Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 17:12 14.11.24 
Здравна
   >> Хомеопатия
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема кръвно налягане 140/100...нови  
Авторxипepтoниk (Нерегистриран)
Публикувано23.10.07 19:18

или 100/140. Как е правилно да се казва?

Но не в изказа е основния проблем...

От около две седмици усещам повишено кръвно налягане горна граница 140, а долна граница 100. Усещането се изразява в главоболие и (по-рядко) схващане на врата до степен на неподвижност на главата ми спрямо раменете ми.
Е .... след няколко часа ми преминава.

Ходих при личния ми доктор. Тя (жена е) постави дигноза: Есенциална хипертония.
Изписа ми RamiHEXAL comp 2.5 mg/12.5 mg на таблетки. Да ги вземам, продължително, сутрин - по една таблетка.

Сега... 100 % от вас питат какво диря тук ( в този форум). Спокойно, хомеопати!

Преди около 2 години имах много сериозни проблеми с гърлото. Хроничен фарингит, тонзилити (гнойни), отити и т.н. Не изпусках антибиотиците. Прибягвах и до инжекции - гентамицин. Предлагаха ми операция на сливиците... Но отидох на хомеопат... Rhus-T... Да чукна на дърво - след посещянието ми при него, проблемите ми с гърлото намаляха хилядократно. От две години, антибиотици не съм пил. (И от алопатичните лекарства съм пил само аналгин-когато /рядко/ имам главоболие.)
Та... много съм доволен от хомеопатичното лечение.

И сега ... Основния въпрос: Какво ще ме посъветвате относно хипертонията ми 100/140. Дали да започна с изписаното ми алопатично лекарство, за да свалям кръвното до 80/110?

Знаетели ли хомеопатично лекарство, кото да ми свали кръвното до 80/110. И да го поддържа в такива (що-годе) нормални граници?

Чувал съм, че Avena sativa е хомеопатично лекарство против високо кръвно. Какво знаете по въпроса?

Да попитам и още нещо: Avena (на капки) има ли срок на годност? В смисъл - веднъж приготвено Avena (на капки) - разваля ли се? А дали използвам правилно израза "на капки". Може би, вместо "на капки" се казва "сироп", "разтвор" или ... ?

Изказвам предварителна благодарност за всички компетентни отговори! Изказвам предварителна благодарност за примери за нормализирано високо кръвно налягане.

Тема Re: кръвно налягане 140/100...нови [re: xипepтoниk]  
Автор passion flowerМодератор ()
Публикувано24.10.07 01:00

Много е важно кръвното ти да е под контрол. Хомеопатията лекува високо кръвно, медикаментите го поддържат в норма, но не излкуват хипертоянията като цяло.

Мой близък, който години беше с много високо кръвно и беше на какви ли не лекарства се излекува окончателно с хомеопатия, от години кръвното му е нормално и не взима нищо.

Моля те прочети закованата тема с важна информация-там има обяснено за въпроса "има ли лекарство за...".Няма лекарство за никое заболяване, има лекарства за хора. На 10 души с хипертония могат да се дадат 10 различни лекарства, който да им помогнат.Кое е за теб може да се разбере само след като отидеш на хомеопат и отговориш на много въпроси за състоянието си, характера си и т.н. Иди при КЛАСИЧЕСКИ хомеопат и му кажи какви оплаквания имаш.Мисля, че няма да съжаляваш.

Тема Предполагам, че от началния ми постинг...нови [re: passion flower]  
Публикувано24.10.07 09:37

... Ви е станало ясно, че преди около 2 г бяха на хомеопат. На клсически хомеопат. След супервизията (около 80 мин.) имах още няколко разговора по телефона с него, а след около 3-4 месеца бях при нехо за втори път. И двамата с него оценихме, че "лекарството" Rhus-T 30C ми е помогнало неописуемо много за проблемите с гърлото ми.

Уважаеми, passion flower, след като казвате, че: "Няма лекарство за никое заболяване, има лекарства за хора." и "На 10 души с хипертония могат да се дадат 10 различни лекарства, които да им помогнат." , мислите ли, лекарството за МЕН е Rhus-T 30C. . Мислите ли, че то ще ми помага за всяко заболяване?

Или смятате, че за високото ми кръвно налягане има, за мен, друго лекарство?

Passion flower, много моля, отговорете ми.

