|
|
|
Тема
|
Zincum Metallicum
|
|
| Автор |
ОщеНещо (непознат
) |
| Публикувано | 31.01.11 10:57 |
|
|
Здравейте,
Знам, че съвет по форум не е много редно да се дава, но все пак ще поля за едно неангажиращо мнение относно приема на Цинкум металикум.
В последните години има периоди, в които дълго и натрапчиво преосмислям свои минали постъпки, в аспекта не съм ли извършил някакво престъпление и т.н., което преосмисляне много ме натоварва психически и вместо да се успокоявам, започвам да изпитвам силен страх от последствията. Като добавим и синдрома на неспокойните крака картината много напомня на Ц.М. Миналата година след 2-3 приема на потенция 15 СН (по 5 гранули дневно) прекарах една неспокойна вечер и на сутринта почувствах рязко облекчение съчетано с обрив на ръцете, който бързо изчезна.
Напоследък съм в същото състояние, но от приемите на потенция 15СН не чувствам осезаем ефект.
Въпросът ми е: дали е опасно да опитам един или два приема на по-висока потенция, напр. 200С?
В момента нямам възможност да пътувам извън града и да посетя хомеопат.
А специалистите, с които съм се консултирал са категорични, че прием на химически препарати, повече би ми навредил.
| |
|
Тема
|
Re: Zincum Metallicum
[re: ОщеНещо]
|
|
| Автор |
KalinaO1 (любознателна) |
| Публикувано | 01.02.11 20:37 |
|
|
Най-вероятно трябва да ти се снеме нова симпоматична картинка. Свържи се с хомеопата, които ти е предписал цинкум металикум и му опиши новите си симптоми.
| |
|
|
|
Ами-и-и... симптоматичната картина тогава си я снех сам след продължително анализиране на проблема си и ровене из дебелите книги. Може би тогава трябваше да продължа по-дълго приема при тази сравнително ниска потенция, а и не бях много дисциплиниран откъм ограничаване на антидотиращите фактори след подобрението.
Сега състоянието ми като вътрешно усещане е същото, но е само леко смекчено от приема на препарата през последните две седмици. Затова според мене има два варианта - да упорствам по-дълго време или да скоча на по-висока потенция. Третият вариант - посещение при класически хомеопат в София не може да се реализира в близките 4-5 седмици. А и, честно казано, малко ме смущава фактът, че много от наложените имена в класическата хомеопатия у нас са се превърнали в дистрибутори на хранителни добавки.
| |
|
|
|
По принцип самолекуването не се препоръчва,но щом имате такова класическо повлияване от ниски потенции ЦМ,това насочва към близко до симилимума лекарство. За описаното състояние са необходими високи потенции - 1М еднократно и повторение при нужда.Препоръчвам ви след 1,5-2 месеца ако не сте добре,да се консултирате със специалист.
Редактирано от Dindrejn на 03.02.11 07:43.
| |
|
|
|
Благодаря за отговора! Вече си поръчах 200С и 1М. Все още се колебая между двете потенции. Някак си ми се вижда безотговорно да продължа с такава висока потенция по самопредписание и може би няма да избързам с 1М преди прегледа от специалист.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
QTEK™ (†Заличител†) |
| Публикувано | 14.02.11 11:23 |
|
|
вече ти е навредил ..
поръчай погребална агенция навреме
M
и
н
а
в
а
щ
•watch if you're smart!•
| |
|
Тема
|
[re: QTEK™]
|
|
| Автор |
ОщеНещо (непознат
) |
| Публикувано | 15.02.11 11:57 |
|
|
Кютек, да взема да почерпя една дозичка за мое здраве. Разтворена във водчица например, за да не се антидотира
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
QTEK™ (†Заличител†) |
| Публикувано | 18.03.11 13:51 |
|
|
сакън аз водка ползвам само за разтриване:)
M
и
н
а
в
а
щ
•watch if you're smart!•
| |
|
|
|