Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:28 29.11.25 
Здравна
   >> Хомеопатия
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема vapros za homeopati4no lekarstvoнови  
Автор banan84 (непознат )
Публикувано29.05.07 23:18

kakvo e tova lekarstvo "stram 200" 200 e potenciata predpolagam, no ne znam
"stram" sukra6tenie li e ili samoto naimenovanie, i koe e tova lekrsvto i za kakvo se dava.Moqt lekar homeopat mi go predpisa i napisa na etiketa "stram200". Mnogo 6te se radvam nqkoi da mi kaje.

Тема Re: vapros za homeopati4no lekarstvoнови [re: banan84]  
Автор easeМодератор ()
Публикувано30.05.07 23:41

Наи-добре е да не се ровиш да научаваш за лекарството. В хомеопатията даже е прието да не се казва на пациента какво е лекарството докато го пие. Това е защото ако човек тръгне да чете и да рови в 99% от случаите си съставя погрешна представа и понякога решава, че това не е точно лекарство, на базата на тия грешни представи, спира до го пие и т.н.Дру риск е че хората могат да започнат несъзнателно да подвеждат хомеопата си като му дават информация повиляна от това,което са прочели от лекарството. Това е причината самите хомеопати да са много трудни пациенти--самите те без да съзнават подвеждат лекуващия ги като говорят в заучени симптоми вместо както би направил един необременен с информация човек.

просто се довери на хомеопата си

лекарството ти е дадено защото си имал поне 3 ключови симптома, отговарящи на него-ти си знаеш какви са ти оплакванията-явно за тях се дава това лекарство

Тема Re: vapros za homeopati4no lekarstvoнови [re: ease]  
Автор A_q (минаващ)
Публикувано01.06.07 00:10

Да използвам темата да питам - carc - карцинозин ли е? става въпрос за дете на съседка и изобщо нямам намерения да го коментирам с нея.

Тема Re: vapros za homeopati4no lekarstvoнови [re: A_q]  
Автор easeМодератор ()
Публикувано01.06.07 05:22

да

АвторФ. (Нерегистриран)
Публикувано02.06.07 10:13

По повод написаното- при мен е така- дори не зам какво лекарство вземам. Все пак точно това до известна степен ме безпокои- вземам гранули, които не знам какви са! Щом съм отишла при него- значи съм се доверила, но все пак- не е ли добре, пациентът да знае какво приема?
Или трябва да се притеснявам да го попитам какво пия самата аз?
И друго- налага ми се да отида и при друг хомеопат- специалист от чужбина, за който разбирам едва сега и който искам да ме прегледа, защото за няколко месеца няма промяна в състоянието ми. Като ме попита какво съм приемала- какво точно да кажа? Това адекватно ли е- да не знам какво приемам? А ако става дума за дете?
Правих си и изследвания на кръвта- как може да се рецени дали приеманото хомеопатично лекарство влияе на резултатите и до каква степен, след като не се знае какво е? Що за лечение е това? Разбирате, че съм притеснена. За доверието- доверила съм се, но от там нататъка?
Закъсня цикъла ми- причините може ли да са от лекарството? Хомеопатът казва- да, възможно е, но до там. Отивам на гинеколог- какво точно да му кажа, за да състави и той правилна дизгноза? Звучи несериозно- пих нещо, но не знам какво е!
Ценя мнениета ви и се надявам на добронамерен съвет.

Тема Re: vapros za homeopati4no lekarstvoнови [re: Ф.]  
Автор easeМодератор ()
Публикувано02.06.07 17:28

Ако толкова настояваш-питай хомеопата си за лекарството.

С нищо няма да ти помогне да знаеш какво взимаш, освен психологически.

За изследванията на кръвта--не разбирам какво питаш.Разбирш дали имаш промени в показателите, като пуснеш нови изследвания.Какво значение има какво взимаш?Как това ще ти покаже дали имаш промяна?Промяна се показва само в повторно изследване и това важи независимо дали взимаш алопатично или хомеопатично и какво точно е то.

