Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:15 15.07.25 
Автомобили
   >> Honda
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Кукера на колела!нови  
Автор Kykepa (-: Зевзек :-)
Публикувано03.08.04 02:09

Сдобих се с една японка!

Тия дни си взех Honda Civic LX '94 - "ръчка", както вика lS3OO!
Още не съм разбрал с какъв двигател е. Ясно е, че е 90к.с. SOHC, но може и да е V-TEC, де да знам.
Колата е много запазена и подържана, направо е като нова, няма грам ръжда и е на 96 000 мили. Ако имам възможност ще постна снимки, иначе за да добиете представа колата изглежда така:

Редактирано от Kykepa на 03.08.04 02:13.

Тема Re: Кукера на колела!нови [re: Kykepa]  
Автор lS3OO (c230)
Публикувано03.08.04 08:08

ha, bravo be Kykep, nai-nakraia i ti se sdobi s kola , ta chestito da ti e i sas zdrave da si ia karash . ta da razberesh kav dvigatel e, niakade po stikerite na kapaka ste pishe kolko litra e, sasto taka Honda mai slagat oboznachenie na samia blok kakav model e dvigatelia, no to za statite ima samo 1.5L i 1.6L, kato 1.6L se predlaga i s VTEC, ako moje da napravish edni po hubavi i detailni snimki, ste go razberem kav e .
ta chestito otnovo

Автор ADH-HondaМодератор (Просто...ФЕН !)
Публикувано03.08.04 11:16

Честито

Civic LX - това трябва да е "базова версия" - т.е. да няма много екстри. Ти ще кажеш
Най-вероятно е с D15B7 мотор - 1.5 101 - 102 коня (НЯМА VTEC) АКО е с този мотор, модела на шасито е EG8.
Но както казва колегата IS300 - виж модела на мотора който е написан както на блока на двигателя, така и на табелката където са изписани номер на шаси, номер на двигател и т.н.

Чакаме снимките

Тема Re: Кукера на колела!нови [re: ADH-Honda]  
Публикувано04.08.04 00:59

Да двигателя е D15B7 !Модела на шасито е EG8 :)

Ами Civic LX не е базовата, базовата е DX!
Та LX е със ел. стъкла, ел. огледала, оборотомер, 2-а еър бегс и друго не мога да се сетя.
А модела ЕХ вече е с всички екстри и идва с VTEC!

Знам че моя не е VTEC, то се познава още като видиш главта, ама да се бъзикам малко

П.П.
НЕ знам защо точно където е номера на двигателя имаше доста масло трябваше да го изтрия доста усърдно за да видя номера?!?
Иначе течове от двигателя не се забелязват, дано да е така за напред!

- Japanese fever

Публикувано04.08.04 02:10

А защо моя двигател го няма в тази таблица?!?:

Що така???

- Japanese fever

Автор ADH-HondaМодератор (Просто...ФЕН !)
Публикувано04.08.04 10:20

Това че е имало масло по блока е бял кахър Най-вероятно се стича от НЕдобре оплътнила гарнитура на капака на клапаните или примерно от капачката за маслото - нищо му няма на това Неудобството е (ако може да се говори въобще за такова) че ти омаслява по малко мотора Туй да е

За Европа D15B7 мотора се е предлагал САМО за Civic COUPE-то (ЕJ2 модел на шаси), докато за Седана и Хечбека са се предлагали други 1500 кубикови мотори - D15B1/D15B2 и D15Z1. Въпреки че тия от тоя сайт са написали че е и Civic COUPE EJ2 е било оборудвано с D15B2 - Това е грешно
Докато за САЩ - D15B7 се е слагал и на Хечбека и на Седана и на COUPE-то. Та даже и на CRX Del Sol

Редактирано от ADH-Honda на 04.08.04 10:21.

Автор33Oi (Нерегистриран)
Публикувано05.08.04 06:12

Честито и от мен и със здраве да си я караш. Мога само да ти кажа че това е много добра кола и няма да ти създава почти никакви проблеми. И аз имам такава само че моята е DX i e na 166k miles. Като я взех преди 3 години беше на 86к и не ми е създавала почти никакви проблеми. От една седмица имам и БМВ, ма хондичката мисля да си я запаза, то така или иначе не мога да и взема почти никакви пари, а пък е в идеално състояние, поне ще си я карам от време на време когато се налага да ида някъде където не е за нова кола.

Публикувано05.08.04 07:39

Значи съм се качил на 100 кончета!Това не е никак зле

Вече почнах да й свиквам и много ме кефи, с всеки ден все повече ми харесва!

Мисля за вбъдеше да направя някои промени т.е. тунинг нали е "ръчка", но по-нататък!

- Japanese fever

Тема Re: Кукера на колела!нови [re: 33Oi]  
Публикувано05.08.04 07:43

Мерси и на тебе честито за 2-ри път!
Аз вече ти честитих и в другия клуб, сигурно си забелязал!

- Japanese fever

Тема Re: Кукера на колела! [re: Kykepa]  
Автор 3X ()
Публикувано24.08.04 16:14

Честито и от мене! Пожелавам ти много безавариини мили с нея. Няма повече да мръзнеш по спирките в Чикаго. Как си с паркирането? В Чикаго е доста голям проблем, освен ако нямаш паркинг място.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.