Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:22 17.07.25 
Автомобили
   >> Honda
*Кратък преглед

Тема GUMIнови  
Автор PACETO (непознат )
Публикувано04.01.03 14:44

privet na vsichki manqci
imam edin vupros otnosno goleminata na gumite
1. kakvo oznachava vsqka edna ot cifrite 195/55 R15 za tazi guma
2.koi razmer opredelq obikolkata na gumata po protektora (vunshnata guma) diametur sushto mi vurshi rabota
nali obikolkata na cqlata guma s protektora kato se umnoji po oborotite na dvigatelq i koeficenta na predafkata dava skorosta ta ideqta mi e da razbera kak se otrqzqva na pokazatelite smqnata na gumi s po malka obikolka sus gumi s po golqma obikolka
I ima li prichini chovek da ne si slaga po golemi gumi nqkakvi nedostatuci pri polojenie che imash dostatuchno moshten dvigatel za da gi vurti

viziram CRX 2-ra generaciq i CRX 3-ta generaciq
crx 2-ra e 150 konq gumite sa mu R15 predpolagam i ima po dobri pokazateli ot
del sol 3-ta generaciq pri polojenie che toi e 160-170 konq zashto podqvolite sa mu slojili gumi R14 s po malka obikolka pri polojenie che moje da vurti po golemi nali e po moshten ? .... no se mi se struva che qjponcite znaqt kakvo pravqt .. kakvo e predimsatvoto na po malkite gumi ??
bla bla bla
pozdravi na vsichki
P.S. Ochakvam kompetentnite organi da se namesqt xaxaax :) nqma be shte se radvam na vsqkakvi mneniq

Тема Re: GUMIнови [re: PACETO]  
Автор PARADOX_sf (член)
Публикувано04.01.03 17:48

195 e shirinata na gumata. Ako ne se luza mai sa 195mm.
55 e raztoianieto ot dzantata do asfalta (debelina). Mai oznachava 55mm.
15-colaza na dzantata za koiato e tazi guma.
R-skorosten index. Vish v katalozite.
Po-golemi gumi po-bavno nabirane, no po-visoka stabilnost.

Тема Re: GUMI [re: PARADOX_sf]  
Автор PACETO (непознат )
Публикувано04.01.03 18:16

Prqtel
za mnogo godini i bklagodarnosti za infoto
ioskam da dobava kum vuprosa si oshte ne shto
del sol pri normalni gumi R14 na poslednata predafka pri 1000 orobota kakva skorost mu davat

Автор PARADOX_sf (член)
Публикувано04.01.03 21:43

Da ti kaza ideika niamam. Za VTI pitash nali?
Znam pri civic 5/6 generacia e 30km/h sus standartni gumi.
Vazen e vunshnia diametur za taia rabota. Kolkoto po niskoprofilni sa tolkofa po-stabilen e dadenia avtomobil no vozi po-tvurdo. Ako sa po-shiroki pak e po-stabilen, no harchi poveche i nabira po bavno. Kakto i s po-golemi gumi kato diametur e taka.
Ab ako me pitash mene civic, de sol crx, crx ili tam kvito sa nai mnogo im tichat 205~225/35~45/16~17 skorosten index pone 240. Vizdal sum CRX 2-ra generacia sus 225x45x17...

P.S. Imash podobna kola ili she vzimash?

Редактирано от PARADOX_sf на 04.01.03 21:45.

Тема Re: GUMIнови [re: PARADOX_sf]  
Авторfast (Нерегистриран)
Публикувано04.01.03 23:16

55 е безмерна величина и представлява процент от ширината на гумата в мм.

Например: Гума с размери 195/55/15 е по-ниска от 205/55/15.

Тема Re: GUMIнови [re: PARADOX_sf]  
Автор PACETO (непознат )
Публикувано04.01.03 23:56

ne vij sega na mene mi se gubi neshto logikata
viziram crx 2-ra gen.
crx 3-ta gen (del sol) i civit 3-ta get (ne sportniq model)crx 2-ra gen e nai stariq ot vsichkite modeli dvigatelq mi e nai slab a ima nai dobri harakteristiki na putq !!!
222 km/h top speed 0-100 za 7,2
sled tova da vtoro mqsto e civit 3-ta generaciq tozi avtomobil otnovo bie po vsichki harakteristiki (top speed mu e po golqm i uskorenieto mu e po golqmo) ot sportniqt si variqtn del sol pri polojenie che sa sus ednakvi dvigateli!!! po moshtni ot tozi na stariq CRX
kakvito i gumi da se slagat te edinstveno biha promenili top speed za smetka na uskorenieto ili obratnoto

neznam zashto ama tezi koli ne bi li trqbvalo po pokazateli da sa podredeni tochno v obraten red ?

ne che sum takuf sustezatel de ama :) iskam mi se da se spra na avtomobilut s nai dobri pokazateli na putq ot tezi trite
ako smenq gumite na toq delsol tva shte mu podobri li harakteristikite
top speed 210 mk/h 0-100 8 sec neznam ama neshto ne mu prilqga da e po zle po pokazateli ot predshestvenika si
a i stariq crx ima predimstvoto che e 4-ri mesten :) vqrno govorim za razlichen stil avtomobili no del sol ima li vuobshte nqkakvi predimstva pred crx 2-ra gen.
pozdravi
PACETO
pozdravi PACETO

Автор ADH-HondaМодератор (Honda-Maniac)
Публикувано05.01.03 01:01

Виж сега "ЧОВЕК" - ти седни се повози, без да караш - само се повози в СИВИК 5-а генерация, не е казано да е 170 коня - да е по-слабия - SOHC VTEC мотора *(D16Z6), повозисе и ще видиш че и това ти е много ! Ние тук си приказваме че онова било добро, другото било по-зле и т.н. - ама в същото време въобще неможе да се добие представа за какво си говорим по между ни ! За тия нашите условия - 125 коня СИВИК СА ПРЕКАЛЕНО много - каму ли СИВИК 170 коня или CRX 150+ коня !

Предимствана на CRX DEL SOL пред CRX 2-а генерация - ами една от тях е че е по-нов - по модерен дизайн (това е субективен фактор де), ТАРГА е. Лично аз съм луд по CRX 2-а генерация - като видя такава и онемявам ! Обаче като видя CRX DEL SOL - тогава вече откачам !

Това дали ще е по-тромаво с половин секунда - това според мен няма значение. НЕ всичко е ускорение 0-100 км/ч и т.н.
Аз ти предлагам - като си такъв запалил се да си визмаш ХОНДА - иди на един пазар или намери познати или хора с такива хОНДи -един със CIVIC 5th gen VTi 170 hp, един със CRX 2nd gen I-VT 150+ HP и намери един човек с CRX Del Sol VTi 170 hp (за първите два автомобила - имаме хора - съклубари с такива) - повози се и в трите, покарай ги и трите, огледай ги и трите ! ПРецени в коя се чувстваш най-гот, коя най-ти харесва, коя ти е най-удобна и приятна за каране и т.н. И накрая - ДО колко пари можеш да отделиш за кола !!! Така се прави според мен !

PS: А конкретно на отговора ти - аз в предишна тема наскоро отговориш защо аджеба CRX Dеl SOL е по-тромав от предшественика си - CRX 2-a generaciq ! Пак ще повторя - вероятно Аеродинамика, по-тежка, ДАННИТЕ ОТ ТЕСТА СЕ ПРАВЯТ СЪС РАЗЛИЧНИ гуми и т.н. Та - не е толкова важно коя ще е най-бърза и т.н. Важното е коя ти най-харесва
И закоято имаш средства де

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.