Цикъл може да закъснее от лекарство, а може да закъснее по много други причини. Например бременност. Просто си купи тест за бременност от аптеката.Ако оиването при гнеколог е само заради закъснелия мензис, според мен е напълно излишно. А на лекар просто казваш--лекувам се с хомеопатия.Какво е лекарството няма никакво значение за лекаритя защото те не знаят нищо за отделние лекарства, а и да знаят няма да им помогне по никакъв начин в тяхната работа.

Според мен се притесняваш твърде много, което е нещо, за което трябва да споемнеш на хомеопата си. Ако държиш да си знаеш лекарствата е твой избор, но не се препоръчва принципно.

АвторФ. (Нерегистриран)
Публикувано04.06.07 10:34

Благодаря за отговора. Истина е- притеснявам се, но за това има причина- от година не се чувствам добре и търся изход от ситуацията. Засега- без резултатно. Изследванията на кръвта- нито лоши, нито добри, както казват лекарите. Имам си определени симптоми, оплаквания, които естествено съм споделила и които дори и с хомеопатия не се променят.
За изследванията питах- дали хомеопатичното лекарство не би могло да даде някои от показателите в норма, а те всъщност да не са, т.е. да са повлияни временно от хомеопатичното лекарство, но тъй като промяна в състоянието ми няма- това да е само временно и да попречи на правилната диагноза в случая.
Относно цикъла- естествено, че съществува вариант за бременност, но щом в случая не ме притеснява и не го споменавам- значи съм абсолютно сигурна, че не това е причината. Все пак не е нормално при години наред абсолютно точен и редовен цикъл, в един момент закъснение от.. 55 дни?!?

Автор banan84 (непознат )
Публикувано04.06.07 13:00

Dulgo vreme se lekuvah alopati4ni lekrstva , no efekta otqh be6e maluk, pooprvaih se, no ne taka kakto trqbva da bude.Probvah i s bilki.Sega se lekuvam s homeopatia.Lekartq mi izpisa 2-3 lekarstva, no vse o6te nqma cqlostno opravqne.Pri edno ot lerstavata ima dori malko vlo6avane, no se 4udq do kolko vlo6avaneto e bilo ot lekarstavata i do kolko ot moi li4ni pritesneniq.Sled spiraneto mu, stignah do izhodna pozicia. надявам се да има резултат.Има ли случай когато хомеопатията не може да помогне, освен хиругическа намеса или липса на орган, както пише по книгите.

Тема Re: vapros za homeopati4no lekarstvoнови [re: banan84]  
Автор easeМодератор ()
Публикувано05.06.07 05:48

ако са ти изписали 2-3 хомеопатични едновременно, пълно оправяне няма да имаш

това е некласическа хомеопатия, която цели изчезване на симптомите, а не излекуване

ще си щастливка, ако не и навреди такова лечение, зашщото симптомите не могат да изчезнат, ако не са излекувани реално, те просто се местят на друго място, обикновено на по-неприятно и опасно

винаги търси КЛАСИЧЕСКИ хомеопат
това е хомеопат, който знае какво праив и изписва по едно лекарство за даден момент

Автор easeМодератор ()
Публикувано05.06.07 05:55

Не, хомеопатичното не може да даде фалшиви резултати на кръвни тестове. Ако ти излизат в норма, значи са в норма. Не знам защо не се чувстваш добре ако са ти в норма показателите...може да се дължи на други показатели, които не са проверени изобщо.

Ако е 55 дни закъснение иди на лекар, но ако не е нищо сериозно и ти кажат, че ще ти дадат хормони да предизивкат цикъла, не ги пий.Понякога тялото прави разни неща и няма нужда да му се бъркаме.

Важно е как се чувстваш емоционално и като цяло дали имаш енергия.Това е първи показател,че лечението е успешно. Имай предвид, че понякога трябва време.Не си се разболяла за един ден вероятно, няма и да се излекуваш за един ден.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.