Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:46 14.07.25 
Любители на животните
   >> Коне
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема за норвежкия фиордов коннови  
Автор Lady^Drakula (колекционерка)
Публикувано08.04.06 16:30

преди няколко дни се сетих за тази порода и реших да сложа малко снимки, за любителите и.ето и оскъдна информация за породата:
Норвежкият фиордов кон е една от най старите и най чисти породи в света.Предполага се че прародителят на фиордовите коне се преселва в Норвегия и се установява там преди 4000 години. Останки от диви фиордови коне са датирани от последната ледена епоха. Археологическите разкопки на викингските селища показват, че селекцията на фиордовите коне започва преди около 2000 години.
Най-уникалната черта на фиордовият кон са неговата грива и опашка. Централната част на гривата е тъмна (обикновено черна) а останалата част е светла.

живея за се наслаждавам на живота

Тема Re: за норвежкия фиордов коннови [re: Lady^Drakula]  
Автор adonia (новак)
Публикувано08.04.06 16:37

айде и от мен две снимки

Автор мoзa (horse rider)
Публикувано08.04.06 17:05

И аз ще пратя ама мои лични снимки!
Яздила съм такива коне и бих казала,че са много по-удобни на гол гръб отколкото със седло! Но определено не са тромави както някой хора си мислят!
Аз и Лиса(неприятна работа е дамската езда!):

Аз и Лиса(хм...нормална езда!):

Аз и Лиса(ей тва се вика кеф!Гол гръб...):

Андреас("...див и неразумен като вятъра..."):

За сега толкова от мен,ако намеря други ще ги пусна!

Believe in the possibility of the impossible!

Тема Re: за норвежкия фиордов кон [re: Lady^Drakula]  
Автор KATЛA (голяма ламя)
Публикувано08.04.06 19:50

Ако ти е интересно,малко по-назад в архива има такава тема.Бях я пуснала за един от кавалерите клубари.
Ето връзката:

Uti ,non abuti

Редактирано от KATЛA на 08.04.06 20:15.

Тема Re: за норвежкия фиордов кон *DELETED*нови [re: KATЛA]  
Публикувано08.04.06 21:34

Мнението е изтрито от lady_drakula

Тема Re: за норвежкия фиордов коннови [re: KATЛA]  
Публикувано08.04.06 21:43

Извинения за повторената тема....просто съм пропуснала да видя че някой се е погрижил за темата преди мен....Надявам се да не съм си навлякла гнева ти, който при всички случаи ще е основателен! Още веднъж извинявай!!!!!!!!!!!

Публикувано08.04.06 21:44

Еееееее,стига бе!Хубаво е да има интерес към тази порода!Никой не е длъжен да се рови в архива с месеци назад все пак!Важното е ,че ти харесва породата!
Има теми дето се повтарят на една страница,например.Няма лошо.Знаеш ли колко от темите сме ги бистрили по няколко пъти.
Да не ти пука-ще пишеш това ,което ти е на сърцето!
Хубаво е ,че те интересува тази порода-ето сега ще видиш и линкове в предишната тема,мнението на клубарите за породата,факти,снимки...
Не се притеснявай-пускай нови теми-все пак влизат постоянно нови хора тук-винаги има какво ново да научи човек.

Uti ,non abuti

Публикувано08.04.06 21:47

Ти пък!Стига бе!!!!
Защо да си навличаш гнева на когото и да било!
И защо да е основателен?Да не би да съм открила породата и някой да ми е откраднал патента!Всеки може да пише свободно за конете които харесва.Аз тогава темата я пуснах заради кабалеро,защото ме беше попитал човека.Иначе бяхме почнали да пишем за породите в България.Специално тази порода я няма в България.
Кончетата са супер!Заслужават си даже повече от две теми!

Uti ,non abuti

Тема Re: за норвежкия фиордов коннови [re: KATЛA]  
Публикувано08.04.06 21:49

бе аз да се извиня че всякакви ги има ;о))) радвам се че в случая поне попаднах на разбран човек ;о))) иначе съм имала доста случаи в които без вина излизам виновна ;о((((

Публикувано08.04.06 21:53

Ми то няма за какво да е разбран или неразбран човек-КЛУБЪТ Е НА ВСИЧКИ!Всеки има право да пише!

Uti ,non abuti

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.