PS.
A Avena sativa хомеопатично лекарство ли е? Или е извлек от билка, без ( в същността си) да е хомеопатично лекарство?

Поздрави!

Тема Re: Предполагам, че от началния ми постинг...нови [re: xипepтoниk]  
Публикувано25.10.07 02:32

Няма как да се отговори еднозначно на този въпрос.Може рус токс да е конституционалното ти лекарство, а може да е било подходящо за ситуацията с гърлото в дадения момент, но да няма приложение за кървното. Това може да прецени само хомеопат, след като обсъди нещата с теб.

Авена сатива е растение, от което се правят лекарства-някои хомеопатични, други билкови.

Тема Осъзавам невежеството ми... Но да попитам:нови [re: passion flower]  
Публикувано25.10.07 10:55

Какво е "конституционално лекарство". Моля да ми обясните с 3-4 изречения. Или дайте, моля, линк - дето да се казва какво е "конституционално лекарство".

Ако Rhus T е конституционалното ми лекарство. Какво следва от това: Ще ми помага ли за всякакви заболявания?

А не мислите ли, че има някакво противоречие между максимата "Няма лекарство за никое заболяване, има лекарства за хора." и тезата Ви, че за определен човек и някое негово заболяване има едно лекарство, а за друго негово заболяване има друго лекарство.

Приемам, че невежеството ми е върховно и тези ми въпроси към Вас, може да Ви се видят твърде странни. Но, уверяввам Ви, те са продиктувани от желанието ми намаля невежеството си. И не изразявам абсолютно никакво съмнение към хомеопатичното лечение. Лично аз имам огромен респект към хомеопатията - защото ми помогна за гърлото ми. Помога и на децата ми.

Поздрави и благопожелания! И молба за отговор.

Тема Re: Осъзавам невежеството ми... Но да попитам:нови [re: xипepтoниk]  
Публикувано26.10.07 04:20

ето линк с отговори на въпроси, надявам се е четеш английски

Въпросите ти не са изобщо глупави.

Просто съм много уморена в момента и се опитвам да не обяснявам.

Ако след като прочетеш това имаш въпрос, питай.

Тема и още:нови [re: xипepтoниk]  
Публикувано26.10.07 04:21

Тема Въпросите ми остават актуални...нови [re: passion flower]  
Публикувано26.10.07 11:46

Не ползвам английски. Не знам английски.

Продължавам да питам, но същите въпроси засега.

Поздрави.

Тема Re: кръвно и холестиролнови [re: passion flower]  
Авторkaлoянa (Нерегистриран)
Публикувано26.10.07 22:17

Моят съпруг е на 58 год има леко завишено кръвно налягане и висок холестирол Какво препоръчвате да ползва, колко често, каква потенция
Синът ми е на 20 години, от 3 години се появи треперене на ръцете от китките към пръстите, правени са изследвания, всякакви - ЕмЕрАй, ЕЕГ, хормони, лаб изследвания, (в това число паркинсон, множествена склероза, щитовидна жлеза, кръвна захар, урина ) няма нищо, абсолютно нищо, всичко в норма И в крайна сметка невролога изписа антидепресанти, които ние изобщо не купихме, защото той не е деприсиран, учи и по малко работи, живее нормално и не ползва наркотици, не пуши, не пие алкохол, спортува, храни се здравословно, пие и витамини които всички в къщи ползваме, но това треперене го притеснява пред приятели, в колежа, все гледа да си пъхне ръцете в джобовете Какво препоръчвате, само не ми казвайте, че е станало хронично, защото нито за миг не сме спрели да търсим помощ и изследвания и всеки ни казваше, че ще му помогне, но до този момент няма промяна

Тема Re: кръвно и холестиролнови [re: kaлoянa]  
Публикувано27.10.07 02:09

Мъжът ти може да пие Омега 3 и да спре да пуши, веднага ще му спадне кръвното и ще му се оправи холестерола. Хомеопатично нищо не може да се предпише по нета.

За сина, нямам идея.

Намерете класически хомеопат, където сте и отидете там.Няма друг начин за лечение. Ако не знаете къде-потърсете в нета колежа на хомеопатите за съответния щат-ще има спсиък с практикуващи хомеопати.Също може да питате в някой магазин за здравословни храни, кого могат да ви препоръчат.Може да погледнете и в йелоу пейджес.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.