|
|
|
Тема
|
смукане на палец
|
|
| Автор | Maми (Нерегистриран) |
| Публикувано | 12.04.07 10:46 |
|
|
Моля дайте ми съвет! Синът ми е на 2г и 6 мес. и си смуче палеца. Пробвах да го отуча от този вреден навик но не успях. Гледам винаги да го занимавам с нещо за да не скучае, връзвала съм го с лекопласт,говорила съм му но нищо не помага, а имам чувството че се задълбочава. Чух че имало начин с хомеопатия да се оправи. Някой чувал ли е нещо по въпроса?
| |
|
Тема
|
Re: смукане на палец
[re: Maми]
|
|
| Автор | мaми (Нерегистриран) |
| Публикувано | 27.04.07 18:32 |
|
|
| |
|
Тема
|
[re: мaми]
|
|
| Автор | Eдин (Нерегистриран) |
| Публикувано | 02.05.07 09:10 |
|
|
Когато синът ми оформяше същия навик, (само че беше в много по-ранна възраст) му слагах ръкавичка (без пръсти) на ръчичката и постепенно отвикна - но това не значи, че и в твоя случай същото ще има ефект.
| |
|
Тема
|
[re: Eдин]
|
|
| Автор | мaми (Нерегистриран) |
| Публикувано | 04.05.07 14:15 |
|
|
Вече е много голям за този вариант. Онзи ден купих едно дето се маже против смукане на палец - даум ексол - мисля че беше. Първите 2 дни имаше ефект, но снощи просто отказа категорично да го маже. Вързах го с лекопласт, но го махна. Просто не знам вече какво да правя!
| |
|
Тема
|
[re: Maми]
|
|
| Автор |
honey13 () |
| Публикувано | 08.05.07 12:19 |
|
|
Смукането на палеца обикновено е израз на вътрешно напрежение.
По-добре го остави, нека си смуче палеца - явно така се успокоява, пък като поотрасне ще измислиш някакъв начин да го убедиш да не го прави. Дъщеря ми до скоро си го смучеше, тя сега е на 4 1/2г., но й казах, че всеки път като я видя, ще я глобявам по 10ст. от нейните си пари. Точно на третия път престана
Отделно, можеш да му даваш от Баховите есенции и по-точно Agrimony - тя е точно за това вътрешно напрежение. Ако скърца със зъби или има смущения в съня - това е причината.
| |
|
|
|
|