|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
Pri 140km/ch sum na 4500 oborota,ne e normalno!
|
|
Автор | Concerto (Нерегистриран) |
Публикувано | 07.02.06 21:00 |
|
Kaрам Concerto 1.5, 90konq моноинжекция е и когато я настъпя на първа или втора та дори и трета малко по-рязко и тя първо се задави а после набере, но ако съм я потдържал предварително в обороти,примерно съм на 4000об. и рязко натисна газта тя веднага ускорява и то доста добре,след което при 5500-6000 оборота запо4ва да губи мощност:( не знам защо прави така, а другият ми проблем,коиото мнооого ме дразни е, че ужасно бързо вдига обороти. Какво имам предвид: при 120 съм на 3900-4000 оборота а с 140 вече гоня 4500 оборота . Карал съм доста други коли с оборотомер и от тях съм забелязал, че при 140 са на около 3900-4000 оборота. Колата ми харесва доста, но тези обороти за дълъг път са ужасно неприятни, става много шумно , а и вибрациите се увеличават значително:( Имате ли някаква идея от какво може да е това?
| |
Тема
|
Re: Pri 140km/ch sum na 4500 oborota,ne e normalno!
[re: Concerto]
|
|
Автор | AZ (Нерегистриран) |
Публикувано | 10.02.06 09:27 |
|
пич това дето се парво ти мисли и после трагва в ниски обороти би триабвало да ти е от горивния филтар смениго и ще се оправи.
| |
Тема
|
[re: AZ]
|
|
Автор | Concerto (Нерегистриран) |
Публикувано | 11.02.06 12:57 |
|
Ot gorivniqt filtur?Hmm, shtom kazvash, shte probvam da go smenq, az si misleh, 4e to injekciona, no priznavam si, 4e ne razbiram koi znae kolko:P Zna4i ne znaesh zashto moje da durji tolkova visoki oboroti na 5-ta pri 140?
| |
Тема
|
|
|
Автор | concerto (Нерегистриран) |
Публикувано | 12.02.06 20:36 |
|
Sled lek reglaj se namali daveneto, no sega mi ostava problemat s visokite oboroti!Horaaaa, pomagaite deeee, molq vi!!!!
| |
Тема
|
[re: concerto]
|
|
Автор | LEXUS (Нерегистриран) |
Публикувано | 14.02.06 11:15 |
|
Visokite oboroti na magistrala ti idvat estestveno ot PREDAVATELNITE OTNOSHENIA NA SKOROSTNATA KUTYA.tya e izchislena ot proizvoditelia.Edinstveno ako si ia kupil na staro kolata,predishnia sobstvenik moje da e smenil sk.kutia,no chestno kazano ne mi se vyarva mnogo.
| |
Тема
|
ami ako q smenq s na civic?
[re: LEXUS]
|
|
Публикувано | 14.02.06 18:21 |
|
tova zna4i li,4e ako sloja druga skorostna kutiq ,primerno ot CIVIC sus sushtiq dvigatel, te biha mogli da se podobrqt? vsushtnost, dali te sa suvmestimi, na civic i concerto s 1.5 16v 90konq?
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Kykepa (-: Зевзек :-) |
Публикувано | 15.02.06 05:15 |
|
НЕ СИ ПИПАЙ КОЛАТА!
Тези обороти 4500 на 5-та с 140км/ч са си напълно нормални!
Имам Сивик предполагам си със същия двигател. Моя е 1.5, само, че е малко по-мощен 103кс, защото модела се продава в САЩ.
Сигурен съм, че всеки, който има кола с твоя двигател ще се съгласи, че тези обороти са напълно нормални.
НЯМА да сменяш никакви скоростни кутии и всякакви части, защото ще си прецакаш хубавата кола!
На хондите силата им идва над 3000об/м виж си книжката и ще видиш, че мах. мощност е при обороти над 4500!
На ниски обороти е малко мудна, но чак пъл толкова.
Провери си и въздушния филтър. Смени го, ако е хартиен или го почисти, ако е за многократна употреба!
За мен поведението на колата ти е съвсем нормално, като съдя по моята.
Мах. скорост на този двигател с оригиналната скоростна кутия е около 175км/ч, при която стрелката на оборотите влиза в червения сектор!
BMW Killer
| |
Тема
|
започвам да се отчайвам:((
[re: Kykepa]
|
|
Публикувано | 15.02.06 23:56 |
|
Хмммм, казваш, че при ниски обороти е мудна,но никак не е!! напротив, от 1500 до 4000 оборота е изключително динамична, но когато надхвърли тези оброти започва само да бръмчи глухо и да няма мощност, дори имам чувството, че почва да губи мощност ,което знам не е никак нормално за хонда!!! Кажете ми какво да направя, много ми харесва дизайнат и, но когато на светофарат някакви смешни коли ме дърпат и не мога да ги настигна ме дразни ужасно много (РАЗВАЛЯМ РЕНОМЕТО НА ХОНДА) !!!! Карал съм и други коли с 90 коня, но те са мнооого по-пъргави:( Ако има някои сервиз(примерно на хонда), където могат да ми направят качественна диагностика или нещо такова, кажете ми, за да си оправя колата, не ми се иска да я продавам!! Сигурно нещо е запушено или копютърът не работи като хората и не контролира инжекциона, де да знам....
| |
Тема
|
Re: започвам да се отчайвам:((
|
|
Публикувано | 21.02.06 18:58 |
|
Утре отивам в сервизат на хонда, да видим какво ще ми кажат те!!!
| |
Тема
|
Re: започвам да се отчайвам:((
|
|
Автор | sofix (Нерегистриран) |
Публикувано | 23.02.06 16:57 |
|
и аз съм с същата колица като твойта (кончерто d15b2) но да ти кажа не съм забелязал такова нещо. Верно че като премине 3 000 оборота и отлита но тази вечер ще я пробвам и утре ще ти кажа при 140 км/ч на кви обороти е айде със здраве
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|