ферибота не съм го чувала даже.Някой ако има инфо-да свирка!

Uti ,non abuti

Тема Re: Филми за коне [re: KATLA]  
Автор dani_f (срамежлива)
Публикувано09.04.06 21:19

Ми може и да са си доокрасили някои неща , за да може филма да бъде по ефектен.Но определено на мен много ми хареса.Тоя филм първо го гледах на DVD а после и на компютъра и дори още го пазя.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Всички темиСледваща тема*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.