|
|
|
Тема
|
Ако хомеопатията наистина действа...
|
|
| Автор | t1OO (Нерегистриран) |
| Публикувано | 03.07.07 13:41 |
|
|
Наистина много спорове има около това, дали хомеопатията наистина действа, или е нищо повече от плацебо. Аз самият не зная каква е истината. Иска ми се да вярвам, че хомеопатията действа, но се нуждая от доказателства, за да повярвам, а не просто твърдения и разкази на истории.
Докато четох за хомеопатията в уикипедиа, направи ми впечатление следното:
http://en.wikipedia.org/wiki/Homeopathy#Homeopathy_and_The_James_Randi_Million_Dollar_Challenge
...
Due to the lack of any concrete scientific evidence that homeopathy is any more effective than a placebo, the skeptic James Randi has included homeopathy in the list of candidates for his million dollar challenge. He will give a million dollars to anyone who can prove in a controlled, double-blind test, that homeopathy actually works. To date not a single person has managed to do this.
...
Е, щом толкова хора смятат, че хомеопатията действа, защо никой не успява да докаже това? Човекът дава $ 1 милион! И иска само практически резултати, а не доказателство на теория.
| |
|
|
|
Хомеопатията наистина действа.Ако искаш да се увериш в това иди на хомеопат.
Ето какво казва JAMA
Ето ти едно излседване за анти-раковто действие на хомеопатията:
Conclusions: The findings indicate that selected homeopathic remedies for the present study have no direct cellular anticancer effects but appear to significantly slow the progression of cancer and reduce cancer incidence and mortality in Copenhagen rats injected with MAT-LyLu prostate cancer cells.
Има и още много научни изследвания по въпроса.
| |
|
|
|
Впрочем една Лондоснка болница-Royal London Homeopathic Hospital, афилиирана с Юниръвсити Колидж Лондон, който е най-елитния университет в Англия, след Оксфорд, Кейбридж и Имерпиал Колидж,и един от най-елитните в света-в топ 20 на света е, се занимава с хомеопатия и изследвания в хомеопатията.Мислиш ли,че на такова ниво някой би се занимавал с хомеопатия, ако всички тия неща за единия милион и т.н. бяха верни? Това са просто интернет глупости.
ето линка към болницата
горе под името и си пише: This hospital is managed by/provides services for University College London Hospitals NHS Foundation Trust
| |
|
Тема
|
Re: Ако хомеопатията наистина действа...
[re: Buckminsterfullerene]
|
|
| Автор | t1OO (Нерегистриран) |
| Публикувано | 03.07.07 21:08 |
|
|
Ами не знам, в уикипедиата обикновено не пишат измислици.
Виж, аз не искам да споря. Аз самият много бих се радвал, ако знам, че хомеопатията наистина действа и че има шанс да ми помогне. Това, което ме разколебава обаче е, че според мен много хора като имат проблем и взимат хомеопатично лекарство, понякога получават подобрение от само себе си и решават, че се дължи на лекарството (съгласи се, че понякога го има и елемента на внушение).
А и като цяло повечето твърдения на феновете на хомеопатията, които чета тук, ми се струват малко фантасмагорични. Например това, че се лекува човек, а не болестта му. Ами нали в крайна сметка лекарят-хомеопат, за да реши какво да ти предпише, той трябва да чуе за симптомите ти и в допълнение най-много да вземе под внимание разни допълнителни фактори като възраст, пол, начин на живот и прочие. Нима ако едно лекарство лекува определена болест, не може да има ясно обяснение кога и в кои случаи то се препоръчва, ами трябва непременно хомеопата да "види" пациента. Преценката на лекаря винаги е малко или много субективно нещо. Защо тогава да не може човек, който страда от някаква ясна болест, сам да прецени какво да вземе. Да речем, че страдам от астма. Ако има 7 популярни лекарства, които въздействат на астмата, нима ако за всяко си има подробни описания (базирани на факти!) кога точно се препоръчват, един интелигентен човек не би могъл сам да направи правилен избор?
Ако хомеопатията наистина не вреди, тогава човек дори и да трябва да изпробва няколко варианта, какво ще загуби освен няколко месеца? (много хора страдат от години и не биха се поколебали да опитват какво ли не).
| |
|
|
|
виж, не искам да те убваждавам в каквото и да е
аз знам за себе си, безусловно и подкрепено с лабораторни данни, че хомеопатията ме е излекувала от много неща
ако за теб от самовнушение се лекува стрептококова инфекция, с една доза лекарство то ОК-аз нямам какво да кажа
лекарите ми бяха предписали антибиотици за надс сто лева и ми се изсмяха като им казах,че не смятам да ги вземам, а да се лекувам с хомеопатия...но фактът е че инфекцията бе излекувана с хомеопатия и никога не се върна повече
същото важи за какво ли не, на много хора
В хомеопатията лекарството не лекува билест, а лекува човк.Има много литература по въпроса и често да ти кажа ме мързи да се занимавам да ти я преразказам.
Как да направиш избора си аз не мога да ти кажа.Аз лично го правя след запознаване с информацията и по интуиция-т.е както ми е усещането за това кое е правилното. Не всеки действа така, но това не е моя грижа.Аз отговарям за себе си.
Надявам се да намериш каквото търсиш, да си жив и здрав, и да не ти се налага да се лекуваш ни с хомеопатия ни с алопатия.
| |
|
Тема
|
[re: t1OO]
|
|
| Автор | EMИЛ (Нерегистриран) |
| Публикувано | 18.07.07 15:31 |
|
|
Хомеопатията е наука приятелю/ко/.Трябва доста дебели учебници да прочетеш,за да ти се изяснят ,някой неща.В момента си доста наивен/а/ ,с това сам да избираш лекарството....и т.н.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор | kaspo (Нерегистриран) |
| Публикувано | 18.07.07 19:13 |
|
|
Подай ако обичаш доказатерства,че алопатията действа,и по-точно,че лекува!Толкова дълго ни заблуждаваха в това и накрая какво -няма доказателства,че лекува.Хайде дай ми неуспорими доказателства,че алопатията действа,ама при това да лекува!
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
A_q (минаващ) |
| Публикувано | 19.07.07 14:58 |
|
|
Аз пък наблюдавам много сериозно явлението на хора, неразбиращи нищо от хомеопатия и все пак пробвали, излекували сериозни болести с нея, след това започват да си самовнушават, че всъщност не са били толкова болни, защото им се струва невъзможно.
Преди 500 години не е имало никакви доказателства, че земята е кръгла и се върти около слънцето.
| |
|
Тема
|
[re: kaspo]
|
|
| Автор |
secret_19 (упорита) |
| Публикувано | 25.07.07 19:25 |
|
|
е виж сега доказателства няма в нито един от двата случая. примери има и в двата случая.
много е спорен въпроса, всеки вярва в това, което иска.
аз например не вярвам в хомеопатия, но мои приятели вярват.
всичко е до личен избор.
относно потребителя, нормално е да задава въпроси, понеже аз лично не съм попадала на литература относно хомеопатията. не че няма, просто не е много разпространена.
то аз и при един доктор задавам такива въпроси преди да почна да пия лекарството. хората вече не вярваме на всичко, съмняваме се, за това и задавааме въпроси. колко сме прави, друг въпрос
o4akvai vsi4ko ot vsi4ki daje i ot sebe si
| |
|
|
|
|