Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:56 05.11.25 
Здравна
   >> Хомеопатия
*Кратък преглед

Тема Zincum Metallicumнови  
Автор ОщеНещо (непознат )
Публикувано31.01.11 10:57

Здравейте,
Знам, че съвет по форум не е много редно да се дава, но все пак ще поля за едно неангажиращо мнение относно приема на Цинкум металикум.
В последните години има периоди, в които дълго и натрапчиво преосмислям свои минали постъпки, в аспекта не съм ли извършил някакво престъпление и т.н., което преосмисляне много ме натоварва психически и вместо да се успокоявам, започвам да изпитвам силен страх от последствията. Като добавим и синдрома на неспокойните крака картината много напомня на Ц.М. Миналата година след 2-3 приема на потенция 15 СН (по 5 гранули дневно) прекарах една неспокойна вечер и на сутринта почувствах рязко облекчение съчетано с обрив на ръцете, който бързо изчезна.
Напоследък съм в същото състояние, но от приемите на потенция 15СН не чувствам осезаем ефект.
Въпросът ми е: дали е опасно да опитам един или два приема на по-висока потенция, напр. 200С?
В момента нямам възможност да пътувам извън града и да посетя хомеопат.
А специалистите, с които съм се консултирал са категорични, че прием на химически препарати, повече би ми навредил.

Тема Re: Zincum Metallicumнови [re: ОщеНещо]  
Автор KalinaO1 (любознателна)
Публикувано01.02.11 20:37

Най-вероятно трябва да ти се снеме нова симпоматична картинка. Свържи се с хомеопата, които ти е предписал цинкум металикум и му опиши новите си симптоми.

Тема Re: Zincum Metallicum [re: KalinaO1]  
Публикувано01.02.11 22:56

Ами-и-и... симптоматичната картина тогава си я снех сам след продължително анализиране на проблема си и ровене из дебелите книги. Може би тогава трябваше да продължа по-дълго приема при тази сравнително ниска потенция, а и не бях много дисциплиниран откъм ограничаване на антидотиращите фактори след подобрението.
Сега състоянието ми като вътрешно усещане е същото, но е само леко смекчено от приема на препарата през последните две седмици. Затова според мене има два варианта - да упорствам по-дълго време или да скоча на по-висока потенция. Третият вариант - посещение при класически хомеопат в София не може да се реализира в близките 4-5 седмици. А и, честно казано, малко ме смущава фактът, че много от наложените имена в класическата хомеопатия у нас са се превърнали в дистрибутори на хранителни добавки.

Автор Dindrejn (непознат )
Публикувано03.02.11 07:41

По принцип самолекуването не се препоръчва,но щом имате такова класическо повлияване от ниски потенции ЦМ,това насочва към близко до симилимума лекарство. За описаното състояние са необходими високи потенции - 1М еднократно и повторение при нужда.Препоръчвам ви след 1,5-2 месеца ако не сте добре,да се консултирате със специалист.

Редактирано от Dindrejn на 03.02.11 07:43.

Тема Re: Zincum Metallicumнови [re: Dindrejn]  
Публикувано10.02.11 11:46

Благодаря за отговора! Вече си поръчах 200С и 1М. Все още се колебая между двете потенции. Някак си ми се вижда безотговорно да продължа с такава висока потенция по самопредписание и може би няма да избързам с 1М преди прегледа от специалист.

Автор QTEK™ (†Заличител†)
Публикувано14.02.11 11:23

вече ти е навредил ..
поръчай погребална агенция навреме

M
и
н
а
в
а
щ

•watch if you're smart!•

Тема Re: Zincum Metallicumнови [re: QTEK™]  
Публикувано15.02.11 11:57

Кютек, да взема да почерпя една дозичка за мое здраве. Разтворена във водчица например, за да не се антидотира

Автор QTEK™ (†Заличител†)
Публикувано18.03.11 13:51

сакън аз водка ползвам само за разтриване:)

M
и
н
а
в
а
щ

•watch if you're smart!•

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.